به گزارش ایکنا از اصفهان، آیین تکریم و معارفه فرماندار ویژه شهرستان کاشان با حضور استاندار اصفهان، عصر امروز، دوم آذرماه در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در این مراسم درباره کاشان اظهار کرد: دارالمؤمنین کاشان، میراثی از نخستین خاستگاههای تمدنی ایرانزمین و با قدمتی به پهنای تاریخ چند هزار ساله این سرزمین با مردمانی اصیل، نجیب و حکیم است که هیچگاه از شور و فروغ بیبهره نبوده و در هر برههای به همت فرزندانش بر تمام تهدیدات طبیعی و ناملایمات اجتماعی فائق آمده است.
وی ادامه داد: شاید به جرئت بتوان گفت که بسیاری از آنچه امروز به آن میرسیم، مدیون تلاش مردمان خطه سیلک و تنها زیگورات مرکزی ایران است؛ شهری که از بدو ورود اسلام، عشق به مولای متقیان و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در شناسنامه افتخارآمیز تک تک مردمان آن وجود دارد.
استاندار اصفهان بیان کرد: من زمانی در وزارت کشور و زمانی در شهرداری مشغول به خدمت بودم. در سال ۱۴٠۱ که فضای بسیار پرالتهابی در کشور بهوجود آمد، در بعضی از سفرهایی که داشتم، نکتهای بسیار مهم برایم روشن شد؛ بعضی از شهرها به روند طبیعی خود زندگی میکردند؛ ولی بعضی دیگر ملتهب بودند. این نکته عجیبی برای من بود. بعد از آسیبشناسی متوجه شدم، شهرهایی که بسیاری از اتفاقات نامیمون در آنها رخ داد، نارضایتیهایی در آن شهرها وجود داشت که زیر پوسته شهرستان ایجاد شده بود.
وی ادامه داد: برای مثال در یکی از شهرها، تعداد دانشآموختههای علمی زیاد بود؛ اما مشکل اشتغال وجود داشت و کسی آن را حل نکرده و میان مردم و حاکمیت فاصله ایجاد کرده بود. حتماً بسیاری به یاد دارند زمانی که انقلاب اسلامی پیروز شد و دوره جنگ تحمیلی را داشتیم، شرایط زندگی بسیار سخت بود و این زیرساختها هم وجود نداشت؛ ولی اعتماد مردم ۱٠٠ درصد بود. اکنون ما زیرساخت و امکانات داریم؛ ولی این اعتماد بعضاً خدشهدار شده، در حالی که امکان وقوعنیافتن این خدشهها با مدیریت توانمند وجود داشت.
جمالینژاد با بیان اینکه اگر قرار است در شهرستان کاری انجام شود و شاهد آبادانی، پیشرفت و توسعه آن باشیم، لازمهاش نه پول، اعتبار و بودجه، بلکه اصل رفاقت، همبستگی، چسبندگی مردم و امنیت اجتماعی است که در پرتو انسجام ایجاد میشود، گفت: اگر همه پیگیریها و اعتبارات از سوی استان انجام و فراهم شود، اما این مجموعه حول فرمایشات مقام معظم رهبری و بخش اجرایی فرمانداری شکل نگیرد، باز هم کار انجام نمیشود.
وی کاشان را تنها نقطه در کشور معرفی کرد که خیرین شهرساز به مصداق واقعی در آن وجود دارند و ادامه داد: یقیناً تلاش من این است که به بیمهریهای مدیریت استانی نسبت به کاشان پایان دهم.
استاندار اصفهان خطاب به فرماندار جدید کاشان بیان کرد: شهرستان به حرکت سریع و بیوقفه نیاز دارد و فرماندار باید فعالیتها را در بازه زمانی کوتاه به نتیجه برساند. یکی از مأموریتهای ویژه، ساماندهی وضعیت عمومی مدیریت در شهرستان و استفاده حداکثری از صاحبنظران، نخبگان و کارشناسان است.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار، ضریب ماندگاری مسافران در زمینه گردشگری در کاشان بیشتر از اصفهان شده، افزود: این موضوع حاوی این پیام است که حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و نخبگانی بسیار قویتر است.
جمالینژاد در پایان تصریح کرد: خط قرمز ما در سازندگی و پیشرفت شهرستان، نادیدهگرفتن بعضی از جریانهاست. باید زمینه حضور همه اقشار، اصناف و مشاغل متعدد وجود داشته باشد؛ همچنین نظارت مستمر بر عملکرد ادارات الزامی است.
سپس مجتبی راعی، فرماندار جدید کاشان در این مراسم گفت: کاشان، مهد تمدن ایران اسلامی و پایتخت نهجالبلاغه نام گرفته است و ظرفیتهای متعدد و ویژگیهای منحصربهفردی در حوزههای تاریخی، اجتماعی و فرهنگی دارد که میتواند برای بسیاری از مشکلات شهرستان راهگشا باشد؛ شهرستانی با بیش از هزار و ۸٠٠ شهید و با تعداد بسیار زیادی از نخبگان و مشاهیر که به کار بیشتری نیاز دارد.
وی ادامه داد: من قائل به مدیریت مشارکتی هستم و نتیجه آن را در تجارب مدیریتی که در شهرستانهای گوناگون داشتهام، مشاهده کردهام؛ به عبارتی باید میان دستگاههای اداری شهر همافزایی اتفاق بیفتد.
فرماندار ویژه کاشان با اشاره به سخن امام صادق(ع) که نیازهای اساسی جامعه را تأمین عدالت، امنیت و رفاه برمیشمارد، بیان کرد: هر مسئولی در نظام جمهوری اسلامی، اولین اقداماتش باید در همین راستا باشد. توسعه پایدار در سایه امنیت پایدار و امنیت پایدار در سایه مشارکت مردم بهوجود میآید.
وی با بیان اینکه تا وقتی نیازهای اولیه اجتماعی رفع نشده است، نمیتوانیم در سایر حوزهها کاری انجام دهیم، اظهار کرد: بر صیانت از حقوق شهروندان مطابق با نص صریح قرآن و نهجالبلاغه، قانونمداری و حفظ عزت نفس شهروندان که در پیشبرد اهداف و تعالیم شهرستان مؤثر خواهد بود، تأکید می کنم.
همچنین حمیدرضا محمدی فشارکی، فرماندار سابق کاشان نیز در این مراسم گفت: در چهارم اردیبهشت سال جاری، باری سنگین و توفیق بزرگی بر دوش من گذاشته شد و آن خدمتگزاری برای مردم کاشان بود. کار من با بارش رحمت الهی همزمان و در همان موقع، بخشی از شهرستان دچار سیل شد. بعد از مدتی، واقعه تلخ شهادت رئیسجمهور دولت سیزدهم، آیتالله رئیسی اتفاق افتاد و کار ما عملاً وارد فضای سیاسی و تمرکز بر برگزاری انتخابات آن هم در دو مرحله شد.
وی با بیان اینکه در راستای این اتفاق دست ما از اختیار نصب برخی از عزیزان در شهرستان کوتاه شد، ادامه داد: سپس انتخابات با حضور بیش از ۵۷ درصدی مردم پای صندوقهای رأی همراه شد و بعد هم منتظر استقرار دولت چهاردهم شدیم.
فرماندار سابق کاشان این شهرستان را برای خدمتگزاری بسیار مستعد دانست و اضافه کرد: منطقه کاشان ظرفیتهای خوبی دارد و بخش معظم مسائل آن با ظرفیتهای مردمی قابل حل است. من همهجا مشارکت، حضور مردم و سرمایه اجتماعی را شاهد بودم.
وی توضیح داد: بالغ بر ۸٠ مورد اقدام مهم، نظیر فعالشدن فرودگاه که منطقه کاشان به آن چشم دوخته است، در این مدت رقم خورد. انجمن مفاخر ما همانند مرکز استان، راهاندازی شد که نسل امروز را با عقبه پربار خودش آشنا میکند.
محمدی در پایان تصریح کرد: افتخار میکنم که خادم شهدا باشم. ما امور کنگره ملی شهدای کاشان را مانند مراکز استانها انجام دادیم. از حمایت معنوی نماینده ولی فقیه سپاسگزارم. محور ما انسجام و همدلی بود و مسائل با رفاقت و صمیمیت حل شد.
یادآور میشود، در این مراسم، مجتبی راعی در مقام فرماندار جدید منطقه کاشان معرفی و از خدمات حمیدرضا محمدی فشارکی، فرماندار سابق تجلیل شد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام