کد خبر: 4167075
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵

تربیت بیش از ۳۱ هزار قرآن‌آموز در جامعة‌القرآن‌ کاشان

معاون آموزشی مؤسسه جامعة‌القرآن‌ الکریم(حافظان وحی) کاشان گفت: تا پایان سال گذشته، بیش از ۳۱ هزار و ۴۵۰ قرآن‌آموز در رشته‌ها و گروه‌های سنی گوناگون در این مؤسسه آموزش دیده‌اند.

مدیریت مؤسسه جامعة‌القرآن‌الکریم کاشانمحمدابراهیم بلوچ، معاون آموزشی مؤسسه جامعة‌القرآن‌ الکریم(حافظان وحی) کاشان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان درباره تاریخچه تأسیس این مؤسسه اظهار کرد: سال ۱۳۶۸ استاد مجید عربی دو کلاس حفظ بانوان و آقایان تشکیل داد. بعد از مدتی پیشنهاد ثبت رسمی مؤسسه به وی داده شد و در نهایت در سال ۷۸، جامعة‌القرآن‌ الکریم کاشان، فعالیت خود را در قالب مؤسسه آغاز کرد. 

وی با بیان اینکه این مؤسسه شش شعبه دارد و در سال ۸۷ به شماره ۳۹۶ به ثبت رسمی رسیده است، افزود: در مؤسسه جامعة‌القرآن‌ الکریم بیش از ۱۱۰ مدیر، مربی، مبلغ و کارمند آقا و خانم به‌صورت دائمی و پاره‌وقت مشغول به کار هستند و تا پایان سال گذشته، بیش از ۳۱ هزار و ۴۵۰ قرآن‌آموز در رشته‌ها و گروه‌های سنی گوناگون در این مؤسسه آموزش دیده‌اند.

معاون آموزشی مؤسسه جامعة‌القرآن‌ کاشان براساس آخرین آمار منتهی به پایان سال ۱۴۰۱ ادامه داد: این مؤسسه دارای برنامه‌های حفظ قرآن در قالب طرح‌های یک، دو، چهار و شش‌ ساله و همچنین هفتگی است و تاکنون موفق به تربیت ۹۳۰ حافظ کل قرآن کریم و بیش از هشت هزار و ۱۰۰ حافظ اجزای قرآن و نیز حفظ موضوعی شده است.

وی بیان کرد: از جمله عناوین کلاس‌هایی که تاکنون برگزار شده است، می‌توان به کلاس‌های آموزش روخوانی و روان‌خوانی، تجوید در سطوح مقدماتی و عالی، صوت و لحن، ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن کریم، خطابه‌خوانی خردسالان و نوجوانان و نیز احکام به ترتیب با حضور بیش از ۱۱ هزار و ۳۵۰، دو هزار و ٩۵۰، یک‌ هزار و ۳۰۰، چهار هزار و ۲۵۰ و 71 هزار و ۴۰۰ نفر اشاره کرد.

بلوچ با اشاره به افتخارات قرآن‌آموزان مؤسسه تأکید کرد: کسب رتبه‌های ممتاز مسابقات قرآن کریم در مراحل شهرستانی، استانی، کشوری و بین‌المللی و نیز قبولی در آزمون تخصصی درجه یک، دو و سه حافظان کل قرآن کریم سازمان دارالقرآن‌الکریم و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در نهایت اخذ مدرک از جمله نتایج درخشانی است که قرآن‌آموزان مؤسسه به آن نائل آمده‌اند.

وی با بیان اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی گوناگون همواره مورد توجه این مؤسسه بوده است، توضیح داد: مجموعه ما تاکنون موفق به اجرای دوره‌های تربیت مربی و تربیت داور در زمینه‌های قرآنی و نیز صرف و نحو و مکالمه زبان عربی شده و تاکنون بالغ بر یک‌ هزار و ۲۰ نفر در این دوره‌ها آموزش دیده‌اند.

معاون آموزشی مؤسسه جامعة‌القرآن‌ کاشان ادامه داد: برگزاری کلاس‌های کنکور کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث ویژه حافظان کل قرآن برای بیش از ۸۵ نفر که بالغ بر ۵۰ نفر از این افراد رتبه قبولی کسب کرده‌اند، برگزاری جلسات متعدد مشاوره، طرح‌های کتابخوانی و مهدویت، عقد قراردادهای متعدد با ادارات، سازمان‌ها و نهادها در راستای آموزش قرآن در رشته‌های گوناگون و آموزش چند هزار نفری آنها و نیز تشکیل کارگروه تحقیق و پژوهش مذهبی با هدف پاسخگویی به شبهات دینی در مدارس سطح شهرستان از جمله اقدامات مؤسسه از ابتدا تاکنون بوده‌ است.

وی اضافه کرد: همچنین همکاری‌های متعدد در برگزاری و تأمین داوران مسابقات قرآن کریم در سطوح شهرستانی و استانی، برگزاری جلسه عمومی قرآن کریم از سال ۸۰ تاکنون به‌صورت هفتگی و جلسه عمومی ختم قرآن از این سال به شکل ماهیانه، اعزام استادان مؤسسه برای اداره جلسات قرآنی، تألیف و چاپ چندین مقاله و کتاب با موضوعات فرهنگی قرآنی و تولید نرم‌افزار از دیگر اقدامات مؤسسه حافظان وحی کاشان است که می‌توان به آنها اشاره کرد.

بلوچ تصریح کرد: کسب رتبه نخست آموزش قرآن کریم از میان ۵۰۰ مؤسسه فعال فرهنگی قرآنی سراسر کشور در سال ۸۷، کسب رتبه برتر آموزش قرآن کریم سراسر کشور در سال ۹۲، انتخاب مؤسسه به‌عنوان یکی از مؤسسات برتر کشور و نیز تجلیل از مدیریت به‌عنوان چهره پیشکسوت از سوی سازمان دارالقرآن الکریم در سال ۹۴ از جمله موفقیت‌هایی محسوب می‌شود که این مؤسسه تاکنون کسب کرده است.

وی در پایان گفت: تا سال گذشته، راه‌اندازی بیش از ۱۴ مؤسسه و خانه قرآن از سوی قرآن‌آموزان مؤسسه، ساخت ۲۴ واحد آپارتمان ویژه حافظان و قاریان قرآن کریم با تهیه زمین از سوی مؤسسه و استفاده از تسهیلات بانکی با تأمین بخشی از هزینه از جانب خود آنها در سال ۸۹ برای اولین بار در سطح کشور، احداث فاز اول پروژه ساختمانی شعبه مؤسسه با کمک خیران و مساعدت‌های دولتی در بلوار دانش شهرستان کاشان و نیز احداث پروژه ساختمانی شعبه مؤسسه در دو طبقه از سوی خیران در خیابان امیرکبیر شهرستان از دیگر اقدامات این مجموعه محسوب می‌شود.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام
captcha