پروتئین‌ها سدی برابر ویروس کرونا
کد خبر: 3881380
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۰

پروتئین‌ها سدی برابر ویروس کرونا

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا گفت: برای این منظور باید از مواد غذایی حاوی پروتئین، میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرد و افرادی هم که رژیم لاغری و کاهش وزن گرفته‌اند، موقتاً آن را کنار بگذارند.

پروتئین‌ها؛ سدی در برابر ویروس کرونا

محمدحسن انتظاری، رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان، در خصوص رعایت اصول تغذیه برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: بدن ما نباید دچار کمبود باشد، چون ماده زمینه‌ای و مبنایی سیستم ایمنی ما پروتئین‌ها هستند. مواد غذایی حاوی پروتئین نیز شامل تخم‌مرغ که بهترین منبع پروتئین است، لبنیات کم چرب، حبوبات و مغزی‌جات می‌شود.

وی افزود: افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، موقتا باید رژیم گرفتن را متوقف کنند. رژیم گرفتن در شرایط عادی هیچ مشکلی ندارد، ولی در شرایط حال حاضر اولویت ما نه کاهش وزن و زیبایی، بلکه باید تقویت سیستم دفاعی بدنمان باشد.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: میوه‌جات حداقل روزی دو بار باید مصرف شود، اگر بیشتر شد، هیچ اشکالی ندارد. خوردن سبزیجاتی مثل گوجه‌فرنگی، خیار، پیاز و سبزیجات برگ‌دار نیز سودمند است. به هیچ وجه غذاهای نیمه پخته و به خصوص تخم‌مرغ نیم‌پخته نباید مصرف شود، چون ممکن است در نقل و انتقالات آلوده شده باشند و این آلودگی‌ها بر اثر حرارت زیاد از بین می‌رود، ولی حرارت کم آن را از بین نمی‌برد.

انتظاری اضافه کرد: مواد غذایی نظیر سوسیس و کالباس، چیپس و پفک برای بدن ما مواد مضر خارجی محسوب می‌شود، در نتیجه سیستم دفاعی بدن به مقابله با آنها برمی‌خیزد و توان آن برای مقابله با ویروس کرونا کاهش می‌یابد. کسانی هم که اهل سیگار و قلیان هستند، استعمال دخانیات را باید متوقف کنند تا سیستم دفاعی بدن یکپارچه با ویروس کرونا مقابله کند.

وی با بیان اینکه ویروس‌هایی نظیر سرماخوردگی و خانواده آنفلوانزا معمولا مربوط به فصل سرما هستند، گفت: اینکه ما فقط محیط خانه را گرم نگه داریم، دردی را دوا نمی‌کند، چون اگر هوای گرم جریان داشته باشد و یک دفعه در محیط سرد قرار بگیریم، فضا برای انتقال بیماری مستعدتر می‌شود. قطعا با گرم شدن هوا، سفره این ویروس کم‌کم برچیده می‌شود، ولی اینکه در حال حاضر خانه‌ها را گرم کنیم، به این امید که ویروس از بین برود، مثلا با دمای 60 درجه، امکان‌پذیر نیست و پایه علمی ندارد؛ بنابراین باید بر اصول پیشگیری متمرکز شویم، مثل شستن دست‌ها، استفاده از ماسک هنگامی که در فاصله کمتر از دو متر با موارد مشکوک قرار داریم، تقویت سیستم ایمنی بدن و اینکه تا زمانی که مجبور نشده‌ایم، از خانه بیرون نرویم، حتی برای بیماری‌هایی که ضرورت ندارد، موقتا به پزشک مراجعه نکنیم. هر چه کمتر در تماس با افراد ناشناس باشیم، بهتر است.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به این سوال که آیا دود کردن اسپند تأثیری در پیشگیری و مقابله با کرونا دارد یا خیر، گفت: این کار ضرر ندارد، ولی فاقد هر گونه پشتوانه علمی است، به این امید که دود کردن اسپند باعث ضدعفونی می‌شود و بعد با خیال راحت از خانه بیرون برویم و دست‌هایمان را هم نشوییم.

وی بیان کرد: افرادی که دچار دیابت، ام اس و سرطان هستند یا مشکلات قلبی عروقی دارند، بیشتر در معرض خطر هستند و اگر به این ویروس مبتلا شوند، علائم حادتر و میزان مرگ‌ومیر بیشتر است، بنابراین همه باید اصول پیشگیری را بیشتر رعایت کنیم، یعنی اگر مریض قلبی و کلیوی در خانه داریم و حتی آنهایی که کورتون مصرف می‌کنند، باید به نوعی خودشان را در داخل خانه قرنطینه کنند و تا مجبور نشده‌اند، از خانه بیرون نروند.

انتظاری تصریح کرد: اینکه کودکان اصلا به این ویروس مبتلا نمی‌شوند صحت ندارد، اما ریسک ابتلا به ویروس کرونا در گروه‌های سنی پایین، کمتر بوده و در جوانان نیز به مراتب از سالمندان کمتر است، ولی این نباید موجب شود که نسبت به وضعیت کودکان بی‌خیال باشیم، به این امید که کودکان زیر 10 سال به کرونا مبتلا نمی‌شوند.

انتهای پیام
captcha