اعتیاد رسانه‌ای؛ پیامد استفاده بیش از حد کودکان از تلفن همراه
کد خبر: 3946904
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۴

اعتیاد رسانه‌ای؛ پیامد استفاده بیش از حد کودکان از تلفن همراه

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: استفاده بیش از حد کودکان و نوجوانان از تلفن همراه و حضور مستمر در فضای مجازی در ایام شیوع بیماری کرونا، موجب بروز مشکلات جسمی و روانی شده و سلامت آنها را به مخاطره می‌اندازد.

اعتیاد رسانه‌ای؛ پیامد استفاده بیش از حد کودکان از تلفن همراه

به گزارش ایکنا از اصفهان و به نقل از مرکز بهداشت استان استان اصفهان، زهرا امینی، امروز 21 دی‌ماه، اظهار کرد: کودکان و نوجوانان در سنین رشد به سر می‌برند و استفاده بیش از حد آنها از صفحه ‌کلید رایانه یا گوشی تلفن همراه، می‌تواند بروز برخی اختلال‌های حرکتی، نظیر سندرم تونل کارپال یا سندرم مجرای مچ دست را به همراه داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: خستگی و خشکی چشم، سردردهای مکرر و اختلال در جریان طبیعی خواب، از جمله آسیب‌های شایعی است که سلامت جسمانی کودکانی را که بیش از حد با ابزارهای دیجیتال کار می‌کنند، به شدت تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: کم ‌تحرکی، چاقی و اضافه وزن نیز از دیگر آسیب‌هایی که کودکان و نوجوانان درصورت استفاده مداوم از فضای مجازی و پرهیز از حضور در بازی‌های فیزیکی به آن دچار شده و حتی ممکن است در آستانه ابتلا به دیابت نیز قرار بگیرند.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، آسیب‌های روانی و خلقی را از دیگر پیامدهای استفاده بی‌ضابطه از فضای مجازی در کودکان و نوجوانان بر شمرد و خاطرنشان کرد: شیوع بیماری کرونا، تعطیلی مدارس و کاهش رفت و آمدهای خویشاوندی نباید موجب شود، استفاده مکرر از تلفن همراه و حضور مستمر در فضای مجازی را جانشین تمامی تفریحات و فعالیت‌های پیشین کنیم.

وی اضافه کرد: کودکان و نوجوانانی که زمان زیادی را در فضای مجازی به سر می‌برند، به احساساتی نظیر انزواطلبی، افسردگی و بی‌حوصلگی دچار می‌شوند و برانگیختگی عصبی و تحریک‌پذیری و تکان‌شگری به میزان قابل توجهی در آنها افزایش می‌یابد.

این متخصص پزشکی اجتماعی تصریح کرد: صرف‌نظر از برنامه‌ها، نرم‌افزارها و شبکه‌های مخربی که فیلم‌های خشونت بار یا تصاویر پورنوگرافی را پیش روی کودکان و نوجوانان قرار می‌دهند، استفاده مستمر از فضای مجازی برای آموزش کودکان نیز می‌تواند ذهن آنها را آکنده از مطالب پراکنده و کم اثر نموده و با ایجاد علائمی همچون استرس و خستگی مفرط، رشد شناختی آنها را مختل نماید.

امینی گفت: گرچه شیوع بیماری کرونا و تعطیلی آموزشگاه‌ها، والدین و فرزندان را ناگزیر ساخته برای دریافت مطالب درسی، بخشی از ساعات روز را به استفاده از ابزارهای اینترنتی اختصاص دهند، اما باید مراقب بود پس از اتمام ساعات کلاس، استفاده از فضای مجازی شکل افراطی و اعتیادگونه به خود نگیرد.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان، بروز اختلال بیش‌فعالی و نقص توجه ADHD را یکی دیگر از عوامل مرتبط با اعتیاد رسانه‌ای در کودکان و نوجوانان برشمرد و خاطرنشان کرد: تماشای تصاویر و فیلم‌های حاوی محتوای خشونت‌آمیز یا صحنه‌های جنسی، موجب می‌شود، رفتارهای پرخاشگرانه، بی‌اعتنایی نسبت به دیگران و عدم تمایز واقعیت و خیال در کودکان و نوجوانان تشدید شده و سلامت اجتماعی آنها از میان برود.

امینی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان در سنین مختلف، نیازهای زیستی و جسمی و روانی متفاوتی دارند و والدین باید به تناسب سن آنها، نوع و میزان استفاده از فضای مجازی را تنظیم کنند، یادآور شد: لازم است والدین هنگام استفاده از برنامه‌های آنلاین، در کنار کودکان خود باشند، چهره واقعی افراد سودجو و فرصت‌طلب و ماهیت حقیقی برنامه‌های مخرب را به فرزندان خود گوشزد کنند و درخصوص نقاط مثبت و منفی فضای مجازی، به طور مفصل گفت‌وگو نمایند.

این متخصص پزشکی اجتماعی اظهار کرد: زمان استفاده از فضای مجازی نیز باید چارچوب مشخصی داشته باشد، به طوری که استفاده از آن در هنگام خوردن غذا، ابتدای صبح و انتهای شب یا پیش از اتمام تکالیف درسی ممنوع باشد و پس از آن نیز، از حدود یکی دو ساعت، تجاوز نکند.

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان با اشاره به انواع و اقسام تفریحات مهیج جمعی و بازی‌های خانگی خاطرنشان کرد: وظیفه والدین در تامین تفریحات سالم و پر جنب و جوش برای کودکان و نوجوان در ایام شیوع بیماری کووید 19 بیشتر بوده و لازم است زمان مهمی از ساعات روز را به تحرک در خانه و انجام سرگرمی‌های گروهی با فرزندان خود، اختصاص دهند.

انتهای پیام
captcha