کد خبر: 4159747
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۷
در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی واحد اصفهان

زندگی‌نامه داستانی شهید حسین مقیمی‌زاده منتشر می‌شود

زندگی‌نامه داستانی جهادگر شهید، حسین مقیمی‌زاده به‌مناسبت هفته دفاع مقدس در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی واحد اصفهان چاپ و منتشر می‌شود.

جهادگر شهید حسین مقیمی‌زادهبه گزارش ایکنا از اصفهان، همزمان با سالروز تشییع پیکر جهادگر شهید، حسین مقیمی‌زاده در سال 1367، نگارش زندگی‌نامه داستانی او در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان به پایان رسید.

شهید مقیمی‌زاده ۲۷ اسفندماه ۱۳۴۱ در بندر ماهشهر متولد شد. او تحصیلات دوران ابتدایی و راهنمایی را در آبادان گذراند و زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد، دانش‌آموز سال سوم دبیرستان بود و بنا به وظیفه‌ای که احساس می‌کرد، مدرسه را ترک کرد و در جهاد سازندگی آبادان مشغول به فعالیت شد.

مقیمی‌زاده پس از اخذ دیپلم در جهاد سازندگی آبادان، در سال ۱۳۶۲ در رشته متالوژی دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته و در سال ۶۴ نیز در دفتر فنی پشتیبانی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان در اهواز مستقر شد.

این دانشجوی جهادگر طرح‌های بزرگ نظامی از جمله هواپیمای تجسسی بدون سرنشین و دستگاه کنترل‌کننده اژدر زیردریایی را آماده می‌کرد. شرکت مستقیم در عملیات شکست حصر آبادان، تلاش‌های شبانه‌روزی‌ در نصب پل‌های خیبر و شرکت در عملیات بدر، والفجر ۸ و کربلای پنج، حکایت از سال‌ها حضور مستمر و مستقیم او در جنگ دارد.

مقیمی‌زاده در جبهه‌های جنگ سقایی می‌کرد، بی‌سیم‌چی بود و فعالیت‌هایی نظیر آپاراتی، مکانیکی، تراشکاری، ساخت آمپلی فایر برای تبلیغات جنگ و تعمیر وسایل برقی و الکتریکی را نیز بر عهده می‌گرفت.

او با دستگاه‌های سنگین مهندسی نیز کار می‌کرد و مدتی مسئول جذب و هدایت نیروی متخصص دانشگاهی در جبهه‌های جنوب بود. در نهایت نیز به‌عنوان مسئول چند پروژه مهم تا لحظه شهادت با فرماندهان تراز اول مهندسی جنگ در قرارگاه خاتم الانبیا(ص) در ارتباط مستقیم قرار داشت.

بالن ابابیل، لندکروز شنی‌دار، پل رودخانه‌های خروشان، منحرف‌کننده موشک، قایق مرداب‌رو، ماشین ضدشیمیایی، نفربر دوزیست و فرش باتلاقی از جمله مواردی بودند که شهید مقیمی‌زاده و همکارانش در جبهه پشتیبانی جنگ طراحی کردند و ساختند.

این شهید والامقام در عاشورای سال 1367 به شهادت رسید و پیکرش سه روز پس از شهادت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان به پیشنهاد سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی، نگارش مجموعه‌ای از زندگی‌نامه‌های شهدا و روایت دستاوردهای علمی کشور را در دستورکار خود قرار داده است. از این مجموعه، نگارش زندگی‌نامه شهید حسین مقیمی‌زاده که در دوران جنگ تحمیلی در جهاددانشگاهی خدمت می‌کرد، در اولویت قرار گرفت و در قالب اثری داستانی به قلم نرگس نوری، از دانشجویان نویسنده همکار با معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان تهیه و تدوین شد.

نمایشنامه «خودکشی سلول‌ها» نیز در همین راستا به قلم فرزانه محبوبی نوشته شده است و به زندگی علمی دکتر حسین بهاروند و دستاوردهای پژوهشگاه رویان می‌پردازد.

حسین بهاروند، استاد ممتاز، مؤسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان است. او در سال 1382 برای اولین بار، سلول‌های بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرد و در سال 1387 همراه همکارانش موفق به تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القایی انسانی و موشی شد. بهاروند به‌عنوان سخنران مدعو در بسیاری از کنفرانس‌های علمی ملی و بین‌المللی حضور داشته، از او چهار کتاب به زبان انگلیسی در انتشارات Springer و John Wiley چاپ شده و 29 جایزه ملی و بین‌المللی دریافت کرده است.

یادآور می‌شود، زندگی‌نامه داستانی شهید مقیمی‌زاده و نمایشنامه «خودکشی سلول‌ها» همزمان با هفته دفاع مقدس در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی واحد اصفهان چاپ و منتشر خواهد شد.

انتهای پیام
captcha