به گزارش ایکنا از اصفهان، آیین اختتامیه چهلوچهارمین دوره مسابقات قرآن نیروی زمینی ارتش، صبح امروز، هفتم آذرماه در مجموعه ورزشی ۲۲ بهمن اصفهان برگزار شد.
در این آیین ابتدا امیر سرتیپ دوم ستاد محسن کرمی، ارشد نظامی آجا در منطقه اصفهان، چهارمحالوبختیاری و یزد اظهار کرد: قرآن نور است و انسان را از جهالت به سمت نور خداوند هدایت میکند.
وی با بیان اینکه قرآن یک ظاهر و یک باطن دارد، افزود: شاید دستیابی به معنای ظاهری قرآن آسان باشد؛ اما فهم و دستیابی به باطن آن سخت و دشوار است. قرآن به اقیانوسی عمیق پر از درّ و مروارید میماند که برای دستیابی به این درّ و مروارید باید به عمق اقیانوس سفر کرد. برای اینکه بتوانیم باطن قرآن را درک کنیم، لازم است طهارت باطنی داشته باشیم که این طهارت با انجام واجبات و ترک محرمات به دست میآید.
ارشد نظامی آجا در منطقه اصفهان، چهارمحالوبختیاری و یزد ادامه داد: در تمامی یگانهای نیروی زمینی، به قرآن توجه ویژه شده است. در اصفهان هم با تلاش رؤسای عقیدتی سیاسی و فرماندهان، نزدیک به ۸۲۶ نفر از کارکنان پایور، فرزندان و خانوادهها حافظ قرآن شدهاند، پنج دارالتحفیظ در سطح مناطق سازمانی تأسیس شده است و ۳۸ نفر از خانوادهها به مسابقات نزاجا و پنج نفر به مسابقات آجا راه یافتهاند؛ همچنین از میان کارکنان پایور و وظیفه هم شش نفر موفق به راهیابی به مسابقات نزاجا شدند.
در ادامه حجتالاسلام علی نوری، رئیس مرکز قرآن، عترت و نماز اداره عقیدتی سیاسی نزاجا بیان کرد: امروز شاهد آیین اختتامیه چهلوچهارمین دوره مسابقات قرآن کارکنان پایور و وظیفه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم. در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات، بالغ بر پنج هزار نفر شرکت داشتند که یک هزار و ۲٠٠ نفر از آنها به مرحله منطقهای راه پیدا کردند.
وی با بیان اینکه در مرحله منطقهای، هفت منطقه در مهر و آبانماه سال جاری به برگزاری مسابقات پرداختند، اضافه کرد: منتخبان مرحله منطقهای نیز ۲۷٠ نفر بودند که به مرحله فعلی مسابقات راه یافتند و از برترینهای این مرحله در مراسم امروز تجلیل خواهد شد.
رئیس مرکز قرآن، عترت و نماز اداره عقیدتی سیاسی نزاجا با بیان اینکه مسابقات در دو مقطع کارکنان پایور و وظیفه و هشت رشته حفظ ۱، ۳، ۵، ۱٠، ۱۵، ۲٠، ۲۵ جزء، حفظ کل، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان، مفاهیم سطح یک و دو و تفسیر نمونه جزء ۲۷ قرآن کریم برگزار شد، افزود: مرحله بعدی مسابقات به میزبانی ستاد آجا از ۲۴ تا ۲۷ آذرماه جاری در نوشهر برگزار خواهد شد که در مقطع کارکنان پایور در هر رشته، سه نفر و در مقطع کارکنان وظیفه در هر رشته، دو نفر به مرحله بعدی راه پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: برای کسانی که به مرحله بعدی راه پیدا میکنند، یک هفته کلاس و اردوی آمادگی برگزار میشود. بعد از این یک هفته، آزمون انتخابی بعضی از رشتهها که به هم نزدیک است، برگزار خواهد شد و کسانی که بتوانند در این آزمون نمرات برتر را دریافت کنند، راهی مسابقات انتخابی خواهند شد.
سپس سرهنگ مهدی میدانی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی آجا با اشاره به آیه ۶۸ سوره مائده گفت: خداوند در این آیه میفرماید: «ماقُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَسْتُمْ عَلَىٰ شَيْءٍ حَتَّىٰ تُقِيمُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ؛ بگو: ای اهل کتاب، شما ارزشی ندارید تا آنکه به دستور تورات و انجیل و قرآنی که برای شما از جانب خدا فرستاده شده است، قیام کنید.»
وی با طرح این پرسش که چگونه میتوانیم قرآن را اقامه کنیم، ادامه داد: در این راستا رسول خدا(ص) میفرماید: «بدانيد كه هركس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در آن است، عمل كند، من او را به سوى بهشت پیش مىرانم و راهنماى او به سوى بهشت هستم.»
رئیس مرکز قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی سیاسی آجا بیان کرد: اقامه قرآن بر پایه یادگیری، یاددهی، تفقه، تدبر، عمل و نشر و گسترش فرهنگ آن است که ما باید در یک یا چند بخش از آن فعال باشیم.
وی با بیان اینکه حفظ و تلاوت قرآن مانع سقوط انسان به ورطه گناه است، افزود: تفقه در قرآن به معنای تلاش و کوشش برای درک و فهم یک موضوع و تدبر در قرآن به معنای توجه به عاقبت، ماوراء و باطن قرآن است. در مرحله عمل به قرآن درواقع ما تمام این کارها را انجام میدهیم تا جزو سربازان تراز امام زمان(عج) باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین شعبانعلی صالحینسب، رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش نیز در این مراسم اظهار کرد: در ارتش حدود ۴٠ هزار حافظ قرآن یک تا ۳٠ جزء داریم. این تعداد در نیروی زمینی حدود ۲۳ هزار نفر است؛ به عبارتی ما ۴٠ هزار خانواده قرآنی داریم که باید موج ایجاد کنند.
وی ادامه داد: اولین نکته این است، کسانی که در عرصه قرآن حضور دارند، آیات قرآن باید برایشان قاعدهسازی بهوجود بیاورد. چند نمونه از این قاعدهها که در پاسخ به شبهات فضای مجازی باید مطرح شوند، عبارتند از آیه ۸۲ سوره مائده که میفرماید: «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا...» به این معنا که شدیدترین دشمنیها با مؤمنان، از سوی یهودیان و مشرکان است. قاری قرآن باید به چنین آیاتی مسلط باشد و وقتی شبههای اینچنین مطرح میشود، در پاسخش به قرائت آیات بپردازد.
رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه در فضای مجازی این سؤال مطرح میشود که چرا ما باید به مردم غزه و لبنان کمک کنیم، گفت: خداوند در آیه ۳۹ سوره سبأ میفرماید: «وَمَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ.» این آیه در پاسخ این سؤال باید قرائت شود؛ چراکه خداوند تأکید میکند هرچه انفاق کنید، در این دنیا بهتر از آن به شما داده میشود و خدا بهترین روزیدهنده است.
وی در پاسخ به دیگر پرسش رایج در فضای مجازی مبنی بر اینکه تا چه زمانی باید هزینه بدهیم، تصریح کرد: خداوند در آیه ۱٠۴ سوره نساء میفرماید: «وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ؛ و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید که اگر شما به رنج و زحمت میافتید، آنها نیز از دست شما رنج میکشند، با این تفاوت که شما به لطف خدا امیدوارید و آنها امیدی ندارند.»
صالحینسب ادامه داد: مقام معظم رهبری میفرماید که در راه رسیدن و نزدیک به قله هستیم. اگر کسی در این دنیا به جایی میرسد، بدون دردسر است؟ رسیدن به قله بدون هزینه نیست. به نظر شما آتشبس امروز صهیونیستها با لبنان برای چه بود؟ بهدلیل هزینههایی است که دادهاند. طبق این آیه شریفه، اگر ما هزینه میدهیم، آنها هم هزینه میپردازند.
وی با اشاره به پیشرفتهایی که فلسطینیها در جریان طوفان الاقصی داشتند، اضافه کرد: انجام عملیاتهای حماس در این مدت از ۱۱ نفر به سه نفر رسید. حافظان کل قرآن غزه قبل از طوفان الاقصی حدود ۵٠ هزار نفر بودند؛ ولی اکنون بیش از ۹٠ هزار نفر هستند. روزانه ۱۵ عملیات در غزه صورت میگیرد و این در حالی است که اسرائیل نه توانست حماس را از میان ببرد، نه اسرایش را آزاد کند و نه به تأمین امنیت شهروندانش بپردازد.
رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش ضمن برشمردن اهداف آمریکاییها در منطقه، به آیه ۱۴۱ سوره نساء اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه میفرماید: «وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا؛ و خداوند هیچگاه برای کافران نسبت به اهل ایمان راه تسلط باز نخواهد کرد.» آمریکاییها در پی دولتسازی، دوستسازی، حفظ و ارتقای امنیت اسرائیل و غارت منابع زیرزمینی منطقه هستند که طبق این آیه وظیفه ما این است که در مقابل این اهداف بایستیم.
وی در پایان یکی از آسیبهای امروز را استفاده مدیریتنشده از فضای مجازی دانست و تصریح کرد: میانگین حضور روزانه ما در فضای مجازی، ۱٠ ساعت است؛ اما این عرصه مراقبت بیشتری میخواهد و به شمشیری دولبه میماند. نکته دیگری که باید رعایت کنیم، همافقی با ولی جامعه است. این روایت را در نظر داشته باشیم: «کسی که به هنگام یاری ولی (رهبر) خود بخوابد، با لگد دشمن از خواب بیدار خواهد شد.» اگر میخواهیم در مقابل آسیبها بایستیم، راهحلش، خانههای قرآنی و هیئتهای خانگی است. هر کدام از شما قرآنیهای ارتش میتوانید یک تا ۱٠ نفر را وارد این عرصه کنید.
یادآور میشود، در پایان این مراسم، از فرماندهان نیروی زمینی ارتش در اصفهان که در برگزاری مسابقات همکاری و مشارکت داشتند و نیز برگزیدگان هر رشته تقدیر و تجلیل شد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام