مسعود ابوطالبی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت ثامنالائمه(ع) در گفتوگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: تا قبل از شیوع کرونا، اکثر کلاسهای این مؤسسه در اصفهان و شعب شهرستانی بهصورت حضوری برگزار میشد و آموزش غیرحضوری نیز در قالب سایت آموزش قرآن مؤسسه به نشانی samenquran.ir برقرار بود که در حال حاضر، حدود 10 هزار کاربر فعال دارد. با شیوع کرونا، بسیاری از کلاسهای حضوری بالاجبار تعطیل شد و ناچار شدیم آموزشها را از طریق تلفن، سایت آموزش قرآن و نرمافزارهای مخصوص ادامه دهیم، تا نیمهکاره رها نشود.
وی افزود: شیوع کرونا آسیب جدی به آموزشهای قرآنی در کل کشور وارد کرد، چون مؤسسات فاقد زیرساختهای لازم برای آموزش مجازی بودند، یا بهصورت حداقلی این زیرساختها را در اختیار داشتند و نمیتوانستند چنین مشکلی را پیشبینی کنند. در این میان، مؤسساتی توانستند موفق شوند که از قبل تجربه آموزشهای غیرحضوری را داشتند، یا سریعاً ابزار لازم را فراهم کردند و خود را با شرایط جدید تطبیق دادند.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت ثامنالائمه(ع) بیان کرد: ما نیز سعی کردیم آسیب وارده در اثر شیوع کرونا را کنترل کنیم و تا جایی که امکان داشت، آموزشها بهصورت غیرحضوری ادامه پیدا کرد. بعضی از قرآنآموزان در شعب شهرستان ابزار لازم برای استفاده از آموزشهای غیرحضوری را در اختیار نداشتند و قطعی اینترنت نیز مزید بر علت میشد، ولی تلاش کردیم این مشکلات را کنترل کنیم و اجازه ندادیم آموزشها تعطیل شود، هر چند با ظرفیت محدودتری ادامه پیدا کرد. با توجه به تجربهای که در این مدت بهدست آوردیم، امسال وضعیت آموزشها نسبت به سال گذشته بهتر پیش میرود و قرآنآموزان نیز آشنایی بیشتری با فضای آموزش غیرحضوری کسب کردهاند، ولی باید به این نکته توجه داشت که آموزش غیرحضوری نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود.
ابوطالبی ادامه داد: طبق مصوبات، در دورههایی که امکان برگزاری کلاسهای حضوری وجود داشت، این کلاسها در فضایی بزرگتر با رعایت فاصله اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی برگزار میشد و هر گاه منع برگزاری این کلاسها وجود داشت، آموزش غیرحضوری دنبال میشد. آموزش غیرحضوری بهدلیل شیوع کرونا در دستورکار مؤسسه قرار دارد و بعد از آن نیز بهدلیل گرفتاریهای روزمره، هزینههای حملونقل و مشکلاتی که برخی افراد ممکن است برای خروج از منزل داشته باشند، ادامه پیدا خواهد کرد.
وی اضافه کرد: شیوع کرونا و مشکلات مالی که مزید بر علت شد، بسیاری از مؤسسات را به تعطیلی کشاند، یا ظرفیتهایشان را به حداقل رساند. در دهه گذشته، سالانه بیش از 20 هزار نفر در کلاسهای شعب مؤسسه در سطح استان حضور پیدا میکردند، این تعداد بهتدریج کاهش یافت و در سالهای اخیر، بین 8 تا 10 هزار قرآنآموز در کلاسهای مختلف داشتیم. با شیوع کرونا، آموزشهای حضوری 30 درصد کاهش و آموزشهای غیرحضوری 20 درصد افزایش یافت. در برخی مقاطع، آموزشهای حضوری حتی تا 50 درصد نیز کاهش پیدا کرد. سایت آموزش قرآن مؤسسه نیز که جزو سایتهای برتر قرآنی در کشور است و از آن بهعنوان سایت شاخص در کتب درسی قرآن آموزش و پرورش یاد شده، تعداد کاربران آن بعد از شیوع کرونا به 10 هزار نفر رسید.
انتهای پیام