روایتی از زندگی بانو مجتهده امین
کد خبر: 3819080
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۴

روایتی از زندگی بانو مجتهده امین

گروه معارف - بانو مجتهده امین، عالمه و مفسر قرآن، از نمونه‌های برجسته و ماندگار تاریخ معاصر ایران به شمار می‌روند که علم را با عمل درآمیخت و عمری با تقوا زندگی کرد.

روایتی از زندگی بانو مجتهد امین

به گزارش ایکنا از اصفهان، سیده نصرت‌بیگم امین، معروف به بانو امین، در سال ۱۲۶۵ در اصفهان چشم به جهان گشود. پدر سیده نصرت امین، سید محمد علی حسینی اصفهانی ملقب به امین التجار، از بازرگانان سرشناس و متدین اصفهان و نوه علامه سید معصوم حسینی خاتون آبادی، و مادرش زهرا دختر حاج سید مهدی ملقب به جناب از خاندان جنابی‌های اصفهان است.
وی از چهار سالگی به فراگرفتن قرآن پرداخت. در بیست سالگی فراگیری علوم دینی مظیر فقه و اصول، تفسیر، علم حدیث، عرفان و فلسفه را نزد اساتیدی همچون سید ابوالقاسم دهکردی، میرزا علی‌اصغر شریف، میرزا علی آقا شیرازی، ابوالقاسم زفره‌ای، حسین نظام‌الدین کچویی، میر سید علی نجف‌آبادی، محمدکاظم شیرازی و شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم، سید ابراهیم حسینی شیرازی اصطهبناتی، شیخ محمدرضا نجفی اصفهانی، شیخ مرتضی مظاهری نجفی اصفهانی آغاز کرد و در سن چهل سالگی، از محمد کاظم شیرازی و عبدالکریم حائری یزدی اجازه اجتهاد و اجازه روایت دریافت کرد.
بانو مجتهده امین در پانزده سالگی ازدواج کرد، اما ازدواج و همسرداری و تربیت فرزندان، باعث نشد تا در تحصیل و کسب علم باز بماند، بلکه با جدیت آن را ادامه داد.
وی علاوه به تالیف کتاب‌های متعدد، به تدریس و پاسخ‌گویی به پرسش‌های دینی و تأسیس مؤسسات فرهنگی اهتمام جدی داشت. از این بانوی برجسته، چندین کتاب به نام‌های «اربعین الهاشمیة» (در باب توحید و صفات حق تعالی و اخلاق و احکام شرع و متضمّن بیانات فلسفی، عرفانی و اصولی و فقهی)، « جامع الشتّات»، «معاد یا آخرین سیر بشر»، «نفحات الرحمانیة فی الواردات القلبیة»، « مخزن اللئالی در مناقب مولی الموالی علی (ع)»، «روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی» و تفسیر مخزن العرفان به یادگار مانده است. تفسیر مخزن العرفان، تفسیر قرآن کریم محسوب می‌شود که در ۱۵ جلد به چاپ رسیده‌ است.
وی در سال 46، مدرسه علمیه‌ای به نام مکتب فاطمه (س) را تاسیس کرد. وی برای اینکه زمینه تحصیل بانوان علاق‌مند به آموختن معارف اسلامی را فراهم کند، چند دبیرستان دخترانه تاسیس کرد. بانو مجتهده امین در طول عمر خود، شاگردان بسیاری نیز تربیت کرد که هر کدام در جایگاه خود، از نخبگان و فرهیختگان محسوب می‌شوند. یکی از شادگران برجسته ایشان بانو علویه همایونی بود که در سال 95 فوت کرد.
بانو مجتهده امین در طول عمر خود و تاکنون، مورد احترام و تکریم علما وبزرگان عرصه علم و حکمت بوده است و از او به عنوان زنی مومن، باتقوا، عالم و وارسته یاد می‌شود که می‌تواند الگویی تاثیرگذار برای زنان جامعه اسلامی باشد.
بانو مجتهده امین در ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۲ درگذشت و پیکرش در در تخت فولاد اصفهان، به خاک سپرده شد.
انتهای پیام

captcha