کد خبر: 4245416
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران مطرح شد

لزوم قرارگیری بافت‌های تاریخی در مدار سرزندگی

شهردار اصفهان گفت: اگر بخواهیم گذشته خود را حفظ کنیم، باید آثار تاریخی را به سمت زنده‌کردن و سرزندگی پیش ببریم و زندگی را در بافت تاریخی‌ جریان دهیم.

علی قاسم‌زاده شهردار اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران، صبح امروز، ۱۰ آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی، شهرداران شهرهای تاریخی ایران و مدیران شهری در خانه مشروطیت اصفهان آغاز شد.

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان با حضور در این اجلاس و با اشاره به شعار آن اظهار کرد: به اقتضای اجلاس امروز و شعار آن با عنوان «شهر تاریخی، شهر زندگی»، مروری بر آثار تاریخی شهرمان داشتم و آن‌ها را به چند دسته تقسیم کردم. گمان می‌کنم این دسته‌بندی به آثار تاریخی شهرهای دیگر نیز قابل تعمیم باشد. 

وی با بیان این دسته‌بندی‌ها گفت: بخشی از آثار تاریخی شهر اصفهان را می‌توان در کتاب‌ها پیدا کرد. در گذشته، عمارتی به نام نمکدان وجود داشت که در حال حاضر هیچ اثری از آن نیست. دسته دوم شامل آثار تخریب‌شده است که اکنون سنگ یادبودی برای آن‌ها گذاشته‌ایم. خانه‌ها و آثار تاریخی‌ای نیز وجود دارند که سال‌ها از آن‌ها نگهداری کرده‌ایم؛ اما منابع مالی برای احیای آن‌ها در اختیار نداریم. درواقع علائم حیاتی آن‌ها را حفظ کرده‌ایم؛ اما هیچ ارتباطی با مدار زندگی ندارند.

شهردار اصفهان تأکید کرد: بخشی از آثار را نیز مرمت کرده و در موزه‌ برای تماشا قرار داده‌ایم که هرکدام از آن‌ها در جای خود ارزشمند است. باید بگویم بخشی از آثار تاریخی را احیا و وارد چرخه زندگی کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم گذشته خود را حفظ کنیم، باید آثار تاریخی را به سمت زنده‌کردن و سرزندگی پیش ببریم و به آن قناعت نکنیم. هنر این است که زندگی را در این بافت‌ها جریان دهیم. چهارباغ نه تنها مناسب زندگی است، بلکه سرزنده نیز هست. جلفای اصفهان نیز از حیث حیات اجتماعی و سرزندگی، خودنمایی و غرور دارد.

قاسم‌زاده توضیح داد: اگر بخواهیم بافت تاریخی را مناسب زندگی کنیم، باید تصمیمات دشواری بگیریم و آن را محیای زندگی سازیم؛ چراکه این امر مستلزم امکانات صحیح است تا بتوانیم مجموع بافت تاریخی را سرزنده نگه داریم.

وی در پایان گفت: خوشحالم از اینکه اصفهان افتخار اولین میزبانی برای رسمیت‌یافتن مجمع شهرهای تاریخی را به دست آورد. امیدوارم این اجلاس نقطه آغازی برای همدلی و تبادل تجربه‌ها باشد تا این سرمایه گرانقدر تاریخی را در سراسر کشور حفظ کنیم و به درجه عالی و متعالی برسانیم.

یادآور می‌شود، نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران به ابتکار شهرداری اصفهان و در راستای دستیابی به ادبیات مشترک برای حفاظت از بافت‌های تاریخی برگزار می‌شود.

این اجلاس که از صبح امروز، ۱۰ آبان‌ماه آغاز شده است، در نوبت بعدازظهر با برگزاری مجمع عمومی و بازدیدهای شهری ادامه می‌یابد.

زهرا مظفری‌فرد

انتهای پیام
captcha