به گزارش ایکنا از اصفهان، آیین رونمایی از پوستر و آغاز پنجمین جشنواره ملی فرهنگی، هنری و پژوهشی «فردخت» صبح امروز، ۱۷ آذرماه در کاشان برگزار شد.
سیدهوشنگ قادریان، دبیر ستاد زنجیرهای ملی پوشاک ایرانی اسلامی در این آیین اظهار کرد: خداوند در آیه ۲۶ سوره اعراف میفرماید: «يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَىٰ ذَٰلِكَ خَيْرٌ...» طبق این آیه، لباس، نازلشونده از سوی خداوند و بنابراین عطیه الهی است.
وی ادامه داد: پیشینه لباس به زمان حضرت ادریس(ع)، ابداعکننده و مبتکر طراحی و دوخت لباس برمیگردد. ایشان ۳۶۱ سال تاریخ مشترک با حضرت آدم و حضرت حوا(ع) داشته است؛ پس لباس از همان تاریخ نخستین برای انسان وجود داشت.
دبیر ستاد زنجیرهای ملی پوشاک ایرانی اسلامی با بیان اینکه پاسداری و نگهبانی از مرزهای دینی و فرهنگی باید از سوی فرهیختگان جامعه انجام شود، گفت: فرهیختگان همان اشخاصی هستند که درباره بیحجابی، بیعفتی و بیحیایی کار و الگوهای لازم را به جامعه ارائه میکنند. یکی از این الگوها، جشنواره فردخت است.
وی با بیان اینکه کاشان مرکز و محور نساجی سنتی جهان است، اضافه کرد: آثاری که از تپههای سیلک به دست آمده، شاهد بر این مدعاست که کاشان، دیاری با پیشینه هفت هزار سال است و در تولید پوشاک و پارچه قدمتی دیرینه دارد؛ همچنین افتخار دیگر کاشان این است که نخستین بار، فناوری و صنعت مخملبافی از این شهر به دنیا عرضه شد.
قادریان با بیان اینکه دموتکس یا رویداد بینالمللی فرش دستباف و فرش ماشینی هر دو سال یک بار در کشورهای اروپایی و در جایی که صنعت فرش ماشینی و دستباف وجود دارد، برگزار میشود، افزود: مرکز این صنعت در ایران، شهر کاشان است و من در جایگاه یک نساج خدوم حاضرم تلاش کنیم تا این رویداد بینالمللی در شهر کاشان برگزار شود.
در ادامه مرضیه افضلی، مدیر كارآمدی بسیج جامعه زنان در اهمیت جشنواره فردخت گفت: میان پوشش و تمدن، ارتباط عمیقی وجود دارد. آنچه امروز تمدن غرب به نام آزادی زنان اما به شکل برهنگی ارائه میکند، میراث تمدنی یونانی و رومی محسوب میشود، حال آنکه در تمدن ایرانی و شرقی پوشیدگی اصلی مهم به حساب میآید که اسلام هم بر آن صحه گذاشته است.
وی ادامه داد: ما میراثدار پوشیدگی زن مسلمان در عصر احیای تمدن نوین اسلامی هستیم؛ تمدنی که پایههای آن در شهر کاشان دیده میشود. ابزار نساجی که اینجا در اطراف ما وجود دارد، شاهکارهای ذهن مهندسی ایرانی است که با سرپنجههای زنان هنرمند توانسته به تولید پارچههایی در قالب لباس بپردازد. لباسی که بر تن زن مسلمان مینشست، جسمش را میپوشاند و روح و استعدادش را برای جامعهسازی بهکار میگرفت. این میراث امروز باید احیا شود و بهترین بستر این کار در جشنواره فردخت وجود دارد.
سرهنگ کریم اکبری، رئیس ستاد برگزاری جشنواره فردخت نیز در این مراسم اظهار کرد: امسال شروع پنجمین دوره جشنواره فردخت را با هدف گفتمانسازی و ترویج پوشش متعالی در جامعه اسلامی پیش رو داریم. با وجود اینکه در همین ایام در محافل گوناگون مطالبی راجع به قانون عفاف و حجاب مطرح میشود که اکثر آنها از سر ناآگاهی است، جشنواره فردخت با رسالت فرهنگی خود از سال قبل کار را آغاز کرده و پیشتاز و پیشقدم در موازین شرعی و مبانی قانونی کشور است.
وی افزود: بهزعم کارشناسانی که سالهای متمادی درباره این قانون کار کردهاند، بیش از ۹٠ درصد قانون عفاف و حجاب جنبه فرهنگی، ایجابی و فعالیت آموزشی دارد که یکی از بسترهای آن میتواند همین جشنواره فردخت باشد.
رئیس ستاد برگزاری جشنواره فردخت با بیان اینکه در جامعه ایران اسلامی، چه در تاریخ پرفروغ آن و چه در تعالیم دینی، اصل پوشش جایگاه مهمی دارد، گفت: امروز ما به بهانه فردخت به پاسداشت این اصل میپردازیم. امسال در ۳۲ استان، جشنواره فردخت برگزار میشود و امروز به مرحله ملی آن رسیدیم که از یک خاستگاه و تمدن بشری به اسم کاشان برمیخیزد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام