کد خبر: 4311044
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۸
یک کارگردان تئاتر مطرح کرد

اقتباس بعدی‌ام از متون کهن ایرانی خواهد بود

کارگردان نمایش «شبی که باد در شاخ‌هایم پیچید» گفت: اگر باز هم بخواهم در فضای تئاتر اقتباس کار کنم، قطعاً به سراغ متن‌های کهن کشور خودمان خواهم رفت که مشترکاتی با وضعیت امروز جامعه داشته باشد.

علیرضا تاجیک کارگردان تئاترعلیرضا تاجیک، کارگردان نمایش «شبی که باد در شاخ‌هایم پیچید»، از آثار اجراشده در دومین جشنواره ملی تئاتر اقتباس، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان اظهار کرد: آیین «عروس قنات» از حدود دو سال پیش، نظر من و اعضای گروه نمایشی‌ام را به خود جلب کرد و تلاش کردیم این آیین را که در سال‌های گذشته و امروزه به‌طور محدود در کشور برگزار می‌شود، با شیوه‌ای متفاوت در عرصه نمایش اجرا کنیم.

وی ادامه داد: در نهایت با به‌کارگیری فضای پرفورمنس‌آرت، موسیقی زنده تلفیقی و فضای کلاسیک و پست‌مدرن، دکوری با فضای سوررئال ایجاد کردیم که امیدوارم فضای آیین «عروس قنات» را به نحو احسن به مخاطب منتقل کند. متن نمایشنامه با جهان امروز که انسان‌ها درگیر مسائل اجتماعی و احساسی هستند، شباهت‌هایی داشت که باعث شد آن را انتخاب کنم.

این کارگردان تئاتر بیان کرد: برخی از تماشاگران در پایان نمایش می‌گفتند که ما این اثر را زندگی کرده‌ایم. هدف ما این بود که بخشی از شباهت‌های دنیای قدیم و زندگی امروز جامعه را در این اثر نمایش دهیم. شرایط اجتماعی، اقتصادی و مهم‌تر از همه، شرایط احساسی که برای انسان در زمان‌های گوناگون به‌واسطه جهل به‌وجود می‌آید، می‌تواند در دوران کلاسیک و امروز انسان مشترک باشد.

وی در خصوص وفاداری به متن اصلی و نوآوری در اجرای اثر نمایشی گفت: متن اصلی در فضای ساده‌ای بود و ما سعی کردیم فضای پرفورمنس در آن ایجاد کنیم و شاهد فضای متفاوتی در طراحی باشیم؛ همچنین خلاقیت خود را به‌کار گرفتیم تا محتوای مورد نظر خود در بخش‌های ویژه عشق و جدال عشق و تقدیر را در فضای پرفورمنس آرت و پرفورمنس به نمایش بگذاریم.

تاجیک افزود: اگر باز هم بخواهم در فضای تئاتر اقتباس کار کنم، قطعاً به سراغ متن‌های کهن کشور خودمان خواهم رفت که مشترکاتی با وضعیت امروز جامعه داشته باشد. آیینی به نام «اپوش» که روایتگر داستان خدای خشک‌سالی است، نظرم را جلب کرده و امیدوارم بتوانم آن را اجرا کنم.

وی تصریح کرد: پیش از این در جشنواره تئاتر اصفهان شرکت کرده بودم؛ ولی اصلاً گمان نمی‌کردم که جشنواره شاهین‌شهر تا این حد مورد استقبال شهروندان قرار گیرد. استقبال مردم از نمایش صحنه‌ای واقعاً غافلگیرکننده بود.

یادآور می‌شود، دومین جشنواره ملی تئاتر اقتباس که از ۱۹ مهرماه در شاهین‌شهر آغاز به کار کرد، امشب با برگزاری آیین اختتامیه به کار خود پایان می‌دهد.

زهراسادات مرتضوی

انتهای پیام
captcha