کد خبر: 4225619
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
در گفت‌وگو با ایکنا بررسی شد

مطالبات حوزه زنان در کاشان؛ از آموزش و پرورش تا شورای شهر

مسئول شورای بانوان ستاد امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر کاشان گفت: در زمینه اصناف، آموزش‌ و‌ پرورش، جوانی جمعیت، ورزش بانوان و... مطالباتی در حوزه زنان مطرح است که این شورا آنها را پیگیری و طرح‌هایی در راستای پاسخگویی به این مطالبات اجرا می‌کند.

زنان و خانوادهزینب ماشاءلله‌زاده، مسئول شورای بانوان ستاد امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر شهرستان کاشان است. خبرنگار ایکنا از اصفهان درباره فعالیت این شورا، مطالبات حوزه زنان و طرح‌های قابل اجرای شورا در راستای این مطالبات، گفت‌وگویی با وی انجام داده است که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

ایکنا ـ درباره کارکرد و فعالیت شورای بانوان ستاد امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر توضیح دهید.

مبنای این شورا که از سال ۹۶ کار خود را آغاز کرد، شرکت مستقیم در طرح‌های بانوان یا حمایت از گروه‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و اقتصادی آنان به‌شمار می‌رود. این گروه متشکل از ۴٠٠ بانوی نخبه و شاخص است. اجرای بزرگترین طرح ملی شهرستان کاشان در چهار سال پیاپی با نام «جشنواره فردخت» که در راستای پوشش ایرانی اسلامی و خانواده است، یکی از اقداماتی محسوب می‌شود که این شورا دنبال کرد.

ایکنا ـ مطالبات حوزه زنان و خانواده که شورای بانوان ستاد امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر آنها را پیگیری می‌کند، چه مواردی را شامل می‌شود؟

نخست در زمینه اصناف است. یکی، وجود بعضی از تبلیغات و مدلینگ‌ها در فضای مجازی که با الگوی زنان مسلمان منافات دارد و دارای اشکالات قانونی است و دیگری، موضوع پوشش در فصل تابستان به‌خصوص برای گروه دختران نوجوان که هم طراحی لباس‌ها مناسب نیست و هم قیمت لباس در شهرستان، در مقایسه با اطراف آن یعنی استان‌های تهران، اصفهان و قم بسیار بالاست. به همین دلیل، مردم برای خرید پوشاک به خارج از کاشان می‌روند که این خود باعث از دست رفتن بازار فروش می‌شود. 

مطالبه دوم در زمینه آموزش‌ و پرورش است که مهم‌ترین آن به عفاف و حجاب برمی‌گردد. بعضی از مطالبات، ورود مادران به مدارس بعضاً پسرانه را شامل می‌شود که متأسفانه با هر نوع پوششی همراه است. استعدادیابی مسابقات پرورشی، موضوع بعدی است. در آموزش و پرورش، بعضی از مسابقات به‌صورت سالانه و تا رده کشوری برگزار می‌شود. افراد هم برای سال آینده استعدادیابی می‌شوند؛ اما برنامه‌ریزی برای رشد این افراد صورت نمی‌گیرد و رها می‌شوند. 

موضوع سوم در میان مطالبات حوزه آموزش‌ و پرورش به فضای مجازی برمی‌گردد. طی دو سال همه‌گیری کرونا، خانواده‌ها و دانش‌آموزان درگیر فضای مجازی شدند؛ اما آموزش سواد رسانه چه برای والدین، چه دانش‌آموزان و چه کارکنان و معلمان در اولویت قرار نگرفت. برای مثال با برخی از معلم‌بلاگرها روبرو شدیم. برای دانش‌آموزان هم سن بروز بسیاری از معضلات کمتر شد، بازی با گوشی بر تمرکز و هوش هیجانی آنان اثر گذاشت، ورود به پلتفرم‌های ارتباطی و چت‌ها موجب تغییر سبک و ادبیات گفتاری دانش‌آموزان از همان مقطع ابتدایی شد و... . 

مطالبه چهارم در حوزه آموزش‌ و پرورش مربوط به بعضی از مؤسسات علمی و آموزشی نظیر آموزشگاه‌های زبان است که یا مجوزشان به پایان رسیده یا مجوز ندارند. همین‌طور متون آموزشی مورد استفاده این مؤسسات، جای بحث و بررسی دارد. فعالیت بعضی از مؤسسات مشاوره‌ای به‌خصوص در زمان نزدیک شدن به انتخاب رشته کنکور سراسری، یکی دیگر از مطالبات است. همچنین موضوع مدارس غیرانتفاعی، چه در سطح مدیران و مربیان و چه در سطح برنامه‌هایی که هزینه آن طی قراردادی اخذ می‌شود، اما به اجرا درنمی‌آید نیز از دیگر مطالبات به شمار می‌رود. 

مطالبه سوم در حوزه جوانی جمعیت است. دانشگاه علوم پزشکی مؤسسه‌ای برای جلوگیری از سقط جنین افتتاح کرد؛ اما انتظار شهرستان بیشتر از آن بود و در زمینه سقط جنین آنچنان که باید مؤثر واقع نشد و آثار موالید همچنان کم است. مطالبه چهارم به ورزش بانوان برمی‌گردد. وجود دو پارک بانوان در دو گوشه شهر که دسترسی به آن سخت است و نیز نیاز به امکانات ورزشی عمومی، مسائل فرهنگی، نبود برنامه مدون برای ورزش‌های عمومی و قهرمانی، تبلیغات فضای مجازی با فیلم دختران ورزشکار در اینستاگرام، استفاده از مکمل‌ها و...، از مطالبات این حوزه به‌شمار می‌رود. 

نبود غرفه ثابت برای عرضه محصولات یا خدمات از سوی زنان کارآفرین، حمایت‌های ویژه مورد نیاز زنان سرپرست خانواده، جلوگیری از سوگیری و جهت‌گیری‌های سخنرانان جلسات مذهبی در روضه‌های خانگی زنان و موضوع مربوط به آموزش احکام با توجه به ظرفیت بالقوه این جلسات که از قدیم در کاشان وجود داشته است، مطالبات مربوط به گروه‌های دختران یا بانوان که مدیر مستقیم آنها، آقاست، دیگر موارد مطالبه را شامل می‌شود.

همچنین می‌توان به این موارد اشاره کرد: اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و سنتی میان دختران که نیازمند آگاه‌سازی و ارائه برنامه پیشگیری از سوی بهزیستی در همه مقاطع تحصیلی و دانشگاه‌هاست، عفاف و حجاب در ادارات هم میان کارمندان و هم افرادی که در جایگاه ارباب‌رجوع به اداره مراجعه می‌کنند تا براساس تذکر حراست هر اداره کنترل شود و موضوع مربوط به مطب برخی از پزشکان و بهداشت کارکنان با وجود استفاده از لاک‌ها و ناخن‌های کاشته و خدماتی که عرضه می‌شود.

علاوه بر این، فعالیت گروه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی نظیر آموزشگاه‌های موسیقی، تئاتر و بازیگری که بدون مجوز کار می‌کنند، اجرای طرح نور و درخواست از پلیس برای حمایت از آمران و طلایه‌داران، فعالیت دیجی‌های خانم بدون مجوز در سطح شهرستان و فضای مجازی، تعطیل شدن نماز جماعت در مدارس که به‌واسطه کرونا اتفاق افتاد، جذاب‌سازی مطالب مربیان طرح امین، ارتباط میان مبلغان شهرستان کاشان و روستاها و ساماندهی امکانات رفت و آمد و تأمین ایمنی، از دیگر مطالباتی است که می‌توان از آنها یاد کرد. 

مورد دیگر، حضور اتباع و مواردی چون پوشش و آرایش آنان، زدوخوردهای فیزیکی با مردم بومی، موضع‌گیری‌های صریح در برابر تصمیمات جمهوری اسلامی و ترویج مهاجرت به خارج از کشور در مدارس از سوی آنان است. به علاوه، مطالبه‌ای که اکنون از سوی شورای بانوان مطرح شده، زمینه‌سازی برای حضور در شورای شهر است. 

ایکنا ـ با توجه به مطالباتی که مطرح کردید، آیا شورای بانوان ستاد امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر طرحی در راستای پیگیری این مطالبات در دستور کار قرار داده است؟ 

ما اجرای چند طرح را برای سال جاری در دستور کار قرار دادیم، از جمله طرح «شناسایی بانوان ادیب و هنرمند» با سرپرستی خانم دکتر طاهری، از استادان ادبیات فارسی دانشگاه کاشان و عضو هیئت علمی این دانشگاه، طرح «سواد رسانه» با همکاری آموزش‌ و پرورش برای دانش‌آموزان همه مقاطع، والدین، مدیران، معلمان و کارمندان اداره، ادامه برگزاری طرح تخصصی «دوره فقه بانوان» با سرپرستی خانم شاپوری، برگزاری همایش «فصل رویش» و برنامه‌های کنشگری افزایش جمعیت و در نهایت برگزاری پنجمین دوره «جشنواره ملی فردخت.»

زهراسادات محمدی

انتهای پیام
captcha