به گزارش ایکنا از اصفهان، تخت فولاد نام آرامستان تاریخی شهر اصفهان است که به گواهی سنگ آرامگاهها و اشیای کشفشده، پیشینه آن را میتوان قرون چهارم و پنجم هجری دانست. وجود آرامگاه یوشع نبی در تکیه لسانالارض، سابقه آن را حتی به پیش از اسلام نیز بازمیگرداند.
تخت فولاد یک گورستان نیست، بلکه مجموعهای از تکیه، کاروانسرا، مدرسه، مسجد، چلهخانه و آبانبار است. از سال ۱۳۶۳ شمسی، خاکسپاری عمومی در این گورستان متوقف شد و پس از بازسازی در سال ۱۳۷۵ شمسی با شماره ۱۷۳۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
پژوهشگران تخت فولاد را به لحاظ قداست والا و تعداد بزرگان مدفون در آن، «وادیالسلام ثانی» مینامند. این آرامستان علاوه بر اینکه آرامگاه بیش از هزار نفر از مشاهیر ایرانزمین است، بهمثابه یک سایتموزه گردشگری شامل زیباترین آثار سنگ آرامگاهها با نقوش بینظیر انسانی، جانوری، گیاهی، مشاغل و... است.
همچنین بناهای بینظیری در آن وجود دارد که از نظر تاریخی، معماری، زیباییشناسی و هنری، این مکان را در زمره مهمترین آرامستانهای جهان جای داده است.
تخت فولاد هم محل تفریح و تفرج است، هم جای زهد و عبادت، هم غمانگیز است و هم نشاطآمیز. وجود بناها و عمارات، اثری مخصوص در روح اشخاص صاحبدل ایجاد میکند. تخت فولاد آرامگاه ابدی هزاران فرد عالیقدر است.
برای آشنایی هرچه بیشتر با این مجموعه تاریخی، فرهنگی و مذهبی، رویداد اردویی «عصر دلگشا» هر هفته در قالب گردش گروهی در آرامستان تخت فولاد برپاست.
این رویداد روزهای پنجشنبه هر هفته، ساعت ۱۵ از تکیه بابا رکنالدین آغاز و ویژه تشکلهای فرهنگی، دانشجویی و خانوادهها برگزار میشود.
«عصر دلگشا» شامل آشنایی با مشاهیر، جاذبهها و شگفتیهای تخت فولاد است و از بخشهای این رویداد میتوان به بازدید از گنجینه سنگ، عکاسخانه، پذیرایی و اجرای برنامههای مفرح در باغ طوبی، پخش صدای علمای تخت فولاد و... اشاره کرد.
علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و ثبتنام برای حضور در این رویداد میتوانند با شماره ۰۹۰۲۸۰۱۱۳۵۵ تماس بگیرند.
انتهای پیام