حجتالاسلام علیرضا امینی، عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان درباره حماسه ۹ دی اظهار کرد: این روز، روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» نامگذاری شده است. قطعاً بعد از گذشت ۱۴ سال از حماسه بزرگ ۹ دی، بازخوانی این رخداد اهمیت بسیاری دارد و تأثیر فراوانی در روند تکاملی انقلاب اسلامی و پیشروندگی امت اسلام خواهد داشت.
وی افزود: دلایل بسیاری برای بازخوانی این حماسه وجود دارد؛ از جمله اینکه قرآن امت اسلام را به این کار امر کرده و فرموده که باید ایامالله را گرامی بداریم. ایاماللّه یعنی روزهای بزرگی که برای هر کشور یادآور حادثهای الهی بوده که بهوسیله مردم و به دست آنها به وقوع پیوسته است. در آیه «وَذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ»، خداوند به پیامبرش میگوید که آنها را به یاد ایاماللّه بینداز که روزی بزرگ، سرنوشتساز، تاریخساز و کانونی است.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره ایاماللّه انقلاب اسلامی تصریح کرد: هشت سال دفاع مقدس و حوادث پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی در دوره معاصر اتفاق افتاد و در پی آن حرکتهای عظیم مردمی انجام شد. اینها را باید با روشهای گوناگون هنری، تبیینی و تبلیغی مورد بازشناسی و تکرار قرار داد که متأسفانه ما در این مسیر کمکاری کردهایم؛ در نهایت اینکه آیه پنجم سوره ابراهیم ما را به یادآوری و تکریم ایاماللّه سفارش کرده است.
وی با اشاره به مفهومی از کلمه بازخوانی که مورد قبول همگان است، گفت: ما ملت ایران در روز ۹ دی، اسرار و تجارب گرانسنگی از نظر سیاسی و اجتماعی به دست آوردیم که بخشی از آنها هنوز هم نهفته مانده است؛ سکوت بخشی از بزرگان و نخبگان بدنه انقلاب اسلامی و موضعگیریهایشان در برابر این حضور حماسی، باید مورد واکاوی قرار گیرد.
امینی درباره علت دیگر ضرورت بازخوانی این واقعه بیان کرد: پس از گذشت بیش از یک دهه از این حماسه، ما با نسلهایی مواجهیم که در آن زمان کودک یا نوجوان بودند؛ بنابراین باید روایت درستی از این فتنه، عوامل شکلگیری آن و فتنهگران برای چنین نسلهایی داشته باشیم؛ درواقع حقایق این فتنه باید به درستی تبیین و بازخوانی شود.
وی به سخنی از مقام معظم رهبری اشاره کرد و توضیح داد: به تعبیر ایشان، ما باید واقعیتهای جامعه خود و انقلاب اسلامی را به درستی روایت کنیم؛ زیرا اگر خودمان این کار را انجام ندهیم، دشمن آن را بهصورت وارونه و آنطور که خودش میخواهد، روایت میکند، واقعیت را به کلی تغییر میدهد، برخلاف آنچه حقیقت داشته است، سخن میگوید و جای ظالم و مظلوم را با روایتهای دروغ تغییر میدهد؛ بنابراین روایت درست حماسه ۹ دی وظیفهای همگانی برای ملت ایران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد: بازخوانی بصیرت مردم نسبت به آنچه در آن زمان اتفاق افتاد، بسیار اهمیت دارد. کشور به مدت هشت ماه به دنبال این فتنه سخت، خسارات فراوانی تحمل کرد. دشمن سرمایهگذاری کرده بود تا از مسیر انتخابات و نتیجهای که حاصل شده بود، با رمز تقلب به اهداف خود برسد.
وی ادامه داد: این ماجرا به مناسبت ماه محرم و شهادت امام حسین(ع) رسید، وقتی مردم مشاهده کردند که مسئله از انتخابات فراتر رفته و دین اسلام و نظام اسلامی را هدف قرار داده است، همگی جمع شدند و با عینیت بخشیدن به بصیرت خود، توانستند فتنه را خاموش کنند. ما همیشه به حضور با بصیرت مردم نیاز داریم تا بتوانیم با فتنههای دیگری که شاید سختتر هم باشند، مقابله کنیم و مسیر انقلاب اسلامی را به هدف نهایی آن یعنی تمدن نوین اسلامی و ظهور حضرت ولی عصر(عج) برسانیم؛ زیرا هیچگاه این فتنهها و فتنهگریها خاموش نخواهد شد.
امینی اظهار کرد: این نکته اهمیت بسیاری دارد که مقام معظم رهبری با تأکید بر جهاد تبیین توانست مردم را از باطن وقایع و حماسه ۹ دی آگاه و از اهداف شوم فتنهگران پردهبرداری کند. این مسئله قطعاً اهمیت بسیاری در خاموش شدن آتش فتنه داشت؛ همچنین باعث شد تا نقشه همه کسانی که برای تصاحب دستاوردهای عظیم ملت آمده بودند، نقش بر آب و البته ملت ایران برای مقابله با فتنههای دیگر آبدیدهتر شود.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام