به گزارش ایکنا از اصفهان، مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران روز گذشته، ۲۸ بهمنماه با معرفی و اهدای جوایز به گروههای راهیافته به دور منطقهای این مسابقات در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
حامد سیارخلج، سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در این مراسم با قدردانی از رئیس و معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان برای ایجاد همافزایی بین واحدهای صنعتی و اصفهان در برگزاری مرحله استانی این مسابقات اظهار کرد: این همکاری موجب افزایش تعداد گروههای شرکتکننده شد که رویکرد مثبتی بود.
وی افزود: جورج تورنتون کتابی به نام «Grey Behaviors after Logical Fallacies in Public and Professional Communication» یا «رفتارهای خاکستری پس از مغالطههای منطقی در ارتباطات عمومی و حرفهای» دارد که بر ۲۰ مغالطه تمرکز و شیوه مواجهه با آنها و ارائه بازخورد را بیان میکند. مغالطه خوب نیست؛ ولی ممکن است استفادههایی داشته باشد، البته ما باید با تفکر نقادانه آشنا باشیم و آن را تقویت کنیم تا فریب نخوریم.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان ادامه داد: از نظر تورنتون، مغالطه ویروسی شناختی و رفتارهای خاکستری نوعی واکسیناسیون شناختی است که مغالطهها و شیوههای مقابله با آنها را هم به ما میآموزاند؛ اگر دانشجویان بتوانند چنین کتابی را بخوانند، برای روابط آنها در جامعه مفید است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی واحد اصفهان امسال ۴۰ تیم چهار نفره در این دور از مناظرهها داشته است، اظهار کرد: در مجموع ۲۴۰ نفر در مقاطع گوناگون تحصیلات تکمیلی در مسابقات مناظره دانشجویان شرکت کردند و هشت نفر نیز داوری مسابقات را به عهده داشتند که از زحمات آنان نیز قدردانی میشود. از نکات مثبت گروههای شرکتکننده در مسابقات جهاددانشگاهی واحد اصفهان، حضور ۱۰ دانشگاه در این رویداد بود که به معنای مشارکت انواع ایدهها و تنوع عقاید و دیدگاهها در برگزاری مسابقات بود؛ چرا که جامعهپذیری در دانشگاههای گوناگون متفاوت است.
در ادامه احمد پایداری، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اظهار کرد: در سطح کشور، فقط دو استان تهران و اصفهان مسابقات مناظره را هر ساله بهطور متعدد برگزار میکنند. ما امسال در همکاری با جهاددانشگاهی واحد اصفهان، این مسابقات را بهطور مجزا در دو دانشگاه برگزار کردیم و دانشگاههای گوناگون به فراخور مسافت تا محل برگزاری مسابقات، در دانشگاههای صنعتی و اصفهان حضور یافتند.
وی افزود: مرحله استانی مسابقات ملی مناظره دانشجویان در جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان از ابتدای آذرماه کلید خورد و حدوداً سه ماه ادامه یافت. در این دور از مسابقات، ۵۶ گروه شرکت کردند که عمده آنان از دانشگاه صنعتی بودند؛ ولی گروههایی از دانشگاههای پیامنور، آزاد اسلامی، فرهنگیان، معارف، پردیس و مؤسسات غیرانتفاعی نیز حضور داشتند. در مجموع، ۶۰ مسابقه در هفت مرحله برگزار شد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه صنعتی اصفهان برای دومین بار توانست میزبان مرحله منطقهای این مسابقات باشد. کل کشور به چهار منطقه تقسیم شده که میزبانی یکی از آنها برعهده دانشگاه صنعتی اصفهان است. ۱۵ داور از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و همکاران جهاددانشگاهی در برگزاری این دوره از مسابقات با ما همکاری کردند.
وی با قدردانی از کانون مناظره دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: فعالیتهای این دانشجویان باعث خوشحالیام میشود؛ کسانی که بدون ادعا و دستمزد، در کارهای فرهنگی شرکت و تجربههای فراوانی کسب میکنند. آنها پس از این، حرف کسی را بدون دلیل نمیپذیرند و به مستندات مراجعه میکنند. این مناظرهها واقعاً فرصتی برای یادگیری است.
همچنین مهدی سلمانی، استادیار مرکز معارف اسلامی و ادبیات فارسی دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: نیمسال گذشته، پس از آغاز ثبتنام این دور از مسابقات مناظره، به دانشجویان وعده دادم که هرکس در این مسابقات ثبتنام کند، به او دو نمره خواهم داد؛ برخی تصور کردند که این دو نمره در مقابل چیزی بیارزش و آسان اعطا میشود، در حالی که اینطور نیست.
وی افزود: سه نفر از شرکتکنندگان دانشگاه صنعتی اصفهان که امروز شاهد رقابت آنان بودیم، روز اولی که از آنها خواستم خودشان را معرفی کنند، پوستشان قرمز شد، به شدت کمرو بودند و به سختی نفس میکشیدند؛ ولی سال گذشته در مرحله کشوری این مسابقات مقام سوم را کسب کردند و امروز نیز رقابت آنان را در دور نهایی مرحله استانی مشاهده کردیم.
استادیار مرکز معارف اسلامی و ادبیات فارسی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان کرد: شدیداً به مسابقات مناظره اعتقاد دارم. ۴۰ گروه از ۶۰ گروهی که از دانشگاه صنعتی اصفهان در این مسابقات شرکت کردند، در کلاسهای من حضور داشتهاند؛ چرا شما دانشجویان را به این کار تشویق میکنم؟ زیرا شما جمعیت بسیار اندک نسل آینده ایران و خلوتترین نسل تاریخ کشور هستید؛ پس خطرناکترین وضعیت تاریخ ایران را دارید. اگر روند رشد جمعیت ایران همینطور ادامه یابد، در سال ۱۴۳۵، جمعیت ایران ۳۵ میلیون نفر خواهد بود.
وی گفت: شما دختران و پسرانی که امروز دانشجو هستید، از نظر حجم اطلاعات ادعای زیادی دارید؛ ولی هنگامی که بخواهید در مقابل جمعی سخن بگویید، سخنگفتنتان نیز سخت میشود؛ پس چگونه میخواهید در آینده مسئولیت نمایندگی مجلس، ریاست جمهوری، قضاوت، مدیریت و... را برعهده بگیرید، در حالی که چنین تجربیاتی نداشته باشید؟
سلمانی ادامه داد: شرکت در چنین جایگاههایی چندین تجربه به شما منتقل میکند، از جمله اینکه یاد میگیرید اجازه ندهید دیگران شما را دور بزنند و چگونه بحث منطقی، استنادی و انتقادی داشته باشید. دانشجویانی که میخواهند در آینده مسئولیت برعهده بگیرند، باید بدانند که بسیاری از پیشرفتهای جهشی در چنین مسابقاتی رخ میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از شرکتکنندگان بیش از چهار دوره در مسابقات مناظره شرکت کرده است، توضیح داد: مطمئنم که هر سال به تجربه او اضافه میشود. ما برای یادگیری زندگی میکنیم و اوج استفاده از زندگی، یادگیری است که جهاددانشگاهی این رسالت بسیار ارزشمند را برعهده دارد. از شما خواهش میکنم دوره بعدی که ثبتنام این مسابقات آغاز شد، حتماً شرکت کنید، چراکه اثر آن را در آینده متوجه خواهید شد.
استادیار مرکز معارف اسلامی و ادبیات فارسی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: از کسانی که شرکت کردهاند، سؤال کنید تا به شما بگویند چه پیشرفتهایی داشتهاند که در حالت عادی زندگی کسب نمیشد؛ دایره واژگانی که امروز استفاده میکنند، نفسکشیدن و طرز لباس پوشیدنشان با قبل متفاوت است. در ترمهای اول دانشگاه، دانشجویان در فضای دبیرستان هستند و ظاهر متفاوتی دارند؛ ولی در ترمهای آخر همگی شبیه یکدیگر هستند؛ زیرا یادگیری آنها افزایش یافته، تنوع در قشربندی از بین رفته و داناتر شدهاند؛ پس حتماً در این مسابقات شرکت کنید.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام