شخصیت آیت‌الله ناصری حاصل تربیت در حوزه‌های علمیه بود
کد خبر: 4089477
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۳

شخصیت آیت‌الله ناصری حاصل تربیت در حوزه‌های علمیه بود

فرزند مرحوم آیت‌الله ناصری گفت: ما کسی را از دست دادیم که برای مشکلات مردم و نظام دستی رو به آسمان داشت و دائم در حال دعا بود، دغدغه مشکلات مردم را داشت و این نوع شخصیت‌سازی و سبک زندگی حاصل تحصیل و تربیت در حوزه‌های علمیه است که باید ادامه پیدا کند.

آیین بزرگداشت آیت‌الله ناصری در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

به گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام و المسلمین جعفر ناصری، فرزند مرحوم آیت‌الله ناصری در ویژه‌برنامه «اسوه اخلاق؛ بزرگداشت سالک الی الله حضرت  آیت‌الله ناصری» که امروز، ۱۱ مهرماه در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: پس از استواری اصول دین، باور است که آن را حمایت می‌کند، بدون باور، توحید، معاد، امامت و نبوت فایده ندارد، این باور است که باعث تربیت نفوس می‌شود.

وی افزود: جوانی که امروز وارد حوزه می‌شود، اگر علم را در اصول و فروع داشت و از حیث باور حمایت شد، به‌عنوان یک شخصیت علمی ساخته می‌شود، برای انبیای بنی‌اسرائیل هم همین‌گونه بود و قرآن نیز با انواع لطایف ساختار یک الگو را به جامعه القا می‌کند. درباره شخصیت موسی(ع) در قرآن بسیار صحبت شده، از ابعاد ارتباطی او با خدا، کیفیت تحصیل محتوای دینی، ابعاد تربیتی و ویژگی‌های مادر موسی(ع) و ابعاد شخصیتی ایشان و ویژگی‌های خواهر حضرت موسی(ع)؛ این‌ها افرادی هوشمند بودند، خواهر موسی(ع) به منزل فرعون وارد می‌شود و تربیت موسی را مدیریت می‌کند. در واقع، این‌ها غیر از تأیید الهی، به لحاظ شخصیتی هم هوشمند، مدبر و آگاه به ارائه الگو برای نسل بودند.

فرزند مرحوم آیت‌الله ناصری با بیان اینکه این مسیر بدون سختی نیست، گفت: تحمل این سختی‌ها هنر سالک الی الله است، این میزان از سختی شاید برای کسی پیش نیاید که آرزو کند نامش هم در ذهن دیگران نباشد، اما سختی‌ها برای حضرت مریم تا اینجا رسید و ایشان استقامت کرد.

وی با اشاره به نیاز حوزه علمیه به مجموعه‌های آموزشی، اظهار کرد: اندکی از مجموعه‌های آموزشی نصیب حوزه‌های علمیه می‌شود، ورودی حوزه علمیه کم است و باید برنامه‌ریزی‌ها برای تعریف گرایش‌های علمی پژوهشی جدید و مورد نیاز انجام شود. متأسفانه امروز بخش کمی از طلاب جدیت در تحصیل دارند، گرایش‌ دقیق علمی ندارند و یا اگر کار علمی جدی می‌کنند، شخصیت‌سازی نمی‌کنند، در حالی که باید برای آن برنامه‌ریزی شود. این مسیر، باور، تهذیب و اخلاق نیاز دارد.

حجت‌الاسلام ناصری ادامه داد: آیت‌الله ناصری می‌فرمود در ۱۴ سالگی به نجف رفت، از ابتدا معمم شد و همراه پدر به مطالعه و درس و بحث مشغول بود. بعد از فوت مادر، در ۱۵ سالگی، ایشان دچار انکسار و شکستگی شدیدی می‌شود و به گفته خودشان، به امیرالمؤمنین(ع) پناه می‌برد و این ارتباط از همان‌جا شکل گرفت. گرایش تهذیبی همراه با عشق شدید به حضرت ولی عصر(عج) از همان زمان در ایشان شکل گرفت و به شاخصه‌های بارز ایشان تبدیل شد.

وی با بیان اینکه خدمت به مردم، از دیگر ویژگی‌های ایشان بود، بیان کرد: آیت‌الله ناصری در ۹۴ سالگی،۶ ساعت در روز، سه ساعت پیش از ظهر و سه ساعت پیش از مغرب برای حل مشکلات مردم و مراجعه آنها زمان می‌گذاشت. از این شاخصه‌ها نمی‌توان به سادگی عبور کرد و باید با توجه به آنها برنامه تهذیبی، اخلاقی، علمی، خدماتی و معنوی برای نسل جدید طلاب تدوین کرد. ویژگی بارز و مهم ایشان، سلوک الی الله، علم، معنویت، خدمت و همراهی با نظام بود. در واقع، ما کسی را از دست دادیم که برای مشکلات مردم و نظام دستی رو به آسمان داشت و دائم در حال دعا بود، دغدغه مشکلات مردم را داشت و این نوع شخصیت‌سازی و سبک زندگی حاصل تحصیل و تربیت در حوزه‌های علمیه است که باید ادامه پیدا کند.

فرزند آیت‌الله ناصری افزود: کرامت و بزرگی آیت‌الله ناصری به سخنان دیگران نیست، بلکه به عشق و خدمت ایشان به مردم، خداباوری و علاقه به اهل بیت(ع) بود که باید برای نسل جدید الگو باشد. در گذشته، حوزه علمیه اصفهان مملو از علمای بزرگ ربانی بود و طلبه‌ای که تحت نظارت این علما تربیت می‌شد، قوی و غنی شده و هویت پیدا می‌کرد. امروز نیاز به این داریم که هویت حوزه‌ها علمی و عملی ترمیم و بازیافت شود تا در آینده چنین شخصیت‌هایی برای ارائه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: حوزه و دانشگاه ما امروز به مطهری‌ها نیاز دارد و تربیت مطهری‌ها صرفاً علمی نیست، بلکه تعهد، خداباوری، اخلاق و خدمت‌رسانی می‌خواهد. کشور ما مردمی بسیار خوب دارد و این ما هستیم که باید کیفیت و سطح خدمات، نحوه معرفی فرهنگ دین و کیفیت ابلاغ را افزایش دهیم.

پریسا عابدی 

انتهای پیام
captcha