کد خبر: 4230169
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸
جهاددانشگاهی؛ الگوی پیشرفت، با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/ 2

پژوهشگاه رویان؛ تبلور خودباوری جوانان ایرانی

رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان ضمن برشمردن فعالیت‌ها و اقدامات پژوهشگاه رویان، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این مجموعه را خودباوری جوانان برای انجام پروژه‌های بزرگ در عرصه زیست‌فناوی دانست.

محمدحسین نصر اصفهانی رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، محمدحسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان در نشست خبری شورای هماهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در استان اصفهان که روز گذشته، 14 مردادماه در جهاددانشگاهی واحد اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: پژوهشکده رویان را مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی پایه‌گذاری کرد. زمانی به‌دلیل اینکه درمان ناباروری در ایران انجام نمی‌شد، زوج‌های زیادی روانه کشورهای دیگر می‌شدند و با وجود جنگ تحمیلی، دولت باز هم به زوج‌ها کمک می‌کرد تا در خارج از کشور بتوانند این مشکل را حل کنند. مرحوم دکتر آشتیانی در آن زمان برآورد کرد و به این نتیجه رسید که برای 11 نوزاد متولدشده تقریباً نفری 100 هزار دلار هزینه شده است تا فرزندی به جمعیت کشور اضافه شود. 

وی افزود: ایشان عزم خود را جزم و اولین مرکز درمان ناباروری و پژوهشگاه رویان را در تهران احداث کرد که امروز یکی از برجسته‌ترین مراکز درمان ناباوردی در ایران است. این دستاورد مرحوم دکتر آشتیانی در همان نقطه متوقف نشد و ایشان به منظور پیشرفت علمی، پروژه‌های بزرگی برای پژوهشگاه رویان که زیرمجموعه جهاددانشگاهی است، برنامه‌ریزی و درباره سلول‌های بنیادی تحقیق کرد؛ در نتیجه پژوهشکده سلول‌های بنیادی شکل گرفت. از فعالیت‌های این پژوهشکده می‌توان به تشکیل بانک خون بند ناف اشاره کرد که برای درمان بیماری‌های مغز استخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اضافه کرد: پروژه دیگر، شبیه‌سازی حیوانات بود که در پژوهشگاه رویان انجام شد و خبر آن بازتاب جهانی پیدا کرد. امروز ایران در دنیا کشوری شناخته می‌شود که شبیه‌سازی موفق انجام داده است. در عین حال حیوانات تراریخته نیز تولید شدند و شبیه‌سازی بین‌گونه‌ای انجام دادیم. یکی از مهمترین دستاوردهای پروژه شبیه‌سازی، جنبش نرم‌افزاری بود که باعث شد جوانان ما باور کنند می‌توانیم پروژه‌های بزرگی را در عرصه زیست‌فناوری انجام دهیم. 

وی ادامه داد: فعال‌سازی تخمک برای زوج‌هایی که لقاح در آزمایشگاه ندارند، برای اولین‌ بار در ایران و در پژوهشگاه رویان انجام شد. امروزه به گفته علم‌سنجان اروپایی و آمریکایی، تحقیقات ما رتبه اول جهانی را از نظر تعداد مقاله دارد. ما در خصوص بسیاری از روش‌های درمان ناباروری، رتبه‌های اول تا دهم دنیا را در زمینه تحقیقات به دست آورده‌ایم؛ برای مثال مجموعه ما در ارزیابی فراگمانتاسیون DNA اسپرم رتبه ششم جهانی را دارد و جهاددانشگاهی یکی از مراکز سرآمد در درمان ناباروری است. 

نصر اصفهانی با بیان اینکه جوانان به‌دلیل اهمیت مسائل علمی باید به فرزندآوری اهمیت بدهند، گفت: از دیگر علت‌های نازایی در کشور ما، تغذیه ناسالم‌ است که در سال‌های اخیر در این خصوص تحقیقات زیادی انجام دادیم. اگر بتوانیم رسالت اجتماعی خود را در زمینه سلامت غذایی انجام دهیم و این آگاهی را به جامعه ببخشیم که تغذیه سالم چقدر اهمیت دارد، می‌توانیم بیش از 50 درصد بیماری‌ها را در کشور از بین ببریم. این فرایند اگرچه طولانی است؛ ولی با آموزش‌های صحیح گام مؤثری در عرصه سلامت جامعه خواهد بود.

ابوذر پورمدنی رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان

جهاددانشگاهی صنعتی و تأسیس دپارتمان‌های تخصصی

در ادامه، ابوذر پورمدنی، رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اظهار کرد: به‌طور کلی مأموریت این واحد در چهار حوزه کلی پژوهش، آموزش و کارآفرینی، فرهنگی و تجاری‌سازی است و معاونت پژوهشی در زمینه‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم کشاورزی فعالیت می‌کند. در معاونت پژوهشی پنج ساختار مصوب، سه گروه پژوهشی و دو مرکز خدمات تخصصی کشاورزی داریم. یکی از گروه‌های باسابقه، گروه پژوهشی ژئوشیمی است که در زمینه اکتشاف و فرآوری مواد معدنی و اکتشاف منابع آب فعالیت دارد. در زمینه فرآوری مواد معدنی، برای اولین‌ بار در کشور توانستیم طرح استخراج نیکل از منابع معدنی کم‌عیار را انجام دهیم. 

وی با اشاره به فعالیت جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در زمینه آب‌های عمیق و سطحی افزود: با توجه به مشکلاتی که در استان در زمینه آب وجود دارد، طرح مطالعاتی اکتشاف آب‌های عمیق در حال انجام بوده و به نتایجی رسیده است. گروه پژوهشی برق نیز در زمینه تجهیزات تست‌، اندازه‌گیری و کنترل فعالیت می‌کند. بیش از 30 سال است که تجهیزات تست و اندازه‌گیری مورد نیاز صنایع دفاعی کشور را تولید می‌کنیم که از جمله اقدامات شاخص جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان به شمار می‌رود. 

رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان بیان کرد: اخیراً هسته تحقیقاتی هوش مصنوعی در گروه پژوهشی برق شکل گرفته که آخرین پروژه آن، هوشمندسازی آبیاری بود. این پروژه به‌صورت مشترک با بنیاد نخبگان استان اصفهان انجام شده و طرح آزمایشی آن به پایان رسیده است. طی چند سال اخیر، گروه پژوهشی مدیریت و فرآوری پسماند و ضایعات کشاورزی در زمینه فرآوری این ضایعات فعالیت می‌کند. متأسفانه در کشور ما از این منابع و نهاده‌ها خوب استفاده نمی‌شود و هدف این گروه پژوهشی، جلوگیری از تولید ضایعات کشاورزی و استفاده از ضایعات تولیدشده است. 

وی ادامه داد: مرکز خدمات تخصصی مهندسی شیمی در جهاددانشگاهی واحد اصفهان به تولید محصولات شیمیایی و پلیمری و مرکز خدمات تخصصی توسعه بهره‌وری به برنامه‌ریزی استراتژیک و چرخه بهره‌وری می‌پردازند. در معاونت آموزشی نیز دو بخش آموزش بلندمدت و کوتاه‌مدت فعال است. 8 مرکز آموزشی در بخش آموزش کوتاه‌مدت داریم که 6 مرکز در اصفهان و دو مرکز در شهرستان‌های خمینی‌شهر و نجف‌آباد مستقر هستند. روند فعالیت ما در راستای تأسیس دپارتمان‌های تخصصی است که هر ساله از آموزش‌های کلی کاسته و به آموزش‌های تخصصی اضافه می‌کنیم. 

پورمدنی به آموزش‌های مهارتی در جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان اشاره کرد و گفت: اشتغال یکی از مشکلات امروز کشور است و ما سعی داریم همه آموزش‌ها محوری باشد و در این راستا، دپارتمان بزرگ کسب‌وکار و باشگاه کارآفرینی را تأسیس کردیم. در بخش آموزش بلندمدت نیز مؤسسه آموزشی غیردولتی و غیرانتفاعی در استان اصفهان تشکیل داده‌ایم.  

زهراسادات مرتضوی

انتهای پیام
captcha