به گزارش ایکنا از اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی، امام جمعه کاشان و رئیس شورای سیاستگذاری پنجمین دوره جشنواره ملی فردخت در دیدار با اعضای دبیرخانه ملی این جشنواره که امروز، اول خردادماه در دفتر وی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نگاه قرآنی در همه فعالیتها اظهار کرد: در همه کارهایی که انجام میدهیم، باید دید قرآنی داشته باشیم. همانگونه که خداوند متعال و پیامبر گرامی اسلام(ص) در پی گسترش عبودیت در میان بندگان هستند، ابلیس نیز همواره در برابر این مسیر مقاومت و با حمله به پایگاههای دینی و نمادهای دینداری، نقشههای خود را اجرا کرده است.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین نماد دین، نهاد خانواده است، ادامه داد: ابلیس نظام اجتماعی خانواده را نمیخواهد؛ یعنی همان پیوست عمیقی که میان جمهوری اسلامی و خانواده وجود دارد. هم تحقیقات علمی و هم روایات نشان میدهد که لباس در حفظ پیوند خانواده بسیار مؤثر است. امیرالمؤمنین علی(ع) میفرماید: «فإنّ مَن رَقَّ ثَوبُهُ رَقَّ دِينُهُ؛ یعنی کسی که لباسش سبک شود، دینش نیز سبک میشود.»
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فردخت گفت: امروز نیز دانشمندان جهان در سطوح عالی، مهمترین آسیب بانوان را آسیبهای اخلاقی و جنسی میدانند و پوشش مناسب را راهحل آن معرفی کردهاند. این نکته، عظمت فعالیت مسئولان جشنواره فردخت را نشان میدهد؛ جشنوارهای که هدف آن، استحکام بنیاد خانواده و تقویت جایگاه مادر در خانواده است؛ مسیری که درست در نقطه مقابل سیاستهای مدیران فضای مجازی جهانی قرار دارد.
وی افزود: شما با این فعالیتها، عنوان «مکرّم» را برای شهر کاشان تثبیت میکنید و هرچه در این مسیر اخلاص داشته باشید، آثار آن را خواهید دید؛ چرا که کار خالصانه به لطف خداوند پرورش مییابد.
حسینی در پایان تصریح کرد: شما میتوانید با نازلترین قیمت، بهترین کیفیت را تولید کنید و به دست مردم برسانید؛ این همان برکت اخلاص در کار فرهنگی است.
در ادامه عادلهسادات تقاعدیان، دبیر اجرایی پنجمین دوره جشنواره فردخت اظهار کرد: جشنواره در دوره پنجم، بهویژه با ایجاد دبیرخانههای فعال در ۳۱ استان کشور توانست به معنای واقعی کلمه با استانها ارتباط مؤثر برقرار کند و به بدنههای تخصصی و نخبگانی جامعه در سراسر کشور، انگیزهای برای هویتبخشی و جسارت در زمینه طراحی پوشاک ایرانی اسلامی بدهد. اکنون زنجیرهای از نخبگان، استادان حوزه، طراحان لباس و عوامل اجرایی دلسوز در حال یافتن و پیوند با یکدیگر هستند.
وی با بیان گزارشی از فعالیتهای دوره پنجم که از سال ۱۴۰۳ آغاز شده است، گفت: از جمله اقدامات انجامشده میتوان به اعلام فراخوان زنده طراحی ویژه دانشآموزان و دانشجویان، ارتباط با برگزیدگان برای شرکت در جشنواره، تقدیر و تشکر از عوامل و مجریان، رونمایی از پوستر، تولید فرآوردههای مجازی در قالب پویانمایی و .. اشاره کرد.
دبیر اجرایی پنجمین دوره جشنواره فردخت ادامه داد: در این دوره، ۹ تیم به جشنواره بینالمللی مدآفرین معرفی شدند که دو تیم توانستند رتبه برتر را کسب کنند؛ همچنین شیوهنامه فردخت در بخش بینالملل به زبان لاتین ترجمه و برای برندهای خارجی ارسال شد. از دیگر اقدامات دوره پنجم میتوان به چیدمان نمایشگاه در ساختمان نیایش، برگزاری کلاسهای آموزشی و فروش پوشاک ایرانی اسلامی اشاره کرد.
وی درباره بخشهای نمایشگاه گفت: نمایشگاه پنجمین دوره فردخت شامل بخشهای مانتوی اجتماع (۴۸۰ دست)، مانتوی فاخر (۲۵۰ دست)، لباس اقوام (۲۰ دست)، مد مقاومت (۳۰ دست)، برگزیدگان جشنواره مدآفرین (۷۰ دست) و بینالملل (۱۰ دست) بود؛ همچنین طراحی کالکشن اجتماعی خانواده، بخش «ایراندوخت»، کارگاههای آموزشی روزانه، میز سفارش محصول، مشاوره، داوری مردمی، معرفی و همکاری و ارائه گزارشهای دورهای، از دیگر برنامههای جنبی نمایشگاه بهشمار میرفت.
تقاعدیان با اشاره به محورهای بخش پژوهش اضافه کرد: این بخش در پنج محور فناوری و تکنولوژی، بهداشت و سلامت، اقتصاد، هویت و تمدنسازی و تاریخ و فرهنگ برگزار و در مجموع، ۲۱۰ مقاله، کتاب و پایاننامه در آن دریافت شد.
وی از راهاندازی شبکه «طراحان برتر ایران» در سطح ملی خبر داد و افزود: این شبکه از دو سال گذشته آغاز به کار کرده است و تاکنون حدود ۳۰۰ نفر در سراسر کشور در آن نامنویسی کردهاند؛ همچنین فراخوان تخصصی ویژه استادان با عنوان «مانتوی فاخر» با هدف احیای دوختهای تزئینی و سنتی ایرانی برگزار شد که در نهایت، ۳۰ اثر از هنر اصیل دوخت تزئینی ایرانی به نمایشگاه راه یافت و چهار مانتو رتبه برتر دریافت کردند.
دبیر پنجمین دوره جشنواره فردخت در پایان با اشاره به مشارکتهای بینالمللی جشنواره گفت: در بخش مانتوی بینالملل، لباس اصیل زنان نروژ به نمایش گذاشته شد؛ همچنین در بخش مد مقاومت، ۳۰ مانتوی زیبای ارسالشده به جشنواره نشان داد که گفتمان مقاومت میتواند در پوشش اجتماعی مردم تأثیرگذار باشد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام