کد خبر: 4257846
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
در خطبه‌های نماز جمعه نایین مطرح شد

حجاب مصالح اجتماعی فراوانی دارد

امام جمعه نایین گفت: برخی به مصالح دنیایی و اجتماعی فراوان حجاب اصلاً توجه نمی‌کنند و متأسفانه امروز در پی قانون عفاف و حجاب، مغالطه‌هایی در جامعه رواج پیدا کرده است.

محمد مطهرخو امام‌جمعه شهرستان نایینبه گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد مطهرخو، امام جمعه شهرستان نایین در خطبه‌های نماز جمعه امروز، ۱۴ دی‌ماه با بیان اینکه در پیچیدگی‌ها و سردرگمی‌ها باید به سرانگشت اشاره ولی امر جامعه توجه کنیم، اظهار کرد: بزرگترین آسیبی که در جوامع دینی و ارزشی در خصوص رابطه امام و امت وجود دارد، تلاش دشمن برای ایجاد اختلال در دستگاه محاسباتی امت نسبت به ولی جامعه است؛ همان کاری که در زمان امام مجتبی(ع) انجام دادند و امام را شکست دادند، همان چیزی که فتنه خوارج را به‌وجود آورد و همان عاملی که سیدالشهدا(ع) را به قتلگاه برد و این ناشی از نبود تحلیل سیاسی در میان مردم است.

وی ادامه داد: دشمن تلاش فراوان می‌کند که فهم و ادراک تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران و مردم و افکار عمومی را از واقعیات منحرف کند و اولین و اصلی‌ترین مرحله در محاسبه صحیح، نگاه روندی و زنجیره‌وار داشتن به وقایع جاری است؛ اتفاقاتی که رخ می‌دهد، گذشته و آینده‌ای دارد و اتفاق امروز حلقه واسط است و تمام نمی‌شود.

امام جمعه شهرستان نایین گفت: برای نمونه، تحولات سوریه و اشغال این کشور یک مرحله از وقایع تاریخی است؛ با سقوط دولت بشار اسد چیزی تمام نشده، بلکه روند مواجهه جبهه مقاومت با جبهه اشرار وارد مرحله جدیدی شده است و به همین‌جا ختم نمی‌شود و قطعاً حوادث بعدی به دنبال دارد.

وی بیان کرد: مهم این است که ما در مقابل دشمن منفعل نباشیم؛ هرگونه انفعال در مقابل دشمن، او را تحریک می‌کند که جلوتر بیاید و تمام تلاش دشمن در این منطقه این است که روحیه مقاومت را در هر کسی که وجود دارد، درهم بشکند.

مطهرخو با بیان اینکه جبهه مقاومت برای مواجهه با مسائل و دشمنانش باید چهار مؤلفه داشته باشد، اضافه کرد: این مواجهه اولاً باید شجاعانه باشد و از دشمن و اقدامات او نترسد، ثانیاً امیدوارانه باشد و بداند یأس و ناامیدی ممنوع است، ثالثا عاقلانه و خردمندانه باشد و بداند غلبه احساس و هیجان ممنوع است و همچنین مبتکرانه باشد؛ یعنی منفعلانه نباشد.

وی تصریح کرد: اگر این‌گونه حرکت کردیم، بدانید که ملت ایران در مواجهه با تمام قدرت‌های بزرگ این عالم توفیق خواهد یافت و مقتدرانه به پیش خواهد رفت.

امام جمعه نایین با اشاره به سالروز توطئه کشف حجاب رضاخانی علیه ملت ایران گفت: انقلاب صنعتی در اروپا و نظام سرمایه‌داری غرب برای دستیابی به بازارهای بزرگ و پرجمعیت شرق آسیا و خاورمیانه به منظور فروش کالاهای خود و کسب درآمد تصمیم گرفت که با تغییر مذهب و فرهنگ کشورهای اسلامی شروع کند.

وی افزود: در جریان کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، انگلیسی‌ها قزاقی به نام رضا سوادکوهی یا همان رضا شاه را برای اجرای این توطئه روی کار آوردند و این شخص چند خصوصیت داشت که برای کار آن‌ها مفید بود، مانند بی‌سوادی، پای‌بند‌نبودن به مسائل مذهبی و داشتن روحیه خشونت.

مطهرخو ادامه داد: اولین خیز رضا شاه با اقدام مرحوم شیخ محمدتقی بافقی هفت سال عقب افتاد و جریان این بود که همسر رضاخان با عده‌ای از زنان درباری بدون حجاب می‌خواستند وارد حرم حضرت معصومه(س) شوند که شیخ محمدتقی بافقی اجازه نداد و آن‌ها را از حرم بیرون کرد.

وی بیان کرد: رضا شاه وقتی متوجه شد، مرحوم بافقی را ضرب‌و‌شتم شدیدی کرد و نهایتاً او را به شهادت رساند. چند سالی که گذشت، در ۱۳۱۳ رضاخان سفر یک ماهه‌ای به ترکیه داشت و در آنجا بی‌حجابی زنان را دید و گمان کرد که پیشرفت و توسعه ترکیه به‌دلیل این است که زنان به‌صورت بی‌حجاب در کنار مردان فعالیت می‌کنند و او را به فکر فرو برد و بعد از آن دستور و قانون کشف حجاب را صادر کرد.

امام جمعه نایین یادآور شد: طولی نکشید که آثار خانمان‌سوز این دستور مثل فروپاشی خانواده‌ها، کاهش حیا و عفت عمومی و افزایش آمار طلاق و خیانت در جامعه بروز کرد و تهران به بازار فروش لوازم آرایشی و لباس‌های غربی و اروپایی تبدیل شد؛ درواقع اقدامات رضاخان برای پیشرفت کشور نبود، بلکه برای این بود که از سایر کشورها عقب نماند.

وی تأکید کرد: در ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ دیدیم که دشمن درصدد بود تا از طریق کشف حجاب، بر کشور اسلامی حاکم شود و این استفاده ابزاری از زنان و یکی از ابزارهای استکبار جهانی است؛ اما وقتی حجاب باشد، تحریفات شهوانی و جنسی در کف خیابان اتفاق نمی‌افتد، آرامش روانی و فکری بر جامعه حاکم می‌شود، خشونت در جامعه کمتر خواهد بود، رضایت و تمایل همسران به یکدیگر بیشتر است، بسیاری از طلاق‌ها، اختلافات و روابط نامشروع که در بی‌حجابی ریشه دارد، کاهش پیدا می‌کند، عزت زن و جایگاه مادر در جامعه ارتقا می‌یابد و تمایل به ازدواج در بین جوانان و فرزندآوری بیشتر خواهد شد.

مطهرخو با بیان اینکه حجاب فقط مصلحت آخرتی ندارد، گفت: برخی می‌گویند ما می‌خواهیم به جهنم برویم، به چه کسی مربوط است یا مردم را به اجبار نمی‌شود به بهشت برد؛ این‌ها به مصالح دنیایی و اجتماعی فراوان حجاب اصلاً توجه نمی‌کنند و متأسفانه امروز در پی قانون عفاف و حجاب، مغالطه‌هایی در جامعه رواج پیدا کرده است که متأسفانه بعضاً آن را از زبان برخی روحانیون نیز می‌شنویم.

فاطمه نصیری نایینی

انتهای پیام
captcha