کد خبر: 4181393
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷

بازدید معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان از خبرگزاری ایکنا

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان امروز، 21 آبان‌ماه از خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا بازدید کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان در خبرگزاری ایکنابه گزارش ایکنا از اصفهان، محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان امروز، 21 آبان‌ماه با حضور در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، از خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا بازدید کرد و ضمن آشنایی با فعالیت‌ها و ظرفیت‌های این دو رسانه، در جریان مشکلات و چالش‌های آنها نیز قرار گرفت.

وی سپس در نشستی که با حضور دبیران، خبرنگاران و عکاسان این دو رسانه برگزار شد، ضمن عرض خداقوت به دست‌اندرکاران خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا اظهار کرد: هدف از بازدید امروز، آشنایی با موقعیت و توانمندی این مجموعه‌هاست. با اینکه ما با آنها بیگانه نیستیم؛ اما مشاهده از نزدیک چنین فضاهایی، لطف دیگری دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان در ادامه در خصوص نگاه مدیریت استان به حوزه رسانه گفت: بعد از آنکه دولت سیزدهم روی کار آمد، تیم جدیدی در کشور و از جمله استانداری شکل گرفت که این خاصیت تغییر دولت‌هاست. در این تیم جدید، استاندار به‌عنوان شخصیتی علمی و دانشگاهی با پیشینه‌های تجربی و گوناگون در حوزه‌های اجرایی حضور دارد.

وی افزود: شورای اطلاع‌رسانی، محور نگاه به ساختار رسانه است؛ یعنی اگر بخواهیم نگاه حاکمیتی و مدیریتی را به رسانه بسنجیم، باید ببینیم در شورای اطلاع‌رسانی چه می‌گذرد و چگونه به موضوعات نگاه می‌شود.

جان‌نثاری تصريح کرد: اوایل که به‌عنوان معاون سیاسی استاندار، کار خود را آغاز کردم، مسئولیت و ریاست شورای اطلاع‌رسانی با معاون سیاسی بود. پس از مدتی در ساختار و وظایف، تغییراتی ایجاد شد و ریاست شورای اطلاع‌رسانی را استاندار برعهده گرفت. ایشان این تفویض اختیار را به من داشت که به‌عنوان معاون و جانشین‌شان بتوانم جلسات شورای اطلاع‌رسانی را دنبال کنم؛ پس کماکان در این دوره، شورای اطلاع‌رسانی با مسئولیت من اداره می‌شود. اگر کار مثبتی انجام شده، دیگران انجام داده‌اند و اگر اشکالی وجود دارد، متوجه من است.

مسئولان باید به رسانه‌ها پاسخگو باشند

وی توضیح داد: نکاتی وجود داشت که حوزه رسانه از آن رنج می‌برد. ما سعی کردیم به نکات اصلی بپردازیم. حوزه رسانه همیشه این گلایه را داشت که مسئولان پاسخگو نیستند. ما این موضوع را آسیب‌شناسی کردیم تا ببینیم علت چیست و آیا یک مسئول از نظر قانونی وظیفه‌ای در پاسخ ندادن دارد؟ و یا جزو تابوهایی است که درستی آن معلوم نیست و شاید جنبه قانونی نداشته باشد. در بررسی‌های ما مشخص شد، بسیاری از این موارد وجاهت ندارد و ناشی از درست انجام نشدن کارها و یا باور نداشتن مسئولان به کار رسانه‌ای است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان یادآور شد: مسئولان باید به رسانه پاسخ دهند و این الزام باید اتفاق بیفتد. ما در شورای اداری، این موضوع را تبیین کردیم که مسئولان موظفند به رسانه پاسخگو باشند و آن را کمک‌کار خود بدانند، حتی انتقاد رسانه هم برای مسئولان، سازندگی به دنبال دارد. البته ممکن است انتقادی هم باشد که جنبه سازندگی نداشته باشد؛ اما این موارد اندک است.

وی ادامه داد: از اصحاب رسانه نیز خواهش کردیم که نماینده‌ای در شورای اطلاع‌رسانی مشخص کنند تا به تبیین این مسئله بپردازد. در این راستا، آقای منصور گلناری در این شورا حضور پیدا کرد و به ایشان وقت داده شد تا موضوع پاسخگویی مسئولان را تبیین کند.

جان‌نثاری گفت: ما به این کار بسنده نکردیم و به‌طور رسمی، دستورالعملی ابلاغ و اعلام کردیم که دستگاه‌ها مکلفند با رسانه‌ها همکاری داشته و پاسخگو باشند. از آنجایی که گلایه‌ها باز هم ادامه داشت، اعلام کردیم هر رسانه‌ای که پاسخ آن داده نشده است، به دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی منعکس کند.

وی افزود: هر موردی را که تا به‌ حال به ما منعکس شده است، پیگیری کرده‌ایم، حتی ممکن است توبیخ هم اتفاق بیفتد. این‌طور نیست که این موضوع به‌صورت فرهنگ نهادینه شده باشد؛ اما در مقایسه با قبل، اوضاع بهتر شده است.

تشخيص محرمانه و امنیتی بودن مسائل برعهده شورای تأمین استان است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: مانع دیگر این بود که مسئولی می‌گفت یک مسئله محرمانه است، جنبه امنیتی دارد و نمی‌توانم درباره آن به رسانه‌ها توضیح دهم. خوشبختانه، من هم رئیس شورای اطلاع‌رسانی و هم دبیر شورای تأمین استان هستم و اعلام کردم که تشخيص محرمانه و امنیتی بودن مسائل بر عهده شورای تأمین استان است. اگر ما چیزی را با عنوان محرمانه بودن اعلام نکرده‌ایم، اطلاع‌رسانی بدون اشکال است؛ پس مسئول موظف است پاسخ دهد و چنین موانعی نباید وجود داشته باشد.

وی بیان کرد: چگونگی پاسخگویی، مسئله‌ دیگری است که خود رسانه‌ها نیز هنوز نتوانسته‌اند درباره آن به ما دستورکار بدهند؛ برای مثال خبرنگاری می‌گوید مدیرکل یک دستگاه به تماسش پاسخ نداده است. قطعاً مدیرکل همیشه در موقعیتی قرار ندارد که بتواند پاسخگوی تماس باشد. سعی کردیم با میان‌داری روابط عمومی‌ها این مسئله نیز حل شود تا هم خبرنگار به مسئول دسترسی داشته باشد و هم مسئول نسبت به هویت خبرنگار اطمينان حاصل کند.

جان‌نثاری تأکید کرد: ما معتقدیم اطلاع‌رسانی، بهترین ابزاری است که به مدیر کمک می‌کند تا هم از صحت عمل خود مطلع شود و هم اگر اشکالی در کار او وجود دارد، اصحاب رسانه با آگاهی‌بخشی به او کمک کنند تا آن اشکال رفع شود.

لزوم توجه به مشکلات رسانه‌ها و حمایت از آنها

وی اظهار کرد: در خصوص خبرنگاران و پوشش‌های حمایتی از آنها، اشکالات بسیاری از جمله در حقوق، مزایا و بیمه وجود دارد که به مرور باید به آنها پرداخته شود. البته این مسائل در حوزه کاری شورای اطلاع‌رسانی نیست؛ اما من در مقام معاون سياسی استانداری این موضوع را پیگیری می‌کنم. اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنجا که مدعی سامان دادن به وضعیت رسانه‌هاست، باید به مشکلات آنها نیز توجه کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان در خاتمه نشست با تقدیر از خبرگزاری ایسنا گفت: ایسنا یکی از خبرگزاری‌های به‌روز و فعال محسوب می‌شود و سرعت عمل آن قابل تقدیر است. ما از رسانه توقع دقت عمل داریم؛ اما باید به آزاد بودن رسانه نیز بها بدهیم تا بتواند حرف مردم را منعکس کند.

وی تصریح کرد: اخیراً طی مصوبه‌ای در شورای اطلاع‌رسانی، از خبرنگاران، پایگاه‌های خبری، روزنامه‌ها و مطبوعات برای حضور در این شورا دعوت کرده‌ایم تا فضای آن را ببینند و در جریان مطالب قرار بگیرند.

زهرا مظفری‌فرد

 

 

 

 

انتهای پیام
captcha