کد خبر: 4264421
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
مدیرکل اوقاف اصفهان:

انقلاب اسلامی رویکرد تازه‌ای به بقاع متبرکه ایجاد کرد

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: با انقلاب اسلامی، رویکردی جدید به امامزادگان و بقاع متبرکه شکل گرفت و جایی که صرفاً زیارتگاه بود، امروز کانونی برای خدمات اجتماعی، فعالیت‌های فرهنگی، تحولات معنوی و بروز مسائل سیاسی است.

محمدحسین بلک مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمدحسین بلک، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان امروز، ۱۸ بهمن‌ماه در گردهمایی مبلغان امامزادگان و بقاع متبرکه استان در امامزاده سیدمحمد خمینی‌شهر، با بیان اینکه همه چراغ‌هایی که در ابعاد گوناگون فرهنگی و معنوی روشن شده، از فروغ انقلاب عزیز و امام راحل عظیم‌الشأن است، اظهار کرد: امامزادگان همیشه و همواره بوده و هستند؛ ولی می‌توان گفت که با انقلاب اسلامی، رویکردی جدید به این اماکن مقدس شکل گرفت و جایی که صرفاً زیارتگاه بود، امروز کانونی برای خدمات اجتماعی، فعالیت‌های فرهنگی، تحولات معنوی و بروز مسائل سیاسی است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم این اماکن پربرکت را تعریف کنیم، یکی از مهم‌ترین محورهای تأثیرگذاری این فضاها و اماکن، روحانیون عزیزی هستند که واقعاً نقش‌آفرینند. در سوره بلد می‌خوانیم: «لَا أُقْسِمُ بِهَٰذَا الْبَلَدِ، وَأَنْتَ حِلٌّ بِهَٰذَا الْبَلَدِ.» این سرزمین مقدس بسیار مورد احترام و تکریم است؛ اما زمانی شایسته سوگند یاد کردن می‌شود که شخصیت‌های بزرگی همانند پیامبران در مکه باشند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان نقش یک روحانی در مجموعه‌های فرهنگی و مساجد را بسیار محوری و تعیین‌کننده دانست و گفت: به اعتقاد من که همه سال‌های خدمتگزاری‌ام در مجموعه‌های فرهنگی بوده است، تعریف فرهنگ اسلامی و فرهنگ انقلاب نمی‌تواند چیزی جز آورده‌های حوزه علمیه، مبلغان و روحانیت باشد. اصطلاح فرهنگ عامه بسیاری از مسائل را شامل می‌شود؛ ولی از نگاه و دیدگاه مشترک ما آنچه شایسته تعبیر فرهنگ اسلامی محسوب می‌شود، همان فقه، تفسیر، اخلاق و معارف اسلامی و قرآنی‌ست که روحانیون معزز به آن‌ها اهتمام دارند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از همه تلاش‌ها و زحمات امام راحل عظیم‌الشأن که سلسله‌جنبان حرکت انقلاب و بنیانگذار نظام اسلامی بود، تصریح کرد: امروز در جهان اسلام، نقش یک روحانی هیچ کجای انقلاب، دفاع مقدس و حوزه مقاومت قابل حذف و نادیده‌گرفتن نیست. فعالیت تبلیغی یک روحانی در مسجد در زمان انقلاب، قبل و بعد از آن و نیز حضور این قشر در دوران دفاع مقدس و سنگرهای جنگ، در حالی که لباس رزم همراه عمامه‌ بر تن داشتند و بیشترین خطر برای همین عزیزان بود، قابل انکار نیست.

بلک افزود: در خط مقدم جبهه، فتاوای روحانیت انقلاب نقش بسزایی داشت. بسیاری از عزیزان به عشق یک فتوا در جنگ حضور پیدا کردند. همه به‌دلیل یک فتوا، اموالشان را دادند، فرزند تقدیم کردند و آسایش را بر خود حرام ساختند. این نقش روحانیت است.

وی با بیان اینکه روحانیت بیشتر از همه اقشار و اصناف، شهید به انقلاب تقدیم کرده است، گفت: امروز هم به‌دلیل مشکلاتی که همه درک می‌کنیم، نوک تیز پیکان انتقادات، حملات و تهدیدها بیشتر به سوی روحانیون عزیز است؛ چون این عزیزان کسانی هستند که در هر شرایطی، در کنار دستاوردها و شعائر باقی مانده‌اند. امروز بیشترین مشکلات معیشتی نیز متوجه همین روحانیون است. در عین اینکه خودشان زمامدار نظام هستند، ضعیف‌ترین وضعیت مالی را دارند؛ بنابراین روحانیت نهادی مبارک و نورانی‌ست که در همه عرصه‌ها و مقاطع حضور داشته و امروز هم پای کار انقلاب است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه این دوره‌ها و برنامه‌ها قطعاً برای این است که از تجارب یکدیگر استفاده کنیم و هم‌افزایی صورت بگیرد، اضافه کرد: از طریق این دوره‌ها هم سیر تحولی مسائل تبلیغ و ضرورت تبیین مسائل جدید را می‌آموزیم و هم پیام‌ها، روش‌ها و مخاطبان جدیدی را که باید به حلقه معارف اسلامی اضافه شوند، به دایره انقلاب دعوت می‌کنیم و طعم شیرین ولایت را در کام آن‌ها نیز می‌گذاریم.

وی با بیان اینکه امام راحل(ره) خود منشأ همه این تحولات بود، ادامه داد: ایشان پیام جدیدی برای دنیا آورد و روش جدیدی پایه‌گذاری کرد. امروز مخاطبان بدون مرز حضرت امام(ره)، گرداگرد شعائر ایشان در همه نقاط دنیا جمع شده‌اند. فکر می‌کنم بعضی از اشارات آیات الهی جز در معصومین(ع) پیدا نمی‌شود؛ برای مثال آیه شریفه می‌فرماید: «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ ۗ وَ كَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا.» عبارت «وَ لَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» بسیاری را از دایره این آیه حذف می‌کند و فقط انبیا و معصومین(ع) را شامل می‌شود؛ اما امام(ره) جزو شخصیت‌هایی بود که واقعاً مصداق این عبارت بود؛ جز ترس از خدا در دلش وجود نداشت و «كَفَىٰ بِاللَّهِ» بود.

بلک به مطلبی از مرحوم علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان اشاره کرد و گفت: رسالت پیامبر(ص) و مأموریت ایشان به دو دلیل در مقایسه با همه پیامبران بسیار سخت محسوب می‌شد؛ یکی اینکه پیامبر عظیم‌الشأن(ص) مأمور به قیام تک‌نفری بود. در آیات قرآن کریم، پیغمبری که یک‌نفره مکلف به تبلیغ رسالت شود، نداریم. «فَقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا تُكَلَّفُ إِلَّا نَفْسَكَ...»؛ یعنی حرکت کن و هیچ‌کس جز خودت فعلاً تکلیفی ندارد. «وَحَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ»، البته مؤمنان را نیز به آمدن تشویق کن؛ ولی اگر نیامدند، خودت تنها برو. این کار بسیار پروحشت و سخت است.

وی تأکید کرد: به هر صورت، شیرازه اصلی نظام اسلامی و انقلاب ما این است. شخصی به من پیام داد که در جلسه‌ای از این هم بگویید که پیامبر توافق می‌کرد، صلح می‌کرد و مهربانی داشت. همه این‌ها هست؛ ولی نکته‌ای در این میان وجود دارد، اینکه موضع ما اکنون موضع ایستادن است یا موضع سازش و مذاکره؟ این را رهبر یک جامعه تعیین می‌کند. درست است که پیامبر عظیم‌الشأن(ص) این مسیرها را در سیره‌ خود داشت، ولی رهبر جامعه تعیین می‌کند که کجا جای ایستادن و استقامت و کجا جای انعطاف، مهربانی و مذاکره است.

وی در پایان با بیان اینکه امروز جامعه ما ولی و رهبر دارد و نگاه ایشان این است که نباید دشمن به ما طمع‌ورزی پیدا کند و در ما سستی ببیند، گفت: امروز مقام معظم رهبری تعیین می‌کند که مشی این انقلاب و ادامه راه و مسیر باید چگونه باشد.

انتهای پیام
captcha