«دختر آفتاب»؛ نخستین روایت مستقل زنان لرستان از دفاع مقدس
کد خبر: 3876713
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷

«دختر آفتاب»؛ نخستین روایت مستقل زنان لرستان از دفاع مقدس

گروه فرهنگی ــ «دختر آفتاب» عنوان کتابی است که به روایت مستقل زنان لرستان از دفاع مقدس پرداخته است.

دختر آفتاب؛ نخستین روایت مستقل زنان لرستان از دفاع مقدسبه گزارش ایکنا از لرستان، به‌مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی آیین رونمایی از کتاب «دختر آفتاب» نخستین روایت مستقل زنان از دفاع مقدس لرستان امروز چهارشنبه، شانزدهم بهمن در کتابخانه عمومی غدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خرم‎آباد رونمایی شد.

این رونمایی با حضور سودابه نارنجی، نویسنده اثر، فرشته طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان، ناصر دولتشاه، معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، فریدون کریمی‌والا، رئیس سازمان بسیج هنرمندان لرستان، رضا ماجدی، مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری خرم‌آباد، فریده نظریان، رئیس اداره کتابخانه‌های شهرستان خرم‌آباد، کارشناسان اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان و جمعی از شعرا، نویسندگان، ناشران و علاقه‌مندان کتاب و کتاب‌خوانی در کتابخانه عمومی غدیر خرم‌آباد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم فرشته طهماسبی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: گذشته، چراغی است برای آینده، پل ارتباطی بین گذشته و آینده، کتاب خاطرات است. کتاب و نویسنده آن وظیفه افروختن چراغ آگاهی را برای نسل آینده برعهده دارند. تا آیندگان با مرور خاطرات و تجربیات گذشتگان، مسیر زندگی خود را انتخاب کنند.

وی افزود: با وجود گستردگی استفاده از فضای مجازی، کتاب مفید همچنان جایگاه خود را به‌عنوان یک منبع ارزشمند و قابل اعتماد حفظ کرده است. وظیفه همه مسئولان است که با برنامه‌ریزی‌های مناسب و دقیق، در مسیر انس بیشتر مردم با کتاب گام بردارند.

سودابه نارنجی، نویسنده این اثر نیز در بیان هدف خود از نگارش این کتاب، گفت: خاطره‌نویسی و مکتوب کردن تجربیات روزانه، با این‌که سال‌های اخیر در کشور ما رواج یافته، اما تا رسیدن به اوج، راهی بس طولانی در پیش دارد. بهترین سال‌های  زندگی خود را در کسوت معلمی گذرانده‌ام و اعتقاد دارم تعلیم و تعلم را پایانی نیست. معلمی هستم که به ظاهر از درس و کلاس و هیاهوی دانش‌آموزان در صبحگاهان مدرسه، فارغ شده‌ام. امروز دل مشغولی‌هایم را به رشته تحریر در می‌آورم، تا یادگاری از خود به جای بگذارم.

یادآور می‌شود، کتاب «دختر آفتاب» خاطرات سودابه نارنجی، امدادگر دوران دفاع مقدس است که به قلم وی به رشته تحریر درآمده است.

در این کتاب ۲۱۴ صفحه‌ای که محمدتقی عزیزیا آن‌را ویراستاری نموده، سودابه نارنجی خاطراتش را از دوران مبارزات انقلابی، هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن روایت کرده است.

کتاب «دختر آفتاب» سال ۱۳۹۸ با حمایت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان، توسط انتشارات «پراکنده»، چاپ و منتشر شد.

در بخشی از این کتاب آمده است: «آتش جنگ، هر روز شعله‌ورتر می‌شد. کمتر خانواده‌ای بود که عزیزی در جبهه جنگ نداشته باشد؛ حتی زندگی کردن در شهر نیز حالت جنگی به خود گرفته بود. اخبار جبهه و عملیات رزمندگان در منطقه، مرتب از رادیو پخش می‌شد. توجه مردم به رادیو بسیار بیشتر از تلویزیون بود. در ساعات خاموشی، در وضعیت قرمز، هنگام رفتن به پناهگاه در مغازه ها، در تاکسی، در محل کار و کوچه و خیابان، رایو حکم گوشی همراه را داشت و مردم هر لحظه هوشیارانه و دل نگران اخبار جنگ را پیگیری می‌کردند».

انتهای پیام
captcha