چگونگی تعلیم آموزه‌های قرآنی به فرزندان
کد خبر: 3630689
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۸

چگونگی تعلیم آموزه‌های قرآنی به فرزندان

کانون خبرنگاران نبأ: کارشناس و مشاور خانواده بیان کرد: استفاده از آموزه‌های دینی و قرآنی به صورت مهارت‌های زندگی و درس‌هایی از قرآن سبب احترام و آرامش بسیاری در محیط خانواده و جامعه می‌شود.

معصومه خلیلی، کارشناس و مشاور خانواده در گفت‌و‌گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ درباره راهکارهای علاقه‌مند‌سازی فرزندان به آموزه‌های دینی و قرآنی، گفت: هما‌ن‌گونه که پدر‌ و مادر حقی بر گردن فرزند دارند، فرزندان هم نیز حقی بر گردن والدین خود دارند که والدین باید آنان را با حقوق خود آشنا سازند.

وی درباره ترویج آموزه‌های دینی و قرآنی در محیط خانواده، بیان کرد: پدر ‌و ‌مادر باید با تلاوت قرآن در محیط خانه فرزندان را به قرآن علاقه‌مند کنند زیرا کودک و نوجوان به‌طور عمده تحت تأثیر سخنان والدین، معلم و دوستان هستند.

کارشناس و مشاور خانواده با بیان اینکه که در دوران کودکی تأثیرپذیری از والدین از دوران دیگر بیشتر است، گفت: امام علی(ع) در حدیثی می‌فرمایند «فرزند را بر پدر حقی است و پدر را بر فرزند حقی، حق پدر بر فرزند آن است که فرزند در هر چیز جز نافرمانی خدای سبحان او را فرمان برد و حق فرزند بر پدر آن است که او را نام نیکو نهد و نیکو تربیت کند و قرآنش تعلیم دهد». 

خلیلی افزود: برای آشناسازی فرزندان با آموزه‌های دینی راهکارهای مختلفی وجود دارد که استفاده از شیوه همانند‌سازی به‌صورتی که والدین در عمل به قرآن و دین اهمیت دهند یکی از بهترین راهکار‌ها است. در این شیوه به‌طور مثال پدر و مادر باید زمانی که نماز می‌خوانند از گناه‌های آشکار پرهیز کنند و کودکان را در جلسات قرآنی همراه کنند.

وی اظهار کرد: استفاده از آموزه‌های دینی و قرآنی به‌صورت مهارت‌های زندگی و درس‌هایی از قرآن سبب احترام و آرامش بسیاری در محیط خانواده و جامعه می‌شود. همچنین اختصاص امکانات، تسهیلات مناسب‌تر و فضاسازی قرآنی انگیزش و گرایش به قرآن و دین را بیشتر می‌کند.

خلیلی با بیان اینکه آشنایی با داستان‌های قرآن انس بسیاری را در فرزندان ایجاد می‌کند که استفاده از قالب‌های هنری ابزاری مؤثر در این راه است، گفت: ما معتقد هستیم تاریخ هنر قدمتی بیشتر از تاریخ علم دارد؛ هنر جایگاه مهمی در بیان دیدگاه‌ها و عقاید دارد و از آنجا که انسان‌ها در پذیرش حق بیش از آنکه از قوای عقل‌شان استفاده کنند به احساس خود متوسل می‌شوند و از آنجایی که کودکان از احساسات، بیشتر تبعیت می‌کنند هنر با بیان یک موضوع عقلی در قالب احساسات می‌تواند عاملی ارزشمند در جهت تربیت دینی باشد.

وی با بیان اینکه باید فرزندان با روش‌های صحیح و منطقی آموزه‌های قرآنی را فرا بگیرند، گفت: تلاوت آیات قرآن با صوت دلنشین، استفاده از نوار‌های ترتیل و صوت قاریان برجسته موجب می‌شود تا فرزندان انس بیشتری با آموزه‌های قرآن بگیرند که در این میان تشویق و هدیه دادن بسیار مؤثر است.

فاطمه بغدادی
captcha