کد خبر: 4255909
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
بانوان کارآفرین پاسخ دادند

راه‌اندازی کسب‌وکار یا کارآفرینی؛ اولویت با کدام است

مدیر مرکز تربیت اقتصادی مفتاح گفت: وقتی تجربه‌‌اندوزی را شروع و کسب‌وکارهای کوچک را امتحان می‌کنید، به اشکالات و ضعف‌های خود پی می‌برید، خودتان را بهتر می‌شناسید و هدف خود را مشخص می‌کنید؛ در این زمان است که می‌توانید کارآفرینی را شروع کنید.

کسب‌وکار و کارآفرینیبه گزارش ایکنا از اصفهان، نشست «شجاعت خلق رؤیاها، روایت بانوان کارآفرین» روز گذشته، سوم دی‌ماه به همت انجمن علمی مدیریت و به‌مناسبت روز زن در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این نشست به دعوت از بانوانی اختصاص داشت که «ترس‌ها را کنار گذاشته‌اند و رؤیاهایشان را به واقعیت تبدیل کرده‌اند.»

زینب زمانی‌نیا، مدیر شرکت سرگرمی‌سازان خلاق آینده از جمله مهمانان نشست بود. وی ضمن بیان اینکه کارآفرینی و داشتن کسب‌وکار دو مقوله بسیار متفاوت است، اظهار کرد: برای شروع کسب‌وکار خود همین لحظه اقدام کنید، همین حالا نیز دیر است؛ اما فعلاً به کارآفرینی فکر نکنید و به سمت آن نروید؛ چون به شدت آسیب‌زاست. اکنون از کسب‌وکارهای کوچک شروع و حوزه‌های متفاوت را امتحان کنید؛ در حوزه‌های گوناگون به آزمون و خطا بپردازید و تجربه کسب کنید.

زمانی‌نیا افزود: ببینید در کودکی به چه کاری علاقه داشتید و بیشتر به چه چیزهایی تمایل نشان می‌دادید، اکنون نیز در آن مسیر حرکت کنید. نقطه‌ای که اکنون در آن قرار دارید، حاصل علاقه‌مندی‌های شما در آن زمان است.

وی به مرکز رشد دانشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت: تأکید من بر شروع کسب‌وکار است؛ کسب‌وکاری که در حوزه علایق خودتان باشد، اما مرکز رشد مبتنی بر کارآفرینی است. اگر اصرار من برای شروع کسب‌وکار شما ۱۰۰ باشد، برای کارآفرینی یک است. برای کارآفرینی و رشد و توسعه کسب‌وکار خود عجله نکنید. تا زمانی که توانمندی‌های لازم و دید کامل را نداشته باشید، از نظر من به هیچ وجه به سمت کارآفرینی نروید.

مریم حسینی بالام، مدیر مرکز تربیت اقتصادی مفتاح نیز در این نشست بیان کرد: اینکه تازه در سن ۲۰ سالگی بخواهیم به این موضوع فکر کنیم که به چه چیزی علاقه داریم و به سمت چه شغلی برویم، بسیار دیر است. بسیاری از ما همچنان در این سن از والدین خود پول توجیبی می‌گیریم و استقلال مالی نداریم، این هم اصلاً درست نیست. مسائل اقتصادی از جنس تجربه است و ما تا زمانی که در خرید و فروش، گرفتن نمایندگی و... آزمون و خطا نکنیم و تجربه نیندوزیم، متوجه مهارت‌های خود نمی‌شویم.

وی ادامه داد: کودکان باید از هفت سالگی با مفهوم پول توجیبی آشنا شوند و مدیریت مالی را یاد بگیرند؛ چون تا زمانی که چگونگی رفتار با پول را نیاموزند، نمی‌توانند کسب‌وکار خود را راه بیندازند؛ همچنین فرزندان ما باید از ۹ سالگی شروع به آزمون و خطا و مهارت‌آموزی کنند و علایق خود را بشناسد و بدانند در چه حوزه‌هایی مهارت و علاقه دارند.

مدیر مرکز تربیت اقتصادی مفتاح تصریح کرد: مهم‌تر از هر چیز، ابتدا هدف است. هدف با خودشناسی مشخص می‌شود و خودشناسی با کسب تجربه به دست می‌آید؛ یعنی باید خودتان را بشناسید، مهارت‌های زندگی را یاد بگیرید و به انسانی قوی تبدیل شوید. علاوه بر این، باید مهارت مدیریت پول را یاد بگیرید. شما وقتی تجربه‌‌اندوزی را شروع و کسب‌وکارهای کوچک را امتحان می‌کنید، به اشکالات و ضعف‌های خود پی می‌برید، خودتان را بهتر می‌شناسید و هدف خود را مشخص می‌کنید؛ در این زمان است که می‌توانید کارآفرینی را شروع کنید. 

وی افزود: اگر شروع به نوشتن از علایق و مهارت‌های خود کردید، اما در آن زیاد تأمل داشتید، به این معناست که هنوز به شناخت خود نرسیده‌اید. وقتی علایق و مهارت‌های خود را نوشتید، از همین نقطه شروع و کسب‌وکار خود را آغاز کنید. 

حسینی بالام درباره رعایت تعادل بین زندگی خانوادگی و کسب‌وکار گفت: اولویت‌ها را رعایت کنید؛ اول خانواده و بعد کسب‌وکار، چه مرد باشید و چه زن. وقتی اولویت را رعایت کردید، کسب‌وکار خودش به دنبالتان می‌آید. سعی کنید تعادل را بین زندگی خانوادگی و کسب‌وکار خود رعایت کنید. این تعادل هم زمانی به دست می‌آید که شما به خودشناسی رسیده باشید و هدفتان مشخص باشد. اولویت‌بندی در مرحله بعدی است. شما با داشتن هدف و برنامه‌ریزی می‌توانید کل زندگی‌تان را کنترل کنید. مهم‌تر از همه اینکه برنامه خودتان را یادداشت و کارهایتان را برای خود مشخص کنید.

نگین تهرانی

انتهای پیام
captcha