کد خبر: 4276016
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۶
مدیر مؤسسه حضرت زینب(س) اصفهان مطرح کرد

یادگیری احکام در کودکی؛ راهی برای کاهش چالش‌های نوجوانی

نیره‌سادات نوری با بیان اینکه فعالیت تخصصی مؤسسه حضرت زینب(س) اصفهان، آموزش احکام با بازی و سرگرمی به دختران نوتکلیف است، گفت: اگر افراد از دوره ابتدایی احکام‌ را به‌‌درستی یاد بگیرند، قطعاً چالش‌هایی که امروز در دبیرستان‌ها وجود دارد، کاهش می‌یابد.

نیره‌سادات نوری مدیر مؤسسه فرهنگی مردمی قرآن و عترت حضرت زینب(س)نیره‌سادات نوری، مدیر مؤسسه فرهنگی مردمی قرآن‌ و عترت حضرت زینب(س) اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان اظهار کرد: این مؤسسه که در سال ۱۳۹۰ با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد و در سه حوزه آموزش عمومی، تربیت مبلغ و مشاوره قرآنی فعالیت دارد، در حال حاضر به‌طور تخصصی وارد حوزه آموزش احکام به دختران نوتکلیف شده است و در خیابان ابن‌سینا قرار دارد. 

وی افزود: یادگیری احکام، دشوار و برای دختران نوتکلیف دشوارتر نیز است؛ بنابراین آن را در قالب بازی و سرگرمی، جداول یادگیری، معما و گاهی با شعر و انیمیشن‌ به کودکانی که تازه به سن تکلیف رسیده‌اند، آموزش می‌دهیم؛ یعنی ابتدا انتخاب مرجع تقلید، سپس یادگیری مطهرات و نجاسات و احکام نماز و روزه و... را در حدی که مناسب سن آن‌ها باشد، آموزش می‌دهیم و برای کودکی در سن تکلیف، شکیات را بیان نمی‌کنیم.

مدیر مؤسسه حضرت زینب(س) اصفهان بیان کرد: در ابتدای آموزش احکام، کلاس‌های آموزشی فقط در محل مؤسسه برگزار می‌شد؛ ولی از زمانی که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شدیم و تعداد دانش‌آموزان بیشتر شد، دو دوره تربیت مربی برگزار کردیم و مربیانی با همین روش آموزش دادیم. 

وی گفت: در دو سال گذشته، مربیانی که آموزش دیدند، در مدارس دولتی و غیرانتفاعی حضور فعالی داشتند. سال گذشته با همکاری آموزش‌‍‌‌ و پرورش موفق شدیم دوره آموزش احکام را در مدارس اجرا کنیم. هر دوره آموزشی شامل ۱۲ تا ۱۴ جلسه است. اگر تعداد دانش‌‌آموزان شرکت‌کننده کم باشد، کلاس‌ها در خود مؤسسه برگزار می‌شود و اگر تعداد زیاد باشد، مربی را به مدرسه اعزام می‌کنیم. 

نوری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ مربی فعال در مؤسسه داریم، ادامه داد: تمایز مؤسسه ما از دیگر مؤسسات تربیت مربی، رهانکردن مربیان است؛ زیرا شرط ما برای آموزش مربیان و همکاری با آن‌ها حضور فعال و مستمر در مؤسسه است. از دیگر ویژگی‌های روش آموزشی ما می‌توان به توانمندسازی دائمی مربیان اشاره کرد. مربیان هر هفته بعد از حضور در مدارس، در مؤسسه حضور می‌یابند و جلسات همگانی تشکیل می‌دهند تا چالش‌های کاری خود را با یکدیگر در میان بگذارند و راه حل پیدا کنند. 

وی تصریح کرد: مؤسسه قرآن و عترت حضرت زینب(س) تنها مؤسسه‌ تخصصی در زمینه آموزش احکام است و ما دریافتیم که اگر افراد از دوره ابتدایی احکام‌ را به‌‌درستی یاد بگیرند، قطعاً چالش‌هایی که امروز در دبیرستان‌ها وجود دارد، کاهش می‌یابد؛ همچنین تلاش می‌کنیم که در دوره‌های «احکام ۲»، احکام دوران بلوغ را به دانش‌آموزان در سنین نوجوانی آموزش دهیم. دو سال پیش نیز طرح «فرشته‌های خورشید» برای جشن تکلیف ناحیه چهار آموزش و پرورش در حرم حضرت زینب(س) خواهر امام رضا(ع) اجرا شد که بخش احکام آن را مؤسسه حضرت زینب(س) اجرا کرد.

مدیر مؤسسه حضرت زینب(س) ‌اضافه کرد: برای مطالبی که مربیان باید در کلاس‌ها بیان کنند، کتاب تدوین و شیوه آموزش همراه بازی را مکتوب کرده‌ایم. از دیگر فعالیت‌های تخصصی مؤسسه، برگزاری جلسات تدبر در قرآن با محوریت کتاب‌های احمدرضا اخوت است. این جلسات در قالب کارگاه‌های بازی تک‌جلسه‌ای برگزار می‌شود. در حال حاضر، تدبر در سوره‌‎‌های حمد و نصر را برای پایه‌های اول و دوم با بهره‌گیری از کتاب‌های استاد اخوت در دستور کار قرار داده‌ایم؛ ولی بازی متناسب با آن را خودمان طراحی کرده‌ایم. کودکان سه نکته درباره سوره حمد را همراه بازی آموزش می‌بینند که عبارت است از دیدن زیبایی‌ها و نعمت‌های اطراف خود، بیان آن‌ها و شکر خدا بابت نعمت‌ها؛ همچنین در کارگاه تدبر به کودکان آموزش می‌دهیم که مفهوم زمان را بهتر درک کنند تا برای برنامه‌ریزی در زندگی بتوانند از آن استفاده کنند.  

وی در پایان گفت: دوره‌ها و کلاس‌های تابستانه‌، دوره مهارت‌های سبک زندگی اسلامی برای کودکان ۴ تا ۶ سال و ۷ تا ۹ سال و دوره احکام نوجوانان برای رده سنی ۹ تا ۱۲ سال همراه بازی و سرگرمی نیز در مؤسسه حضرت زینب(س) برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha