اثر خوشنویسی ابوالفضل ترکمن، دانشجوی کارشناسی علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان در مرحله ملی سیوهفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور که به میزبانی دانشگاه فرهنگیان ارومیه برگزار شد، رتبه اول را به خود اختصاص داد. بر این اساس، خبرنگار ایکنا از اصفهان گفتوگویی با این دانشجوی هنرمند انجام داده است که شرح آن در ادامه میآید.
ایکنا ـ درباره سابقه فعالیتهای هنری خود توضیح دهید.
هشت سال است که در زمینه خوشنویسی فعالیت دارم و دارای مدرک فوق ممتاز نستعلیق از انجمن خوشنویسان ایران هستم.
ایکنا ـ تاکنون چه رتبههایی در مسابقات گوناگون به دست آوردهاید؟
اولین جشنواره کشوری که شرکت کردم، مسابقات قرآنی «بیان» بود که در بخش خوشنویسی آن حائز رتبه اول شدم. کسب رتبه دوم در بیستوهشتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران نیز از دیگر موفقیتهای من در زمینه خوشنویسی است. در جشنوارههای استانی و منطقهای متعددی نیز حائز رتبه اول شدهام.
ایکنا ـ سطح کیفی مرحله ملی سیوهفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور در بخش هنرهای تجسمی، خصوصاً رشته خوشنویسی را چگونه ارزیابی میکنید؟
الحمدلله این مرحله از سطح کیفی بالایی برخوردار بود و دانشجویان نیز استقبال پرشوری از این جشنواره داشتند.
ایکنا ـ به نظر شما، انس هنرمند خوشنویس با ساحت معنوی این هنر، چه تأثیری بر کیفیت کار او دارد؟
هنر خوشنویسی، خصوصاً نستعلیق که یک خط ایرانی اسلامی است، چون با معنویت پیوند خورده، باعث میشود فعالان این عرصه نه تنها صاحب خط خوش شوند، بلکه زندگی معنوی آنها نیز تحت تأثیر این هنر قرار گیرد. «داند آن کس که آشنای دل است/ که صفای خط از صفای دل است».
ایکنا ـ با توجه به اینکه رشته تحصیلی شما در حوزه علوم معارفی است، نقش آموزههای دینی را در تعالی هنر خوشنویسی چگونه ارزیابی میکنید؟
به نظر من، هنری ماندگار و تاریخساز خواهد شد که تجلی حقیقت باشد. یکی از مهمترین دلایل ماندگاری خط نستعلیق، آمیخته شدن آن با فرهنگ اسلامی بود. دقیقاً به همین دلیل است که هنر خوشنویسی برخلاف بعضی از رشتههای هنری رو به ابتذال نرفته و این موضوع به سبب پیوند عمیق این هنر با معنویت است.
ایکنا ـ اولویت اصلی هنرمند در خلق اثر خوشنویسی، ایجاد اثری زیباست یا خوانا و مفهوم بودن آن نیز مدنظر او قرار دارد؟
خوشنویسان سلایق گوناگونی دارند؛ برخی از آنها زیبایی اثر را اولویت اصلی قرار میدهند و برخی دیگر، محتوای اثر را بر دیگر مؤلفهها ترجیح میدهند؛ اما قالب و محتوا هر دو مکمل هم هستند و اثری، کامل و بینقص محسوب میشود که هم از محتوای خوبی برخوردار بوده و هم از قالب و تکنیک قوی بهره برده باشد.
الههسادات بدیعزادگان
انتهای پیام