کد خبر: 4258459
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۲

ساماندهی ۲ هزار متر مربع از محوطه اطراف منار تاریخی راران

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از ساماندهی ۲ هزار متر مربع از محوطه اطراف منار تاریخی راران به‌منظور افزایش حفاظت اجتماعی از این اثر ارزشمند و جذب گردشگران خبر داد.

منار تاریخی راران در اصفهانبه گزارش ایکنا و به نقل از روابط عمومی سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل این سازمان در تشریح جزئیات پروژه ساماندهی اطراف منار تاریخی راران اظهار کرد: این منار با قدمتی نزدیک به هزار سال، یکی از آثار ارزشمند دوره سلجوقیان است که به‌دلیل موقعیت تاریخی و معماری منحصربه‌فرد خود، جایگاه ویژه‌ای در میراث فرهنگی ایران دارد. در همین راستا، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان طرح ساماندهی اطراف منار راران را با هدف ایجاد حلقه حفاظتی در اطراف منار، ارتقای کیفیت فضاهای پیرامونی و جذب گردشگران اجرا کرده است.

وی افزود: این پروژه شامل ساماندهی ۲ هزار متر مربع از محوطه اطراف منار می‌شود که در آن مسیرهای پیاده‌روی جدید با استفاده از مصالحی چون آجر و سنگ طراحی و فضاهای نشیمن برای بازدیدکنندگان فراهم شده است؛ همچنین تلاش شده تا طراحی محوطه با استفاده از مصالح بومی و هماهنگ با بافت تاریخی منطقه صورت گیرد تا اصالت و زیبایی این اثر تاریخی حفظ شود. از سویی، ایجاد یک مکان ـ رویداد در جلوی منار، ضمن خلق فرصت برای اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری، توجه شهروندان و اهالی محل را نسبت به منار بیشتر می‌کند که نتیجه آن، افزایش حفاظت اجتماعی از این اثر ارزشمند شهر اصفهان است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تصریح کرد: ما باید در بعضی از بناهای تاریخی شهر با خلق فرصت برگزاری رویداد، حیات انسانی را به مکان تزریق کنیم و به این شکل، در کنار عملیات مرمت که حفاظت کالبدی ایجاد می‌کند، حفاظت اجتماعی را نیز به آن اضافه کنیم. این امر علاوه بر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی، می‌تواند زمینه‌ساز خلق فرصت‌های اقتصادی شود که نتیجه آن، تأثیر مستقیمی در حفاظت هرچه بیشتر از بناهای تاریخی در پی دارد. 

وی با تأکید بر اهمیت این پروژه گفت: هدف از این ساماندهی، حفظ هویت تاریخی محوطه و ایجاد فضایی مناسب برای حضور شهروندان و گردشگران، به‌ویژه ساکنان محلی بوده است. این منار با کتیبه‌های کوفی و معماری منحصربه‌فرد خود، یادگاری ارزشمند از دوره سلجوقیان است و ساماندهی محوطه اطراف آن می‌تواند به تقویت ظرفیت گردشگری منطقه کمک کند.

ایزدخواستی با اشاره به مراحل پیشرفت پروژه ادامه داد: در حال حاضر، بیش از ۹۵ درصد از عملیات اجرایی این پروژه به پایان رسیده است و پیش‌بینی می‌شود ظرف دو ماه آینده تکمیل شود.

وی در پایان تأکید کرد: سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اجرای چنین پروژه‌هایی در تلاش است تا با حفظ اصالت بناهای تاریخی، محیطی زیبا و مناسب برای شهروندان و گردشگران فراهم کند و در راستای احیای هویت فرهنگی شهر گام بردارد.

انتهای پیام
captcha