حسن یاوری، مدیر مؤسسه قرآن و عترت گنجینه معارف گلشهر گلپایگان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه جامعه قرآنی انتظارات زیادی از دولت منتخب دارد، اظهار کرد: در چند سال اخیر، بسیاری از مؤسسات قرآنی بهدلیل بالا رفتن هزینهها و اخیراً نیز بهدلیل شرایط ناشی از شیوع کرونا به تعطیلی کشانده شدهاند، یا شرایطشان بهقدری وخیم است که در آستانه تعطیل شدن قرار دارند. مؤسساتی مثل مؤسسه ما هم که به لطف خدا هنوز سر پا ماندهاند، در این چند سال هیچ حمایتی از طرف دولت نداشتهاند. بارها در جلسات مختلف گفتهام که ما همه چیز خود را از قرآن داریم، ولی هیچگونه سرمایهگذاری برای اینکه آموزههای قرآن سرلوحه عمل آحاد جامعه باشد، انجام نمیشود.
وی افزود: چندین سال است که با مؤسسات و خانههای قرآنی در گلشهر و گلپایگان ارتباط دارم و همه آنها اعلام میکنند که دیگر توان پرداخت حقوق و بیمه مربیان خود را ندارند و از دولت نیز هیچ حمایتی دریافت نمیکنند. در حال حاضر، یکی از مربیان همین مؤسسات در شهر گلپایگان بهدلیل پرداخت نشدن حق بیمه خود از آن مؤسسه به سازمان تأمین اجتماعی شکایت کرده و قانون کار در مورد وی اجرا شده است و آن مؤسسه تمام هستی خود را فروخته تا بتواند حق بیمه این مربی را پرداخت کند. هر چند آن مربی نیز به نوبه خود حق دارد، ولی شرایط موجود بهگونهای است که مؤسسات قرآنی دیگر نمیتوانند از عهده پرداخت هزینه مربیان خود بربیایند. بنابراین، پیام ما به دولت منتخب این است که اگر خیر دنیا و آخرت را میخواهد، چارهای برای فعالیتهای قرآنی بهخصوص در شهرستانها بیندیشد. اگر از فعالیتهای قرآنی حمایت شود، این فعالیتها میتواند تأثیر زیادی در رشد اجتماعی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
مدیر مؤسسه قرآن و عترت گنجینه معارف گلشهر اضافه کرد: در بسیاری از مجموعههای قرآنی، استعدادهای بکری وجود دارد و استقبال بینظیری از فعالیتهای قرآنی میشود، ولی این مجموعهها بهدلیل شرایط اقتصادی نمیتوانند جوابگوی این استعدادها باشند و شرمنده آنها میشوند. بنابراین، مطالبه ما از دولت منتخب حمایت مالی از مؤسسات قرآنی مردمی و تسهیل کردن اموری مثل پرداخت حق بیمه و حقوق مربیان برای آنهاست. دولت در همه حوزهها از فعالان آن حوزه حمایت میکند، ولی حمایت از مؤسسات قرآنی در حد صفر است. سازمان تبلیغات اسلامی و ادارهکل ارشاد نیز به مؤسسات اعلام میکنند که اگر قرآنآموزان شما بتوانند در آزمونها رتبه کسب کنند، از شما حمایت مالی میکنیم، ولی کاری به این ندارند که یک مؤسسه هزینه تربیت و پرورش قرآنآموزان خود را از کجا باید تأمین کند، برای موفقیت در آزمون باید هزینه و سرمایهگذاری شود. ما مؤسسه گنجینه معارف را با کمک خیرین به جایی رساندهایم، ولی با توجه به شرایط اقتصادی موجود دیگر خیری وجود ندارد و حتی هزینه چاپ یک بنر را باید از درآمد شخصی یا با خواهش و تمنا از هیئت امنا دریافت کنیم. در محلات محروم و دورافتاده شهرستانها واقعاً استقبال زیادی از فعالیتهای قرآنی میشود و باید پای درددل مؤسسات قرآنی نشست تا متوجه شد که نمیتوانند پاسخگوی این استقبال باشند.
یاوری ادامه داد: در چهار سال اول دولت نهم، مؤسسات میتوانستند با رایزنی و ارائه گزارش از وضعیت خود حمایت مالی دریافت کنند، ولی متأسفانه در حال حاضر ما نمیدانیم اگر بودجهای هم برای فعالیتهای قرآنی به تصویب میرسد، در کجا هزینه میشود و همه سازمانهایی که برای فعالیتهای قرآنی بودجه در اختیار دارند، تخصیص آن به مؤسسات را مشروط به کسب رتبه در آزمونها میدانند، ولی حرف ما این است که هزینه تربیت این قرآنآموزان را از کجا تأمین کنیم تا بتوانند در یک آزمون رتبه کسب کنند؟ حمایت از مؤسسات باید به این صورت باشد که مسئولان امر اعم از استانی و کشوری از نزدیک با مؤسسات آشنا شوند و وقتی میبینند مؤسسهای تمام تلاش خود را انجام میدهد، از آن حمایت کنند، نه اینکه مؤسسات برای دریافت حمایت حتی مجبور شوند گزارشهایی ارائه دهند که مطابق با واقع نباشد و این خودش اشکال دارد. حتی بعضاً در جلسه فرمانداری بودجهای برای کمک به یک مؤسسه مصوب میشود، ولی در نهایت در اختیار آن مؤسسه قرار نمیگیرد.
وی بیان کرد: ما در مؤسسه گنجینه معارف، از کودک سه ساله تا کهنسالان بالای 80 سال قرآنآموز داریم و رشتههای مختلف قرآنی و فوق برنامه تدریس میکنیم. بنای ما نیز این بوده که از تمام ظرفیتهای موجود در شهر خودمان استفاده کنیم و تا قبل از شیوع کرونا، تعداد قرآنآموزان مؤسسه در مقاطعی مثل تابستان که فصل اوقات فراغت دانشآموزان است، به 500 نفر و حتی بیشتر نیز میرسید و ظرفیت پذیرش بیشتر از این تعداد نیز در مؤسسه وجود دارد که به پتانسیل شهر و استقبال از فعالیتهای قرآنی برمیگردد. ما زمانی در مؤسسه، 10 مربی داشتیم که حقوق دریافت میکردند و حق بیمه برای آنها پرداخت میشد، ولی اکنون برای پرداخت حق بیمه فقط دو مربی که در مؤسسه مشغول فعالیت هستند، با مشکل مواجهیم.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت گنجینه معارف گلشهر تصریح کرد: اگر تفکر ما این باشد که همه چیز خود را از قرآن داریم و باید برای قرآن هزینه کنیم، نگاه و رویکردی که در حال حاضر به فعالیتهای قرآنی وجود دارد، باید تغییر کند و اینطور نباشد که مؤسسات قرآنی به حال خود رها شوند و تعطیل شدنشان اهمیتی نداشته باشد. در آیات و روایات آمده که هر جا قرآن تلاوت میشود، نوری وجود دارد، بنابراین وقتی مؤسسهای بهدلیل مشکلات مالی به فعالیت خود خاتمه میدهد، نوری که در آن وجود داشته است خاموش میشود. اگر نگاه و رویکرد مثبتی به فعالیتهای قرآنی وجود داشته باشد، به سراغ خانهها و مؤسسات قرآنی میروند و پای درددل آنها مینشینند. وقتی فعالان قرآنی احساس کنند که مسئولان امر از نزدیک فعالیتهای آنها را میبینند و صدایشان را میشنوند، حتی اگر هیچ کاری برایشان انجام نشود، عزمشان جزم شده و فعالیتشان چند برابر میشود.
وی درباره وضعیت فعالیتهای قرآنی در گلشهر، گفت: با توجه به اینکه مؤسسات هیچ حمایتی نداشته و به خودشان متکی بودهاند، میتوان گفت وضعیت فعالیتهای قرآنی در حد توان مؤسسات خوب است، ولی با توجه به انتظارات و اهدافی که برای خود ترسیم کردهایم، تا دستیابی به آنها فاصله زیادی داریم و هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم.
انتهای پیام