به گزارش ایکنا از اصفهان، نشست خبری هفته بسیج و اجلاسیه پایانی کنگره 24 هزار شهید استان اصفهان، صبح امروز، 28 آبانماه در محل ستاد سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان برگزار شد.
سردار مجتبی فدا، فرمانده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان در این نشست، 25 آبان، روز حماسه و ایثار مردم اصفهان را یادآور رشادتها، جانفشانیها و دلاورمردیهای بسیجیان این شهر و نقشآفرینی مردم در گرامیداشت مقام و منزلت شهید و شهادت دانست و ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: بسیج شجرهای طیبه است که امام(ره) فرمان تشکیل آن را در راستای خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، مقابله با چالشهای رودرروی نظام و برداشتن موانع از مسیر حرکت آن صادر کرد.
وی افزود: بسیج از ابتدای انقلاب تاکنون هر جا وارد شده، همراه مردم و با آنها بوده، پاره تن مردم محسوب میشود و شعار امسال هفته بسیج، «از مردم، با مردم و برای مردم» است. برنامههای گوناگونی پیشبینی شده که در طول هفته بسیج اجرا خواهد شد و تعداد آنها زیاد است. عناوین روزهای هفته بسیج نیز عبارتند از 29 آبان: بسیج، معنویت، دلدادگی، انتظار؛ 30 آبان: بسیج انقلابی، فرصتساز، بنبستشکن؛ اول آذر: بسیج، مقاومت، جهاد و شهادت، اقتدار ملی؛ دوم آذر: بسیج، امتداد مکتب علوی، فاطمی و حسینی؛ سوم آذر: بسیج، گرهگشا، خدمترسان، امیدآفرین؛ چهارم آذر: بسیج، جهاد علمی، کارآمدی و خودباوری و پنجم آذر: بسیج، استحکام درونی، آمادگی همهجانبه، استکبارستیزی.
فرمانده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان تصریح کرد: مبنای برنامههای بسیج این است که قابلیت جریانسازی رسانهای و مردمی را در سطح کشور و محلات داشته باشد، عملکرد یکساله اقشار و ردههای گوناگون بسیج را در سطح استان بازگو کند و روایت خدمترسانی و کمک به مردم را دربر گیرد. مخاطب این برنامهها نیز عموم مردم هستند.
وی فرهنگ بسیج را بصیرت، انقلابیگری، جهادی و همراه مردم بودن خواند و ادامه داد: بسیج جناحی نیست و در دولتهای گوناگون با قوای سهگانه و دستگاههای حاکمیتی نهایت همکاری و مساعدت را داشته است. بسیج فرانسلی است؛ از نسل اول انقلاب در شجره طیبه بسیج عضویت دارند تا نسلهای کنونی که در قالب دانشآموزان و نونهالان آماده ورود به شاکله بسیج هستند. این فرانسلیبودن همواره پویایی، نشاط و شادابی، جایگزینی و تغییر مدیریت در سلسلهمراتب بسیج را به دنبال داشته است.
فدا تأکید کرد: سیره و سبک زندگی شهدا همواره چراغ راه و آرمان بسیجیان بوده است. بسیج در همه برهههای انقلاب در کنار مردم، با مردم و برای مردم بوده؛ از مقابله با گروهکهای تجزیهطلب در روزهای اولیه پیروزی انقلاب و برقراری امنیت پایدار برای استقرار نظام جمهوری اسلامی گرفته تا حضور و مشارکت در دفاع مقدس، سازندگی، خدمترسانی، محرومیتزدایی و مقابله با جنگ نرم دشمن و فتنههای سازماندهیشده علیه نظام. از طرف دیگر، بسیج در حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله و شیوع کرونا با وجود خطرات، کمبود امکانات و تحریمها همیشه همراه و همگام مردم بوده است و نشان میدهد که نیروهای بسیجی داوطلبانه، بدون ترس از خطر سرایت بیماری به یاری کادر درمان شتافتند و در ضدعفونیکردن، تأمین وسایل مقابله با کرونا و راهاندازی پویشهای مردمی نقش فعالی داشتند.
وی اضافه کرد: امروز بسیج در دو عرصه شامل محرومیتزدایی و خدمترسانی، در قالب نهضت بازسازی منازل محرومان و تأمین قیر مورد نیاز برای احداث جادههای روستایی، مناطق کشاورزی و مکانهای متعلق به شهدای گمنام نقشآفرینی میکند. در استان اصفهان، بسیج چهار هزار تن قیر تأمین کرده است و در کنار دستگاههای متولی در امر محرومیتزدایی، فعالیتهای متعددی انجام میدهد.
فرمانده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان با بیان اینکه یکی از نقشها و مأموریتهای امروز بسیج، کمک به جبهه مقاومت است، افزود: با توجه به حمله رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی غزه و لبنان و آوارهکردن مردم این مناطق، بسیج استان پویش همدلی را با کمک آحاد مردم و از طریق سه هزار پایگاه مقاومت رقم زد و اقدامات مفیدی در این راستا انجام داد.
وی با اشاره به فعالیتهای بسیج در عرصه فرهنگی و فضای مجازی بیان کرد: این فعالیتها در قالب قرارگاههای یازدهگانه شامل اقتصاد مقاومتی، سازندگی و محرومیتزدایی، علم و فناوری (بهکارگیری جوانان و نوجوانان نخبه کشور)، فرهنگی و اجتماعی، دفاعی و امنیتی (در راستای کمک به فراجا، تأمین امنیت پایدار و مقابله با تهدیدات)، تعالی زن و خانواده (معرفی الگوی سوم زن در جامعه، سبک زندگی ایرانی اسلامی، جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری)، تحقق بسیج دهها میلیونی، تعلیم و تربیت و فضای مجازی انجام میشود.
فدا ادامه داد: در راستای سبک زندگی اسلامی ایرانی، مراکز مشاوره در سطح استان راهاندازی شده است که بخشی از آنها در راستای فراهمکردن زمینه ازدواج آسان، تأمین جهیزیه، کمک به زوجهای جوان، جلوگیری از سقط جنین در قالب قرارگاه نفس و ازدیاد جمعیت فعالیت میکنند. همچنین قرارگاه بسیج سازندگی در راستای ساخت مسکن محرومان، احداث جادههای روستایی، آبرسانی به بیش از 60 روستای استان و درمان زوجهای نابارور فعالیتهای عمدهای انجام میدهد.
وی دیگر برنامههای فرهنگی بسیج استان را برپایی اردوهای راهیان نور (از ابتدای آبان تا پایان آذرماه سال جاری و اعزام 15 هزار دانشآموز دختر و پسر)، برگزاری یادوارههای گوناگون بهمناسبت هفته بسیج و کنگره 24 هزار شهید استان، سرکشی به خانواده شهدا (به ۱۵ هزار خانواده تاکنون سرکشی و هدایایی به آنها اعطا شده است)، آزادسازی زندانیان، برگزاری جشنوارههای علمی و جشنواره رسانهای حریم ولایت، راهاندازی پویش نذر خون و اجلاسیه گرامیداشت زنان شهید ذکر کرد که تا پایان برگزاری کنگره 24 هزار شهید استان اصفهان اجرا خواهد شد.
فرمانده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان اظهار کرد: در مجموع، دو هزار و ۸۵۴ خط برنامه از سوی پایگاهها، حوزهها و نواحی بسیج و ۵۳ برنامه کلی در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، محرومیتزدایی، سازندگی، علمی، جهادی، دفاعی و تربیتی بهمناسبت هفته بسیج در سطح استان اجرا میشود.
وی گفت: از دیگر فعالیتهای بسیج استان میتوان به آبرسانی در شهرستانهای نایین، سمیرم و فریدونشهر، آسفالت ۸۰۰ کیلومتر جادههای بین روستایی، مزارع و عرصههای مربوط به شهدای گمنام و احداث 925 خانه برای محرومان اشاره کرد. از طرف دیگر، دو هزار و ۸۷۷ گروه جهادی در اطلس استان ثبت شدهاند که در ۱۰ استان کشور از جمله اصفهان، سیستانوبلوچستان، کرمان، هرمزگان، کهگیلویهوبویر احمد، چهارمحالوبختیاری و ایلام فعالاند.
به گفته فدا، عطرافشانی و غبارروبی مزار شهدا (اول آذر)، برگزاری رزمایش اقتدار موتوری بسیج (اول آذر)، برگزاری همایش اقتدار بسیج (پنجم آذر)، اجرای پویش پیشگیری و درمان ناباروری (29 و 30 آبان و اول آذر)، برپایی ایستگاههای فرهنگی و هنری در معابر شهری، اجرای پویشهای کتابخوانی، برگزاری رزمایش خدمات و مشارکت اجتماعی در خانههای کرامت، برگزاری مراسم تجلیل از فعالان عفاف، اجرای ورزشهای بومی محلی، برگزاری جشنواره فردخت در دانشگاه اصفهان (30 آبان)، اجرای صبحگاه مشترک بسیج و ادارات در استانداری (پنجم آذر)، اهدای 100 سری جهیزیه به زوجهای کمبرخوردار، نهضت آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد با مشارکت بسیج حقوقدانان، توزیع شش هزار بسته معیشتی و برگزاری رویداد تخصصی تولید محتوای دیجیتال بسیجیان استان (30 آبان) از دیگر برنامهها بهمناسبت هفته بسیج است.
وی در ادامه به کنگره 24 هزار شهید استان اصفهان اشاره کرد و گفت: کنگره بهمناسبت روز حماسه و ایثار مردم اصفهان از جمعه گذشته، 25 آبان با قرائت دعای ندبه و تجدید میثاق بسیجیان با شهدای عملیات محرم آغاز شد و با برگزاری یادوارههای گوناگون ادامه مییابد. اجلاسیه کنگره نیز در روزهای ششم، هفتم و هشتم آذرماه سال جاری برگزار میشود و عموم مردم اصفهان به آن دعوتند.
فرمانده سپاه حضرت صاحبالزمان(عج) استان اصفهان تصریح کرد: کنگره 24 هزار شهید استان اصفهان، برنامهای ترکیبی نمایشی و چشمانداز آن، روایت تاریخ اصفهان در دورههای گوناگون از ظهور اسلام تا انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. روایتگری، اجرای سرود، همخوانی، جهاد تبیین و نمایش دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، از جمله برنامههای این کنگره بهشمار میرود.
وی ادامه داد: اصفهان از استانهایی است که به برکت انقلاب اسلامی، نمره و شاخصه ایثارگری بالایی دارد و تعابیر مقام معظم رهبری درباره این استان راجع به هیچ استان دیگری بیان نشده است. در آخرین دیداری که خدمت ایشان رسیدیم، این تعبیر را بهکار بردند که اصفهان مقید به دینداری، حرکت و پرچمداری است و بر این نکته تأکید کردند که گرامیداشت یاد و خاطره شهدا علاوه بر اینکه کمتر از شهادت نیست، خود نوعی جهاد است.
فدا به فعالیتها و اقداماتی که در راستای کنگره 24 هزار شهید استان اصفهان انجام شده است، اشاره کرد و گفت: تدوین فیلمنامه سریال زندگی شهید خرازی و شهید ابراهیم میرکاظمی، ساخت مستند شهید کاظمی با همکاری صداوسیما، تولید 180 مستند کوتاه و بلند و ۱۷ فیلم کوتاه، چاپ ۲۸۳ عنوان کتاب، تولید هفت سرود فاخر و نماهنگها و کلیپهای گوناگون از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به شاخصهای ایثارگری استان اصفهان اظهار کرد: در ابتدای جنگ، این استان ششونیم درصد جمعیت و منابع کشور را در اختیار داشت؛ ولی یک دهم شهدای دفاع مقدس را تقدیم کرد. از ۲۳۰ هزار شهید این دوران، ۲۴ هزار شهید متعلق به استان اصفهان هستند. 1332 خانواده دو شهیده، ۹۶ خانواده سه شهیده، تنها خانواده هشت شهیده کشور، خانوادههای چهار و پنج و شش شهیده، هزار و چهار جانباز بالای ۷۰ درصد، بیشترین تعداد جانباز بالای 25 درصد در کشور، 7 مدرسه با بیش از 100 شهید، مدرسه شهید منتظری نجفآباد با 234 شهید، 10 شهر با بیش از هزار شهید (اصفهان 13 هزار، نجفآباد دو هزار و 700، کاشان و آرانوبیدگل دو هزار و 300، خمینیشهر دو هزار و 300، فلاورجان دو هزار و 100، شرق اصفهان هزار، فریدن هزار، شهرضا و دهاقان هزار، شاهینشهر و دولتآباد هزار و لنجان هزار شهید)، بخشی از شاخصهای ایثارگری این استان است. تنها روستایی که وقتی در زمان جنگ شهید به آن آوردند، همه مردان روستا به جبهه رفته بودند و زنان کمر به تشییع و خاکسپاری شهدا بستند، روستای درهبید از توابع شهرستان تیران و کرون است. گلستان شهدای اصفهان یک سوم شهدای استان را در خود جا داده که نزدیک به 8 هزار شهید را شامل میشود. دو لشکر هشت نجف اشرف و ۱۴ امام حسین(ع) همراه یگانهای توپخانه، نیروی هوایی و هوانیروز ارتش در استان اصفهان مستقر بودند و در دفاع مقدس نقشآفرینی کردند.
محبوبه فرهنگ
انتهای پیام