به گزارش ایکنا از اصفهان، سومین رویداد «بانوان بهشت»، آیین تکریم و نکوداشت بانوان پیشکسوت، مدیر، سخنور و ستایشگران مجالس دینی همراه با اهدای نشان فضه(س) عصر امروز، ۲۷ آذرماه و در آستانه ولادت حضرت فاطمه(س) در اداره تبلیغات اسلامی کاشان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان در این مراسم که از سوی بنیاد دعبل خزاعی و با همکاری اداره تبلیغات اسلامی اجرا شد، اظهار کرد: امام رضا(ع) به دعبل فرمود: «مرحبا بك يا دعبل، مرحبا بناصرنا بيده و لسانه؛ آفرین بر تو ای دعبل، آفرین به کسی که ما را یاری کند با دست و زبانش.»
وی ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) نیز در نامه ۵۳ نهجالبلاغه همین درخواست را از مالک اشتر داشت که او را برای انجام چند کار به مصر فرستاد، از جمله: «أَنْ يَنْصُرَ اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِقَلْبِهِ وَ يَدِهِ وَ لِسَانِهِ؛ که خداوند سبحان را با قلبش، دستش و زبانش یاری کند... .»
امام جمعه کاشان با اشاره به شرح نهجالبلاغه ابن ابیالحدید معتزلی گفت: او بیان میکند که منظور از نصرت قلبی یعنی اینکه اعتقادات ما باید برحق باشد؛ به عبارتی شما خانمها و آقایان شیعه، نصرتی قلبی برای دین خدا دارید. منظور از نصرت یدی، یعنی جهاد با شمشیر که رزمندگان ما در دفاع مقدس، دفاع از حرم و هماکنون در جبهه مقاومت این کار را انجام میدهند و منظور از نصرت لسانی، یعنی قول حق.
وی تصریح کرد: مرحوم خویی نیز میگوید: «جهاد یدی فقط به شمشیر منحصر نیست. این نصرت با تمام اعمال صالح که مرضی رضای خدا باشد، انجام میشود.»
حسینی با بیان اینکه آیتالله مکارم شیرازی در شرح نامه ۵۳، به امر به معروف و نهی از منکر اشاره میکند، افزود: ایشان نصرت لسانی را بر عهده مردم و نصرت یدی را بر عهده حکومت میداند.
وی گفت: درخواستم از بانوان محترم مبلغ و مدیران جلسات این است که نقاط قوت و مشخصات اسلام را که از سوی دوستان و دشمنان بیان شده است، مدنظر قرار دهند. مشخصات را از بیانات آیتالله شهید مطهری(ره) و نقاط قوت را هم از صحبتهای دشمنان نظیر همفر استخراج کنند و برای تقویت آن گام بردارند.
امام جمعه کاشان بیان کرد: برای مثال حجاب، فریضه امر به معروف و نهی از منکر، وجود امامزادگان که کانون ایمان هستند، رابطه کودک با والدین، رابطه مردم با عالم دینی یا مرجع تقلید و امروز با ولایت فقیه، از جمله نقاط قوت اسلام هستند که همفر مطرح میکند و تلاش دشمن این است که برای از بین بردن آنها اقدام کند.
در ادامه مجید بهرامی، مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی اظهار کرد: رویداد «بانوان بهشت» برای نخستین بار است که در کاشان برگزار میشود. فلسفه این کار صرفاً تألیف قلوب نبود، بلکه در جامعه تبلیغ، ما گنجینههایی داریم که بهدلایل گوناگون حتی برای جامعه بانوان هم شناختهشده نیستند.
وی اضافه کرد: پیش از محرم، مراسم تجلیل از پیرغلامان حسینی را همراه با اهدای نشان حبیب بن مظاهر داریم. به هر صورت پیرغلامان معرفی شدند و زوایایی از زندگی آنان منعکس شده؛ اما در حوزه بانوان تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
مدیرعامل بنیاد دعبل خزائی با بیان اینکه ما در شهرهای گوناگون با نمونههای بسیاری از بانوان در این حوزه آشنا شدیم، گفت: آنقدر چهرههای بزرگی در این حیطه فعالیت دارند که محدودیتهای ما اجازه تکریم از تمام این بانوان را نداشت. امروز با جدیت میتوانم عرض کنم که جامعه هیئتهای زنان ما افتخار دارد که پابهپای هیئتهای آقایان حرکت کند و فلسفه اهدای نشان فضه(س) نیز از این باب بود، همانگونه که اهدای نشان حبیب بن مظاهر نیز برای پیرغلامان قبل از محرم در نظر گرفته شده است.
حجتالاسلام مهدی بصیرتی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان نیز در این مراسم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره تبلیغ که نشان از اهتمام ایشان به این حوزه دارد، اظهار کرد: ایشان فرمودند: «تبلیغ دفاعی خوب است؛ اما کافی نیست.» تبلیغ دفاعی چیست؟ یعنی شبهه ایجاد شود و ما جواب دهیم. این خوب است؛ اما رتبهاش از تبلیغ تهاجمی بسیار پایینتر است. ما باید در تبلیغ، تهاجم داشته باشیم؛ یعنی مبانی فکری جبهه باطل را بشناسیم و به آن حمله کنیم.
وی ادامه داد: اگر میان مبلغان خانم و آقا تفکیک قائل میشویم، به این دلیل است که کار مبلغان خانم بسیار ارزشمندتر و تأثیرگذارتر است. مبلغان آقا سخنرانی عمومی دارند که همراه با انس نیست؛ اما مبلغان خانم مستقیم با کسانی سروکار دارند که خودشان مربی خانوادهها هستند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان با بیان اینکه این شهر در باب تبلیغ سابقه بسیار درخشانی از نظر تعداد و کیفیت کار مبلغان خانم دارد، گفت: کاشان از قدیم نگاه ویژهای به ولایت داشته است؛ اینکه حضرت باقر(ع) جگرگوشه خود را برای تبلیغ به این دیار فرستاد، آن هم در سالهایی که تشیع هنوز شناختهشده نبود، گواه این مطلب است.
وی با بیان اینکه کاشان تنها شهرستان مفتخر به حضور نماینده رهبر معظم انقلاب است، اضافه کرد: در دورههای بعد از انقلاب نیز حضور آیتالله یثربی، آیتالله نمازی، آیتالله شهید سلیمانی و هماکنون حجتالاسلام حسینی، نمایندگان معظم ولی فقیه در منطقه کاشان نشان میدهد که این شهرستان ویژگیهایی دارد و مقام معظم رهبری نیز نگاه ویژهای به این منطقه دارد.
بصیرتی به سابقه طولانی ولایتمداری در کاشان و گرایش مردم به فرهنگ اهل بیت(ع) اشاره کرد و گفت: هیئتهای مذهبی در کاشان و وجود افزون بر هزار هیئت و ۵٠٠ مداح خانم و آقا، شاخصهای دیگری است که در دیگر نقاط کشور کمتر به چشم میخورد. در این راستا بنیاد دعبل خزاعی که در استانها تشکیل میشود، از سال پیش در کاشان راهاندازی شد و تجلیل از پیرغلامان حسینی در مدت اخیر و برگزاری رویداد امروز از اقدامات آن محسوب میشود.
یادآور میشود، در پایان مراسم از سه بانوی پیشکسوت کاشانی، اکرم رسولزاده، ستایشگر، سخنور و مداح پیشکسوت، زهرا نبی، مدیر حوزه علمیه فاطمیه و طاهره شقاقی، مبلغ، پژوهشگر پیشکسوت و استاد حوزه و دانشگاه با اهدای لوح تقدیر و نشان فضه(س) تجلیل شد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام