کد خبر: 4283936
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴
امام جمعه کاشان:

ازدواج از مهم‌ترین عوامل سعادت انسان است

حجت‌الاسلام سیدسعید حسینی گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های خداوند برای سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها، ازدواج به‌شمار می‌رود که روایات متعددی نیز در ثواب و فضیلت آن نقل شده است.

سیدسعید حسینی امام جمعه کاشانبه گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان امروز، ۳۱ اردیبهشت‌ماه در جمع زوج‌های جوان در واحد آموزش مزدوجین مرکز خدمات جامع گلابچی با اشاره به جایگاه ازدواج در اسلام اظهار کرد: خداوند برای سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها، برنامه‌ای جامع در قرآن کریم قرار داده که ۱۴ معصوم(ع)، معلمان آن هستند. یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها، ازدواج است.

وی با انتقاد از نگاه منفی به ازدواج در مسیحیت تحریف‌شده افزود: در این دیدگاه، پاپ و راهبه‌ها نباید ازدواج کنند و ازدواج عملی پلید دانسته می‌شود، در حالی که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: «وَ مِن آیاتِهِ أَن خَلَقَ لَکُم مِّن أَنفُسِکُم أَزواجاً لِّتَسکُنوا إِلَیها» که نشان‌دهنده آرامش‌بخشی ازدواج است. در آیه‌ای دیگر، خداوند به تزویج مجردها امر کرده و وعده داده است که اگر فقیر باشند، از فضل خود آنان را بی‌نیاز خواهد کرد.

امام جمعه کاشان با اشاره به دعای شب زفاف از امام محمدباقر(ع) که در مفاتیح‌الجنان آمده است، گفت: در این دعا می‌خوانیم: «اللهمّ بِأمانتِکَ أَخَذتُها»؛ یعنی زن امانت الهی است و مرد باید در حفظ این ودیعه بکوشد، چنانکه پیامبر اسلام(ص) نیز در واپسین لحظات عمر، دست حضرت زهرا(س) را در دست حضرت علی(ع) گذاشت و فرمود: «هَذا وَدیعَةُ اللهِ فاحفَظها.» زنی به امام صادق(ع) گفت که ازدواج نمی‌کند تا به مقامات معنوی برسد. امام فرمود: مادرم فاطمه زهرا(س) در اوج معنویت بود؛ اما ازدواج کرد و فرزند آورد.

وی با اشاره به روایات مبتنی بر ثواب ازدواج بیان کرد: پیامبر(ص) می‌فرماید: «خواب فردی که ازدواج کرده است، از شخص مجردی که روزه بگیرد و دائماً در حال نماز باشد، در نزد خداوند باارزش‌تر است.» همچنین می‌فرماید: «هرکس ازدواج کند، نیمی از دینش را بازیافته است.» 

حسینی بحران کاهش جمعیت را نیز مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: نرخ رشد جمعیت کمتر از ۱.۵ درصد است و طبق پیش‌بینی سازمان ملل، جمعیت ایران از ۹۰ میلیون نفر به ۱۹ میلیون نفر در ۸۰ سال آینده خواهد رسید. این روند، ما را به سمت بحران سالمندی سوق می‌دهد که عبور از آن ۱۵۰ سال زمان خواهد برد. متخصصان درمان می‌گویند که اکنون ۱۰ میلیون زوج در سن فرزندآوری قرار دارند و اگر در سه تا چهار سال آینده فرزندآوری کنند، می‌توان از بحران پیش‌رو عبور کرد.

وی با اشاره به ثواب فرزندآوری در احادیث پیامبر(ص) گفت: ایشان می‌فرماید: «هنگامى كه زن باردار مى‌شود، همانند روزه‌دار شب‌زنده‌دار و مجاهدى‌ست كه با جان و مالش در راه خدا جهاد مى‌كند و هنگامى كه فارغ شود، پاداشى دارد كه نمى‌دانى عظمت آن چقدر است و هنگامى كه شير بدهد، در هر بار مكيدن، پاداش آزادكردن يكى از فرزندان اسماعيل(ع) براى اوست و آن‌گاه كه شيردادن تمام شود، فرشته‌اى به پهلوى او مى‌زند و مى‌گويد که عمل را از نو آغاز كن كه بى‌ترديد، آمرزيده شدى.»

یادآور می‌شود در این مراسم که از سوی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد، از فاطمه زارع جوشقانی، مدرس کلاس‌های پیش از ازدواج و خانم‌ها نبوتی و باغبان، مراقبین سلامت فعال در برنامه‌های جوانی جمعیت، با حضور امام جمعه کاشان و سرهنگ عمار نمازی، معاونت اجتماعی ناحیه مقاومت بسیج این شهرستان و دبیر کارگروه جوانی جمعیت تجلیل شد. اهدای هدایایی به مزدوجین از سوی حوزه مقاومت بسیج حضرت زینب(س) نیز از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

زهراسادات محمدی
انتهای پیام
captcha