کد خبر: 4266756
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
استاندار اصفهان تبیین کرد

کلیدواژه‌هایی که نقش‌آفرینی رسانه را پررنگ می‌کند

استاندار اصفهان گفت: شفافیت، سرمایه اجتماعی و معیشت عمومی، کلیدواژه‌هایی هستند که می‌تواند به تعامل بهتر خبرنگار با حاکمیت و نقش‌آفرینی بیشتر این قشر در حل معضلات کشور کمک کند.

مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، گردهمایی استاندار و جمعی از مدیران شهری اصفهان با اصحاب رسانه استان عصر روز گذشته، ۲۸ بهمن‌ماه برگزار شد.

در این نشست، مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان ضمن تقدیر از عبدالحسین جعفری، روزنامه‌نگار پیش‌کسوت و خانواده عکاس پیش‌کسوت، مرحوم عبدالله هاشمی‌نسب، به گفت‌وگو و تبادل نظر با اصحاب رسانه پرداخت. 

وی پس‌ از شنیدن دغدغه‌ها، مشکلات و درخواست‌های تعدادی از اصحاب رسانه، در سخنانی از تلاش‌های مجدانه و دلسوزانه این قشر زحمت‌کش و فرهیخته تشکر کرد و گفت: حدود 30 سال است که از نزدیک شاهد فعالیت‌ها و نقش‌آفرینی‌های شما بوده‌ام. 

استاندار اصفهان در ادامه به تبیین مؤلفه‌ها و چالش‌های حوزه خبر و رسانه پرداخت و افزود: در حوزه خبر و خبرنگاری، چند کلیدواژه‌ مهم می‌تواند به تعامل بهتر خبرنگار با حاکمیت و نقش‌آفرینی بیشتر این قشر در حل معضلات کشور منجر شود. شفافیت و پاسخ‌گویی مسئولان، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، اشتغال، اقتصاد و مسائل معیشتی مردم، مطالباتی است که در تعامل مستقیم و غیرمستقیم خبرنگاران با حاکمیت قابلیت بررسی دارد و رسانه‌ها می‌توانند در حل این معضلات، نقش واسطه‌‌ای قابل توجهی ایفا کنند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به گزارش سال ۲۰۲۴ مجمع جهانی اقتصاد در حوزه ارتباطات اشاره کرد و درباره سه خطر مهمی که این گزارش قابل تأمل دانسته است، بیان کرد: اطلاعات دروغ، بدفهمی اطلاعات و توضیح و تحلیل نادرست اطلاعات، خطرات یادشده هستند. معضل اول یعنی بیان اطلاعات دروغ در فضای دغدغه‌مند، رفاقت‌محور و همدل رسانه‌های کشور وجود ندارد؛ اما دو مورد دیگر قابل بررسی است و به واکاوی بیشتری نیاز دارد. 

جمالی‌نژاد ضمن اشاره به جایگاه رفیع رسانه در تبیین مطالبات به‌حق و ترویج اخلاق و فضائل انسانی، به نقش‌آفرینی دو خبرنگار در رسانه‌ای‌شدن حماسه فداکاری و ازخودگذشتگی اهالی روستایی دوردست در اصفهان اشاره کرد و گفت: به‌واسطه پیگیری‌های مستمر خانم امامی، خبرنگار شبکه خبر، از برگزاری رویداد اکران‌ مردمی جشنواره فیلم مقاومت در روستای دره‌بید، واقع در شهرستان تیران و کرون اطلاع و توفیق حضور در آن را یافتم. این روستا در سال‌های آغازین جنگ، حدود 100 نفر جمعیت داشت که از این تعداد، ۲۸ نفر، مردان این روستا را تشکیل می‌دادند؛ اما تمام این ۲۸ مرد با یکدیگر هم‌پیمان شدند تا برای دفاع از خاک و ناموس ایران به جبهه‌های خوزستان، کرمانشاه و کردستان بروند و از کشور دفاع کنند. این روستا تمام مردان خود را سخاوتمندانه در مسیر دفاع از ایران فدا کرد، به‌طوری که وقتی‌ پیکر اولین شهید به این روستا برمی‌گشت، مردی در آنجا نبود که این پیکرها را تغسیل و تشییع کند. 

وی ادامه داد: اما خبرنگار دیگری نیز در سال ۱۳۶۲، شکوه ایثار مردمان دره‌بید را به تمام ایران شناساند. شهید آوینی، روایت‌گر ایثار و عظمت ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس در جمله‌ای ماندگار گفت: «اگر می‌خواهید با راز ماندگاری اسلام آشنا شوید، به دره‌بید بیایید.» در رویدادی که به آن اشاره کردم، مستندی که آوینی در آن روزگار از این روستا تهیه کرده بود، به نمایش درآمد و احساسات مخاطبان را به‌ شدت تحت تأثیر قرار داد که چگونه‌ مردمان این روستا هرآنچه را داشتند، در طبق اخلاص گذاشتند و آن‌ را از پنجره‌‌های اتوبوس‌ عازم جبهه، به داخل آن پرتاب کردند. 

استاندار اصفهان با بیان این خاطره، خطاب به دولت‌مردان متذکر شد که اصفهان در بحبوحه جنگ و نبرد، هرآنچه را در توان داشت، برای کشور به میدان آورد و اضافه کرد: اصفهان بسیاری از جوانان خود را فدای عزتمندی ایران کرد؛ اصفهان نقش بی‌بدیلی در پایداری کل ایران داشت، به‌طوری‌ که شهید بهشتی در جمله‌ای تاریخی چنین گفت: «اگر اصفهان عطسه کند، کشور سرما می‌خورد.» اکنون که کشور به معضلات و مشکلات متعدد دچار شده، این‌ها از مشکلات متعددی ناشی می‌شود که دستگیر اصفهان شده‌ است. هرچند مردم اصفهان همگی خالصانه برای ایران، اسلام و رضای حق جنگیدند، اما نباید اصفهان و اصفهانی‌ها را فراموش کرد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیر رسانه‌ها در ایجاد روحیه امید و نشاط در مردم اشاره کرد و گفت: روزی تیترهای یک روزنامه‌ اصفهان توجه من را به خود جلب کرد. هشت تیتر صفحه اول این روزنامه کاملاً روحیه ناامیدی و نگرانی را به مردم القا می‌کرد. سؤال من این است که در این شرایط سخت که مردم زیر فشارهای اقتصادی، آلودگی هوا، بی‌آبی و خشکی زاینده‌رود هستند، آیا بهتر نیست که همه جریان‌های سیاسی، چه اصلاح‌طلب، چه اصول‌گرا و چه مستقل‌ها، دست‌ به‌ دست هم بدهند و برای ارتقای روحیه امید‌واری مردم کاری کنند؟ من مشکلات اصفهان را کتمان نمی‌کنم؛ اما از شما قلم‌به‌دستان نیز خواهش می‌کنم که شرایط روحی روانی مردم را در نظر بگیرید و با پرهیز از فضاسازی‌های دوقطبی یا چندقطبی، برای اتحاد، همدلی و هم‌راستایی جامعه بکوشید. 

جمالی‌نژاد در پایان از پیشنهاد تشکیل کار‌گروهی متشکل از نمایندگان استانداری، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و دو نماینده از اهالی رسانه، شامل یک نفر از رسانه‌های شهرستان و نفر دوم از رسانه‌های شهر اصفهان استقبال کرد و پیگیری تشکیل آن را از اهالی خبر خواستار شد.

الهه‌سادات بدیع‌زادگان

انتهای پیام
captcha