علی منصوری، رئیس اداره چاپ و انتشارات دانشگاه اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان از موفقیت 23 نشریه این دانشگاه در کسب رتبه الف و بینالمللی خبر داد و اظهار کرد: وزارت علوم همه نشریات دانشگاههای زیر پوشش خود را بر اساس شاخصهای گوناگون ارزیابی و در چهار دسته الف، ب، ج و بینالمللی دستهبندی میکند.
وی ادامه داد: دانشگاه اصفهان 43 نشریه دارد که از میان آنها 37 نشریه فعال هستند و معیاری برای ورود به ارزیابی دارند. 33 نشریه از این تعداد توانستند وارد ارزیابی اولیه شوند و در رقابت قرار گیرند که از میان آنها، 23 نشریه رتبه الف و بینالمللی کسب کردند، یک نشریه در رتبه «ج» و مابقی در رتبه «ب» قرار گرفتند.
رئیس اداره چاپ و انتشارات دانشگاه اصفهان بیان کرد: نشریاتی که در رتبههای الف و بینالمللی قرار دارند، در عرصه علوم پایه، علوم انسانی و مهندسی فعالیت میکنند. نشریات حوزه علوم دینی و اسلامی نیز زیرمجموعه علوم انسانی قرار میگیرند که از میان آنها، نشریه «متافیزیک» مربوط به گروه فلسفه و کلام اسلامی، رتبه الف، نشریه «پژوهشهای زبانشناختی قرآن» مربوط به گروه علوم قرآن و حدیث، رتبه ب و نشریه الهیات تطبیقی، رتبه الف را به دست آورد. در گروه آموزشی عربی نیز نشریه «بحوث في اللغة العربية»، رتبه الف را کسب کرد.
وی درباره تفاوت رتبه الف و بینالمللی توضیح داد: نشریات دارای رتبه بینالمللی در پایگاههای استنادی معتبر مثل Scopus یا Web of Science نمایه میشوند. دانشگاه اصفهان تا امروز چهار نشریه خود را در این دو پایگاه ثبت کرده است و با پنج نشریه دیگر که شرایط لازم را دارند، هماهنگ شده تا در این پایگاهها نمایه شوند.
منصوری تأکید کرد: سیاست دانشگاه اصفهان بینالمللی شدن نشریات است؛ همچنین تلاش میکند تا مسائل داخلی، شهری، منطقهای و استانی را در قالب پژوهشها پوشش دهد و آنها را در سطح بینالمللی معرفی کند؛ بنابراین نمایههای تخصصی بینالمللی هدفگذاری شدهاند و تاکنون با بیش از 220 پایگاه بینالمللی تخصصی نشریات مکاتبه کردهایم تا 50 نشریه دانشگاه اصفهان را نمایه کنند که به شناخته شدن نشریات این دانشگاه در سطح بینالمللی کمک میکند.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام