فعالیت 5 کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در فارس
کد خبر: 4156409
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴

فعالیت 5 کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در فارس

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه در حال حاضر در 207 کتابخانه نهادی در سطح استان بخش کودک فعال است، از فعالیت 5 کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در سطح استان خبر داد.

محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، آیین افتتاح بخش بازی در 46 کتابخانه عمومی فارس با حضور محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، علی خواجه‌نژادیان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس؛ هاشم عزیزی، رئیس شورای شهر صدرا؛ امین عباسی، سرپرست شهرداری صدرا؛ فاطمه صفری‌راد، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان شیراز و جمعی از علاقه‌مندان و کودکان و نوجوانان امروز، 28 تیرماه در محل کتابخانه عمومی شهدای سلامت شهر صدرا برگزار شد.

محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در این مراسم گفت: در حوزه منابع همواره این دغدغه وجود داشت که منابع بخش کودک و نوجوان تنوع و جذابیت داشته باشد به همین منظور، ایجاد، توسعه و تجهیز بخش بازی در کتابخانه‌ها برنامه‌ریزی شد.

وی به ظرفیت خوب کتابخانه‌های عمومی در فصل تابستان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه تنوع خدمات از مأموریت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است، تصمیم گرفته شد که بخش بازی با هدف تکمیل بخش کودک و نوجوان به کتابخانه‌ها اضافه شود. بخش کودک و نوجوان یکی از پویاترین بخش‌های کتابخانه و هدف از رویداد «هم بازی» نیز پویاتر شدن بخش کودک کتابخانه‌هاست.

فیروزی با بیان اینکه در حال حاضر در 207 کتابخانه نهادی در سطح استان بخش کودک فعال است، از فعالیت 5 کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در سطح استان خبر داد و گفت: در طرح هم بازی، بخش کودک 46 کتابخانه در شهرستان‌های شیراز، داراب، مرودشت، قیروکارزین، آباده و کازرون به بخش بازی مجهز می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با تصریح اینکه 40 بازی شامل بازی های مهارتی، تربیتی و استراتژیک در این بخش دیده شده است، گفت: امیدواریم در مرحله بعد کتابخانه‌های بیشتری را به بخش بازی مجهز کنیم.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها در حال نقش‌آفرینی در حوزه‌های مختلف هستند، تصریح کرد: امروزه هر شخصی که به کتابخانه مراجعه می‌کند تفاوت خدمات را نسبت به گذشته احساس می‌کند. کتابخانه‌ها از فضای سنتی خود فاصله گرفته و به سمت تبدیل شدن به یک پاتوق اجتماعی در حال حرکت است.

این مقام فرهنگی تأکید کرد: در گذشته بخش کودک در کتابخانه‌ها وجود نداشت اما در حال حاضر بخش کودک از بخش‌های جذاب و پرمخاطب کتابخانه‌ها است. بخش بازی ادامه همان مسیری است که تعریف شده است تا کودکان و نوجوانان ما با میل بیشتری به کتابخانه قدم بگذارند. مطمئن هستیم ایجاد بخش اسباب بازی در کتابخانه‌های به افزایش امانت و عضویت و مطالعه کتاب ختم خواهد شد که از اهداف اصلی کتابخانه‌های عمومی است.

علی خواجه‌نژادیان، مدیرکل کانون و پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در این آیین گفت: رویداد هم‌بازی باعث شده فضای کتابخانه با اسباب بازی و برنامه‌های بازی محور و سرگرم‌کننده ترکیب شود. تجربه ما در کانون پرورش فکری نشان می‌دهد وقتی کودک و نوجوان وارد مخزن کتاب می‌شود و کتاب و اسباب بازی در کنار همدیگر قرار می‌گیرند به مانند این است که وارد باغ و یا بوستان کتاب شده است.

وی ادامه داد: مهم‌تر از این امر، هنر کتابدار است که با استفاده از ابزارهای سرگرمی و اسباب بازی، کودکان و نوجوانان را به مطالعه و کتابخوانی ترغیب کند تا بتوانیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم.

هاشم عزیزی، رییس شورای شهر صدرا، ضمن اشاره به ضرورت کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: برای برون رفت از مشکلات جامعه باید فرهنگ اصلاح شود و آگاهی مردم افزایش پیدا کند و تنها چیزی که در این زمینه راهگشا است کتاب و کتابخوانی است. همه باید تلاش کنند و فرهنگ کتاب و کتابخوانی را ترویج دهند .

وی در ادامه گفت: کار خوبی که در استان فارس و در مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان در حال اجرا است این است که تمام سنین مورد توجه قرار گرفته است. همین که امروز 46 بخش اسباب بازی در کتابخانه های عمومی استان افتتاح می شود، نشان می دهد که کتابخانه های عمومی فارس در حال انجام کاری خلاق و ویژه هستند.

انتهای پیام
captcha