«کانون رؤیای مادری» که با ابتکار زهرا حسینیتبار در پاسخ به دغدغه ناباروری و اصلاح سبک زندگی شکل گرفت، اکنون به جریانی مردمی در سراسر کشور تبدیل شده است؛ جریانی که با تکیه بر طب ایرانی، آموزش داوطلبانه و اردوهای جهادی، نور امید را به دل زنان چشمانتظار فرزند میتاباند. در گفتوگوهای پیشین، حسینیتبار از فلسفه این حرکت و اهمیت فرهنگسازی در کنار درمان گفت. در ادامه این گفتوگوها، خبرنگار ایکنا از اصفهان با فاطمه زارع، کارشناس مامایی و کارشناس ارشد روانشناسی همراه شده است تا روایت میدانی این تلاش را در کاشان دنبال کند و از برگزاری کارگاهها، مشارکت در اردوهای جهادی و ارتباط با ماماهای سراسر کشور بپرسد. زارع که اکنون هر هفته به ویزیت رایگان زوجهای نابارور میپردازد، معتقد است که اصلاح سبک زندگی، همدلی و آموزش، بخش مهمی از فرآیند درمان محسوب میشود.
من در دورههای طب ایرانی که از سوی انجمن مامایی کشور در تهران و اصفهان زیر نظر استادان دانشگاه، نظیر خانم بیوس و آقایان کردافشاری، ناصری و... برگزار میشد، شرکت میکردم. از زمانی که مقام معظم رهبری سخنرانی خود را در خراسانجنوبی به سبک زندگی اختصاص دادند، همیشه دغدغهام این بود که نقش من چیست و باید چه کاری انجام دهم.
بیشتر بخوانید:
با دیدن مشکلات دوران بلوغ و سنین باروری، شکایات متعدد نوجوانان و جوانان، تمایل آنها به زندگی مجردی، کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق که عوامل اثرگذار بر جمعیت هستند، به این نتیجه رسیدم که در موضوع جمعیت فقط نباید بر فرزندآوری تأکید کرد؛ چون بسیاری از افراد ممکن است شرایط بچهدارشدن را نداشته باشند. برای همین فرهنگ تمایل به ازدواج و افزایش صمیمیت و استحکام زندگی خانوادگی که با کاهش آمار طلاق همراه است، باید نهادینه شود، یا به این پرسش پاسخ دهیم کسی که نمیتواند فرزندآوری داشته باشد یا شرایط باروری ندارد، چه نقشی در افزایش جمعیت میتواند داشته باشد. اینها دغدغههای من بود تا اینکه یکی از استادانم در دانشگاه تهران، «کانون رؤیای مادری» و خانم حسینیتبار را به من معرفی کرد و من به مرور با طرح ایشان آشنا شدم.
یکسری دورهها در تهران با حضور استادان طب ایرانی برگزار شد. دورهها به مدت چند روز و بهصورت حضوری بود و سپس بهصورت آنلاین در ارتباط بودیم. بعد از آن، یکسری اردوهای جهادی در بعضی از شهرها چون قروه کردستان، استان خراسان رضوی، فلاورجان اصفهان و... داشتیم که هم کارگاه اصلاح سبک زندگی برگزار میکردیم و هم مشاوره و ویزیت افراد نابارور را با همین اصلاح سبک زندگی، نظیر اصلاح خواب، ورزش و... انجام میدادیم و بازخوردهای خوبی هم میگرفتیم. همین بازخوردها باعث شد انگیزه ما در این زمینه زیاد شود تا اینکه در دیماه سال گذشته، از سوی بسیج جامعه زنان هم یکسری دورهها برای ماماهای داوطلب کل کشور در این زمینه بهصورت حضوری و آنلاین برگزار شد و من یکی از مدرسین این دورهها بودم. اکنون هم با این عزیزان در ارتباط هستیم، تجربیات را با هم به اشتراک میگذاریم و بازخوردها را از آنها دریافت میکنیم.
ما فقط آموزش سبک زندگی و البته همدلی با مراجعان و در کنار آن، درمانهای مستمر را ارائه میدهیم که غالباً با نتایج بهتری همراه است. در حال حاضر، اردوهای جهادی در شهرهای گوناگونی که درخواست میدهند، برگزار میشود.
در مرکز مشاوره مامایی «مهر مادر»، روزهای چهارشنبه هر هفته، ویزیت رایگان ناباروری یا مراقبتهای پیش از بارداری انجام می شود. پیشتر، پذیرش ما از مراجعان استان اصفهان بود که در حال حاضر با توجه به فعالیت ماماهای دیگر در شهرهای استان اصفهان، محدوده فعالیت به این شکل، در کاشان و اطراف آن است.
بیمارانی که قصد مراجعه برای بار اول دارند، برای آنها پذیرش و ویزیت بهمنظور شناخت بیشتر و بررسی مدارک و تشکیل پرونده در درجه اول بهصورت حضوری انجام میشود. اگر مسیر رفتوآمد سخت باشد یا شرایط خاصی داشته باشند، جلسه اول، حضوری برگزار میشود و در جلسات بعدی در صورت لزوم، بهصورت آنلاین راهنمایی میشوند و به پرسشها و نگرانیهای آنان پاسخ داده میشود.
مراجعان میتوانند از طریق آیدی «markaz_mehremadar@» در پیامرسان ایتا با ما در ارتباط باشند و برای دریافت نوبت اقدام کنند.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام