مصطفی نباتینژاد، رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان بهمناسبت سالروز تأسیس جهاددانشگاهی، به تنوع خدمات و گستردگی فعالیتهای این مجموعه پرداخت و در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان از ظرفیتها و توانمندیهای جهاددانشگاهی در سطح استان استفاده شده است، اظهار کرد: در مواردی که جهاددانشگاهی قابلیتهای خود را معرفی کرده و نهادهای کارفرما، سازمانها و مردم به این قابلیت و هویت پی برده و نیاز خود را احساس کردهاند، توفیقاتی حاصل شده است. مشاهده پروژهها و دستاوردها در حوزههای گوناگون آموزشی و پژوهشی که در طول این سالها ارائه شده، دال بر این موضوع است.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی باید نقشی را که در تحقق اهداف کلان نظام اسلامی دارد، پیش ببرد و در عرصههای پژوهشی بهمثابه یک پیمانکار، مجری و مشاور حرفهای، نخست نیازها را تشخیص دهد و سپس در تفاهمنامهها بتواند بخشی برای جبران و تأمین نیازها تعریف کند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر اصفهان با تأکید بر اینکه جهاددانشگاهی باید بیش از پروژهمحور بودن، مسئلهمحور باشد و اقداماتش براساس مسائلی باشد که از خود سازمانها دریافت میکند، بیان کرد: جهاددانشگاهی باید در عرصه آموزش نیز متناسب با نیازهایی که در جامعه شکل گرفته است، اصول و ارزشها را در مباحث آموزشی برجسته و به نوعی هنرپژوه و دانشپژوه را در ارتقای دانش، بینش و نگرش یاری کند.
وی درباره اینکه با توجه به شرایط فعلی کشور، انجام چه رسالت یا مأموریت ویژهای را به جهاددانشگاهی پیشنهاد میدهد، گفت: جهاددانشگاهی بیشتر باید پروژههایی را پیش ببرد که در راستای ارتقای اعتماد عمومی و بهرهوری در بخشهای گوناگون کشور بوده و با اولویت مشارکت مردم تعریف شده است، چراکه ما هم به اعتماد عمومی و هم به بهرهوری نیاز داریم و مشارکت مردمی نیز باید در کنار این دو وجود داشته باشد تا توفیق حاصل شود.
زهراسادات محمدی