رویداد «قاسم قاصم»؛ فرایندی برای معرفی شهید سلیمانی
کد خبر: 3875264
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲

رویداد «قاسم قاصم»؛ فرایندی برای معرفی شهید سلیمانی

گروه اجتماعی ـ رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: رویداد ایده‌پردازی «قاسم قاصم» فرصتی برای معرفی شهید سلیمانی به عنوان ستاره درخشان و اسطوره مقاومت جهان اسلام و امتداد شخصیت و شأنیت این شهید بزرگوار برای نسل‌های آینده است.

رویداد «قاسم قاصم»، فرایند اسطوره‌سازی از شهید سلیمانی است

به گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، در نشست خبری که امروز پنجشنبه 10 بهمن‌ماه در محل این دفتر برگزار شد، اظهار کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله فرماندهان مقتدر، شجاع، باهوش و مخلص بود که سال‌های سال در دفاع از سرزمین‌های اسلامی با دشمن پیکار کرد و سابقه خدمات و زحمات ایشان بر هیچ‌کس پوشیده نیست. شهادت ایشان نیز مظلومانه و در اوج ظلم و ناجوانمردی اتفاق افتاد. 

وی افزود: مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه، از سپاه قدس با عنوان رزمندگان بدون مرز نام بردند و در واقع اولین باری بود که ایشان سپاه قدس را در این وسعت و ابعاد تشریح کردند. رزمندگان بدون مرز یعنی کسانی که در هر جای دنیا نیاز به دفاع از اسلام وجود داشته باشد، در آنجا حضور یافته و مجاهدت می‌کنند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مورد شهید سلیمانی نیز تعبیر بسیار زیبای مکتب سلیمانی را به کار بردند که همان مکتب مقاومت است، ادامه داد: اولین ویژگی ممتاز و متمایز این مکتب، طراحی و استقرار الگوی جدیدی از مقاومت است. مقام معظم رهبری مقاومت را یک چتر بزرگ مفهومی برای میدان‌های وسیع مجاهدت، امنیت، دفاع، اقتصاد، سیاست و فرهنگ می‌دانند و لذا الگوی جدیدی از مقاومت در جهان اسلام در حال شکل‌گیری است. در واقع، گرانیگاه و نقطه ثقل مقاومت، قوت درونی و اقتدار بیرونی محسوب می‌شود.

قطبی شاخصه دوم مکتب سلیمانی را اتحاد و یکپارچگی میان همه جوامع اسلامی خواند و گفت: ما امروز فقط در مرزهای جغرافیایی ایران محصور نیستیم و مرزی وجود دارد که کل جامعه اسلامی را دربرمی‌گیرد، در الگوی مقاومتی که شهید سلیمانی آن را طراحی کرد، این اتفاق رخ داده است. شاخصه سوم این مکتب، انگیزه‌های جهادی و مردمی محسوب می‌شود. معمولا در دنیا نبردها و درگیری‌ها با تکیه بر ارتش‌های دولتی اتفاق می‌افتد و سربازان وظیفه مأموریتی خود را انجام می‌دهند، ولی در جهان اسلام به لحاظ خلوص و معنویتی که وجود دارد، هسته مرکزی مشارکت‌های مردمی، انگیزه‌های جهادی است. کسی برای مقابله با دشمن حقوق نمی‌گیرد و استخدام نمی‌شود و افراد زیادی به صورت داوطلبانه و بدون حمایت سیستم‌های دولتی متقاضی حضور در میدان نبرد می‌شوند.

وی اضافه کرد: شاخصه چهارم، مقابله در عین تقویت قوای درونی است. یعنی ما در برابر دشمن ایستادگی کرده و او را عقب می‌رانیم، ولی در عین حال تقویت قوای درونی را هم فراموش نمی‌کنیم. شاخصه مهم دیگری که برای مکتب سلیمانی می‌توان ذکر کرد، آینده‌نگری و تمدن‌اندیشی است. ما در منظومه مقاومت فقط برای صیانت از مرزهای جغرافیایی نمی‌جنگیم، بلکه پیکار می‌کنیم تا آینده را بسازیم و بتوانیم نسل آینده را در یک میدان بزرگ اجتماعی برای تحقق حکومت اسلامی فراگیر در جهان اسلام تربیت کنیم.

تکیه بر نسل جوان؛ شاخصه پررنگ مکتب سلیمانی

رئیس دفتر تبیلغات اسلامی اصفهان شاخصه پررنگ مکتب سلیمانی را تکیه بر نسل جوان خواند و افزود: اکثر فرماندهان جبهه مقاومت از نسل جوان بودند، نسل نوخاسته‌ای که در متن انقلاب رشد کردند و جزء رویش‌های جوامع اسلامی محسوب می‌شوند. شاخصه بعدی، بهره‌گیری از فناوری‌های نو و پیشرفته است. ما در میدان مقاومت از نوین‌ترین و پیشرفته‌ترین ابزار و تجهیزات بهره گرفتیم. شاخصه دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، شتاب و سرعت متناسب با دنیاست. یعنی به همان اندازه‌ای که دنیا در میدان‌های جنگ و نبرد شتاب و پیشرفت دارد، ما هم سرعت و شتاب داشتیم و عقب نیفتادیم. امروز نه در زمینه تجهیزات از دنیا عقب هستیم و نه در زمینه الگوهای مهندسی که از تجهیزات مهم‌تر است. تجهیزات را می‌توان خرید، ولی ما در زمینه برخی الگوهای مهندسی و مدل‌های مدیریت جنگ از دنیا جلوتر هستیم. داوری دنیا نسبت به شهید سلیمانی به عنوان فرمانده‌ای تیزهوش بیانگر این نکته است که ما در میدان جنگ و مقاومت، از الگوهای نوین مهندسی نبرد استفاده می‌کنیم. نبردهای نسل چهارم را حاج قاسم سلیمانی بنیان نهاد و توسعه داد. در نبردهای نسل چهارم، نیرو و تجهیزات از جوامع مختلف تأمین شده و در میدان سومی خارج از مرزهای داخلی با دشمن ثالثی به نبرد پرداخته می‌شود.

وی بیان کرد: شاخصی که همه شاخص‌های دیگر را پوشش داده و به منزله چتری برای همه آنها محسوب می‌شود، ولایت‌پذیری و اقدام تحت رهبری واحد است. همه اتفاقات در میدان مقاومت بر اساس ولایت‌پذیری و تبعیت از فرماندهی واحد یعنی ولی‌فقیه رخ داد که تأثیر زیادی در همه شاخص‌های قبلی داشت و می‌توان آنها را در رهنمودهای مقام معظم رهبری پی گرفت.

نسل آینده به اسطوره‌سازی از شخصیت حاج قاسم نیاز دارد
قطبی با بیان اینکه مکتب مقاومت وسیع‌تر از صرف نبرد نظامی است، ادامه داد: مقاومت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نیز اضلاع دیگر مکتب مقاومت است که مقام معظم رهبری از آنها یاد کرده‌اند. امروز ضرورت دارد که سردار بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی را به عنوان یک شخصیت ممتاز و نماد و اسطوره مقاومت جهان اسلام که پیشانی مقاومت را ستاره‌دار کرد و آفرینش جدیدی در این میدان به وجود آورد، با این نقش و منزلت به نسل‌های آینده معرفی کنیم. شهید سلیمانی نباید در تاریخ 13 دی 98 باقی بماند، بلکه باید در تمام ادوار آینده به عنوان ستاره‌ای در میدان مقاومت درخشش داشته باشد و نسل‌های آینده با این شخصیت آشنایی داشته باشند. لازمه این کار این است که همه افراد صاحب طرح و ایده، به میدان آمده و نظرات و ایده‌های خود را بیان کنند تا جامعه اسلامی بتواند با بهره‌گیری از ایده‌های برتر و ناب، فرایند اسطوره‌سازی و امتداد شخصیت و شأنیت حاج قاسم برای نسل‌های آینده را رقم بزند.

رویداد ایده‌پردازی «قاسم قاصم» برگزار می‌شود

وی تصریح کرد: بر این اساس، رویداد ایده‌پردازی «قاسم قاصم» با مشارکت دفتر تبیلغات اسلامی، صداوسیما و نهادهای دیگر طراحی و فراخوان آن منتشر شد. واژه اول به نام حاج قاسم سلیمانی اشاره دارد و واژه دوم به معنای شدت و حدت در برابر دشمن و تعبیری زیبا از آیه «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» است. امید داریم در فرصت کوتاهی که تا پایان دهه فجر اعلام کرده‌ایم، ایده‌ها به دست ما برسد، آنها را مورد داوری قرار دهیم و در مرحله پایانی، 40 ایده‌ای که در مرحله اول پذیرفته می‌شوند، ارائه حضوری داشته باشند و برترین‌ها را اعلام و منتشر کنیم. برای چهره‌پردازی و اسطوره‌سازی باید از منطق صرف سیستمی و سازمانی فاصله بگیریم. هر چقدر بتوانیم این الگوها را از سیستم‌ها و سازمان‌های دولتی جدا کرده و در بدنه جامعه نفود دهیم، ماندگاری بیشتری خواهد داشت. بنابراین اولویت ما ایده‌ها و طرح‌هایی است که بتواند امتداد شخصیت حاج قاسم برای نسل‌های آینده را در قالب الگوهای مردمی دنبال کند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اضافه کرد: ایده‌ها می‌تواند دانش‌آموزی، ناظر بر مساجد، ناظر بر نهادهای رسمی و دولتی و ناظر بر آیین‌ها و رویدادها باشد و هیچ محدودیت سنی، جنسی، تحصیلی و مکانی برای آن قائل نشده‌ایم. سعی ما بر این است که میدان دریافت ایده‌ها و عمل و اجرای آنها را جهان اسلام بدانیم، به همین منظور در حال آماده‌سازی فراخوان انگلیسی و عربی این رویداد برای انتشار در شبکه‌های اجتماعی نیز هستیم. در این فرصت اندک، امکان اینکه ایده‌های وسیع دریافت شود، وجود ندارد. این کلیدی است تا ایده‌ها در رویدادهای بعدی ادامه پیدا کند و بتوانیم ایده‌های جامع و وسیعی به دست آوریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه ایده‌های برتر در چه قالبی منتشر می‌شود و آیا دفتر تبلیغات اسلامی از ایده‌ها حمایت مالی به عمل می‌آورد، گفت: امروزه بهترین قالب، نشر الکترونیک است و امکان دارد تعداد محدودی از ایده‌ها را در قالب یک کتاب منتشر کنیم تا در اسناد علمی کشور باقی بماند. هر ایده متناسب با میدانی که برای آن پیشنهاد شده است، باید در آن میدان قرار بگیرد و ما تلاش می‌کنیم که ایده‌ها را به متولی آن میدان انتقال دهیم، یعنی حلقه وصل و رابط باشیم میان کسی که ایده خوبی دارد و آن متولی که در آن میدان باید ایده را اجرا کند. اگر ایده‌ای در منظومه فعالیت‌های تبلیغی به دست آمد که با مأموریت‌های داخلی دفتر تبلیغات اسلامی ارتباط داشت، سعی می‌کنیم از آن ایده حمایت بیشتری به عمل آورده و در مقام اجرایی‌سازی ایده، کار را دنبال کنیم.

قطبی بیان کرد: ما به این دلیل فرصت کوتاهی برای ارسال و دریافت ایده‌ها در نظر گرفته‌ایم که اولا تا چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی به منظومه اولیه‌ای از ایده‌ها دست پیدا کنیم و دوما افراد باید در حال‌وهوای یک جریان قرار داشته باشند تا نکته و مطلبی به ذهن‌شان برسد و بهترین حال‌وهوا برای احساس نسبت به جریان شهادت سردار سلیمانی همین زمان حال حاضر است، چون اگر از آن فاصله بگیریم‌، احساس‌ها کمرنگ می‌شود.

 

انتهای پیام
captcha