کد خبر: 3982406
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۹

دولت منتخب مؤسسات قرآنی شهرستان‌ها را دریابد

مدیر مؤسسه قرآن و عترت البیان لنجان گفت: انتظار ما از دولت منتخب این است که مؤسسات قرآنی فعال در شهرستان‌ها را که هیچ حامی و پشتوانه‌ای ندارند، شناسایی و از آنها حمایت کند.

دولت منتخب موسسات قرآنی شهرستان‌ها را دریابد

زینب کریمی بهجت‌آبادی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت البیان لنجان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان اظهار کرد: مؤسسه البیان مجوز فعالیت خود را در سال 92 دریافت کرد و در آن زمان مقرر شده بود نیم درصد از بودجه به فعالیت‌های قرآنی اختصاص پیدا کند. این میزان حمایت از فعالیت‌های قرآنی در دولت‌های نهم و دهم هر چند ایده‌آل نبود، ولی در مجموع رضایت‌بخش محسوب می‌شد، اما در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم حمایت چندانی از فعالیت‌های قرآنی صورت نگرفت و خود من شخصاً به‌تنهایی و بدون هیچ پشتوانه و حمایتی مؤسسه را اداره و در طول این سال‌ها با چنگ و دندان آن را حفظ کرده‌ام. تاکنون دو بار به مؤسسه تسهیلات اعطا شده است، ولی وقتی شخصاً درآمدی ندارم و خود مؤسسه نیز درآمد چندانی عایدش نمی‌شود، با این تسهیلات چه می‌توان کرد؟

وی افزود: در برخی شهرها، حامیان زیادی برای فعالیت‌های قرآنی وجود دارد، ولی در بعضی شهرهای دیگر مثل شهرستان لنجان، به‌خصوص با این وضعیت اقتصادی اصلاً هیچ حامی‌ای برای این حوزه پیدا نمی‌شود و ما واقعاً حامی نداریم، به‌گونه‌ای که خود من بارها قصد تعطیلی مؤسسه را داشته‌ام، ولی قرآن‌آموزان مانع شده‌اند و واقعاً با توجه به ظرفیت‌های قرآنی که در شهرستان لنجان وجود دارد، حیف است که بعد از چند سال تلاش و فعالیت، مؤسسه تعطیل شود. در حال حاضر نیز چشم امید به دولت منتخب داریم که در این زمینه گشایشی حاصل کند. ما در ابتدا قصد راه‌اندازی خانه قرآنی را داشتیم، ولی اداره‌کل ارشاد اعلام کرد که دولت خیلی حمایت می‌کند و بهتر است مؤسسه قرآنی راه‌اندازی کنید. این حمایت انجام شد، ولی در نیمه راه ما را رها کردند.

مدیر مؤسسه قرآن و عترت البیان لنجان بیان کرد: انتظاری که از دولت منتخب داریم، این است که آن دسته از مؤسسات فعال در شهرستان‌ها که هیچ حامی و پشتوانه‌ای ندارند، شناسایی و واقعاً به‌لحاظ مالی حمایت شوند. شاید این درخواست زیاده‌خواهی باشد و قبول دارم که در این اوضاع اقتصادی، برخی از مردم به نان شب خود محتاج هستند، ولی جایگاه قرآن و آموزش آن به‌گونه‌ای است که حضرت علی(ع) می‌فرماید: «کسی که به فرزند من بسم الله الرحمن الرحیم را یاد دهد، دهانش را پر از درّ و گوهر می‌کنم.» ما نیز در همین جامعه زندگی می‌کنیم و گرانی‌ها و تورم را به چشم می‌بینیم، ولی انتظارمان این است که بیشتر از این حمایت شویم.

کریمی بهجت‌آبادی اضافه کرد: بسیاری از مؤسسات قرآنی از جمله مؤسسه البیان، از نظر پرداخت مالیات با مشکل مواجه شده‌اند و در این چند سال، از این مسئله آگاه نبودیم که چقدر برای گرفتن مالیات سخت‌گیری می‌شود. انتظار دیگری که داریم، این است که برای سال‌های گذشته فعالیت خود که پشت سر گذاشته‌ایم، از معافیت مالیاتی برخوردار شویم. در حال حاضر، می‌توانیم از معافیت مالیاتی استفاده کنیم، ولی بابت سال‌های گذشته جریمه شده‌ایم، یعنی باید دفتری راه‌اندازی می‌کردیم و اداره امور مالیاتی نیز از آن بازدید می‌کرد، ولی چون این کار را انجام نداده‌ایم، جریمه شده‌ایم. در واقع، ابتدای تأسیس مؤسسه آن‌قدر با مشکلات مختلف روبرو بودیم که نسبت به لزوم انجام این کار آگاه نبودیم و به‌اندازه لازم در این زمینه راهنمایی نشدیم.

وی تصریح کرد: برای مربیان مؤسسه، حق بیمه‌ای پرداخت نمی‌شود، چون مؤسسه توان پرداخت سهم خود را در این خصوص ندارد و با توجه به پایین بودن حق‌الزحمه‌ها، خود مربیان نیز نمی‌توانند برای خودشان حق بیمه پرداخت کنند. وقتی مؤسسه‌ای حامی ندارد و بعضاً قرآن‌آموزان نیز حاضر به پرداخت شهریه اندک کلاس‌ها نیستند، چطور می‌تواند حق مربیان و پرسنل خود را ادا کند و هزینه خدمات مورد استفاده مثل آب، برق، گاز و تلفن را نیز بپردازد و در عین حال خبر نداشته که می‌توانسته از پرداخت هزینه این خدمات معاف شود؟ در همان زمان دولت‌های نهم و دهم، برخی مؤسسات بودند که توانستند از یک‌سری امکانات و امتیازات برخوردار شوند، ولی این فرصت به‌صورت عادلانه توزیع نشد و بسیاری از مؤسسات شهرستانی مورد ظلم واقع شدند. ما بعضاً مدت‌ها بعد خبردار می‌شدیم که یک‌سری امکانات و امتیازات به برخی از مؤسسات تعلق گرفته است.

مدیر مؤسسه البیان وضعیت فعالیت‌های قرآنی در شهرستان لنجان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: لنجان از شهرستان‌هایی است که همواره در زمینه فعالیت‌های قرآنی پیشگام بوده و چندین مؤسسه و خانه قرآنی در این شهرستان مشغول فعالیت هستند، ولی شاید فقط ۲۰ درصد آنها با مشکلات مالی مواجه نباشند و این‌ها نیز عمدتاً مراکزی هستند که صاحبان آنها از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار هستند و علاوه بر این، توانسته‌اند کمک‌های خیرین را جذب کنند.

وی اظهار کرد: دولت منتخب باید رویکرد حمایت‌گرانه به فعالیت‌های قرآنی داشته باشد. در شهر ما، بعضاً کلاس‌های نامناسبی وجود دارد که فوق‌العاده از آنها حمایت می‌شود و مردم نیز هزینه شرکت در این کلاس‌ها را پرداخت می‌کنند، این در حالی است که به قرآن توجه چندانی نمی‌شود و اگر از فعالیت‌های قرآنی حمایت شود و فعالان این عرصه با خیال آسوده به فعالیت خود ادامه دهند، ذهن‌شان شکوفا شده و بهتر می‌توانند فعالیت کنند، ولی اگر ذهن‌شان مدام درگیر مشکلات روزمره باشد، نمی‌توانند شکوفایی و خلاقیتی از خود نشان دهند و کاری از دستشان بر نخواهد آمد.

انتهای پیام
captcha