به گزارش ایکنا از اصفهان، علی قاسمزاده، شهردار اصفهان در چهارمین نشست خبری سالانه با اصحاب رسانه که امروز، ۲۱ اسفندماه در خانه مشروطیت اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با وجود مشکلات اقتصادی، شهرداری اصفهان توانسته است در زمینه مالی و اقتصادی به مرز ۷۰ درصد درآمد برسد و امید است که در سال آینده به ۸۰ درصد دست یابد. بودجه سال ۱۴۰۳، ۳۰ همت و بودجه سال ۱۴۰۲، ۲۰ همت تعیین شده بود.
وی افزود: اوراق مشارکت از ۶۰۰ میلیارد به ۱۹۰۰ میلیارد در سال ۱۴۰۳ رسیده و برای سال ۱۴۰۴، موافقت سه همت اوراق مشارکت ۵۰ درصدی جلب شده است؛ همچنین در سال جاری ۴۳۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری از طریق حوزه مشارکتها جذب شده است.
شهردار اصفهان ادامه داد: بزرگترین سالن چندسویه کشور در اصفهان راهاندازی شده و امسال برای اولین بار پس از چند سال وقفه در ایام عید، تئاتر کمدی برای میهمانان عزیز اجرا خواهد شد؛ همچنین احداث پردیس سینمایی کودک به اتمام رسیده و از سال آینده درب سالنهای سینمای کودک در شهر رؤیاها به روی کودکان عزیز باز خواهد شد.
وی اضافه کرد: در همکاری مشترک بین شهرداری و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دو رویداد بزرگ از جمله کنگره سرداران و 24 هزار شهید استان اصفهان در مصلای امام خمینی(ره) و کنسرت نمایش «رفیقبازی» در تالار چندسویه شهر برگزار شد.
قاسمزاده با اشاره به حفظ باغشهر اصفهان تأکید کرد: در حوزه فضای سبز، شهرداری اصفهان اعلام کرد که ۶۲ میلیون متر مکعب آب بر ثانیه نیاز است و در حال حاضر، ۳۰ میلیون متر مکعب تأمین شده است؛ همچنین ۴۷ هکتار بوستان و ۵۳ هکتار فضای سبز اکولوژیک در شهرک پرتو ایجاد شده و تأمین آب این پارکها از طریق چرخه تصفیه آب انجام میشود.
وی با اشاره به دخیلنبودن شهرداری اصفهان در امر مهاجران افغانستانی گفت: درباره مهاجران، شهرداری دخیل نیست و مدیریت جمعیت و مهاجرت بر عهده نهادهای دولتی، استانداری و فرمانداری است. البته ما نگرانیهایی در خصوص ورود مهاجران به بافت فرسوده شهری داریم.
شهردار اصفهان بیان کرد: درباره تعطیلی شهر در روزهای تعطیل بهدلیل ناترازی انرژی، شهرداری با استانداری به توافق رسیده است که در روزهای تعطیل، شهرداری تعطیل نباشد و فقط مصرف انرژی خود را به حداقل برساند. مجتمع مطبوعاتی نیز تابع پروتکلهای ابلاغی عمل خواهد کرد.
وی تصریح کرد: تابآوری به معنای تسلیمشدن، نشستن و گریهکردن یا خشم و هیجان بیهوده نیست، بلکه به معنای ایستادگی در برابر مشکلات، فکر کردن به راهحلهای جدید و دفاع از حقوق خود است. اصفهان شهری تابآور است و تغییرات باید در راستای ارتقای کیفیت و حل مشکلات لحاظ شود.
قاسمزاده افزود: در خصوص مولدسازی برای تأمین آب زایندهرود، شهرداری اصفهان نیز نقشی برعهده گرفت. دولت مرحوم شهید رئیسی موافقت کرد که منابع تأمین آب زایندهرود از جنوب تأمین شود. شهرداری برای تفکیک و تراکم، حدود ۷ تا ۸ همت هزینه کرد و کمک به انتقال آب جنوب به اصفهان را پذیرفت. این معاملهای با سود دوطرفه بود. انشاءالله با فعالشدن پروژه آب جنوب و تخصیص پساب و حقابهای از زایندهرود، آیندهای امیدوارکننده خواهیم داشت.
وی تأکید کرد: در بافت تاریخی اصفهان که جابجایی جمعیتی داشته است، شورای شهر مصوبهای تعیین کرد که هزینههای ساختوساز را به حداقل میرساند. شهرداری با سرمایهگذارانی که در بافت تاریخی برای احداث رستوران، بومگردی و سکونتگاه سرمایهگذاری کنند، همکاری خواهد کرد. این اقدام در راستای حفظ بافت تاریخی اصفهان انجام میشود.
شهردار اصفهان گفت: مشکل حفاریهای بعد از احداث خیابانها، همچنان یک چالش است و شهرداری با شرکتهای مربوطه توافقنامههایی منعقد کرده است تا این مشکل به حداقل برسد. بیشترین ضرر در این موضوع به شهرداری میرسد؛ همچنین ساختوساز غیرمجاز از سمت خمینیشهر به اصفهان از چالشهای حفظ حومه شهری بهشمار میرود. این ساختوسازها از جانب شهر اصفهان کنترلشده است.
وی از میزبانی اصفهان برای شهرهای تاریخی جهان در راستای توسعه گردشگری خبر داد و اضافه کرد: با افتخار اعلام میکنیم که امسال موفق به کسب چند امتیاز شدهایم که مزایای ویژهای برای شهر اصفهان در سال ۲۰۲۷ به دنبال خواهد داشت. اصفهان در سال ۲۰۲۷ میزبان شهرهای تاریخی جهان خواهد بود. در این اجلاس، نمایندگان ۱۴۵ کشور و ۳۵ کشور عضو مجمع شهرهای تاریخی جهان حضور خواهند داشت. مقر اصلی این مجمع در ژاپن قرار دارد. با تلاشهای دیپلماتیک و همکاری عزیزان، موفق به کسب امتیاز میزبانی شدهایم.
قاسمزاده بیان کرد: همچنین در سال ۲۰۲۵، اصفهان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی انتخاب شد. امیدواریم که اینگونه رخدادهای بینالمللی در ایران بیشتر برگزار شود. حضور شخصیتهای فرهنگی و شهرداران شهرهای تاریخی از سراسر جهان میتواند موجب افزایش تعداد گردشگران در شهر اصفهان شود.
عطیه حیدری
انتهای پیام