کد خبر: 4010330
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰

مروری بر فعالیت‌های مؤسسه قرآن و عترت بینه اصفهان

مدیر مؤسسه قرآن و عترت بینه اصفهان گفت: در هر فصل، پنج دوره آموزشی مختلف در این مؤسسه برگزار می‌شود که بیش از دو هزار قرآن‌آموز در این دوره‌ها شرکت می‌کنند.

مؤسسه قرآن و عترت بینه اصفهان

مرتضی بشیری، مدیر مؤسسه قرآن و عترت بینه در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، در خصوص فعالیت‌های این مؤسسه، اظهار کرد: مؤسسه بینه در زمینه آموزش قرائت و صوت و لحن به نوجوانان پسر 7 تا 14 سال فعالیت می‌کند و فعالیت‌های دیگر در همین زمینه به‌صورت فوق برنامه انجام می‌شود. از جمله این فعالیت‌ها، مرحله استعدادیابی است که طی آن به شناسایی افراد واجد توانایی صوتی برای شرکت در دوره‌های تخصصی آموزش قرائت می‌پردازیم و این دوره‌ها همواره به‌صورت ثابت برگزار می‌شود.

وی افزود: دوره‌های تخصصی آموزش قرائت در 12 ترم اجرا می‌شود که ترم‌های ابتدایی به‌صورت تقلید از سبک‌های مشهور مصری است و در ترم‌های بعد، افراد می‌توانند به‌صورت تطبیقی آهنگ‌گذاری انجام داده و آیات قرآن را در سبک‌های مشخص شده تلاوت کنند.

مدیر مؤسسه قرآن و عترت بینه اصفهان اضافه کرد: در هر سال، دوره‌های تخصصی طی سه ترم در فصل‌های تابستان، پاییز، زمستان و بخشی از بهار اجرا و به‌طور میانگین در هر ترم، 70 کلاس تخصصی در زمینه قرائت، تجوید، مفاهیم قرآن و... برگزار می‌شود و افرادی که به دوره‌های تخصصی راه یافته‌اند، در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند. در هر فصل نیز پنج دوره مختلف در قالب کلاس‌های متعدد برگزار می‌شود و بیش از دو هزار قرآن‌آموز در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. از این میان، حدود 200 تا 300 نفر انتخاب و وارد دوره‌های تخصصی می‌شوند و هر سال در آغاز مهرماه، یکی از دوره‌های تخصصی آغاز به‌کار می‌کند.

بشیری ادامه داد: با توجه به شیوع کرونا و عدم امکان برگزاری کلاس‌ها به‌صورت حضوری، بحث غیرحضوری بودن کلاس‌ها مطرح شد که انجام این کار در زمینه قرائت بسیار دشوار است؛ برای این منظور، سازوکارهای مختلفی در نظر گرفتیم و بسیاری از کلاس‌ها به‌صورت فیلم ضبط شد و در اختیار قرآن‌آموزان قرار گرفت. هر چند پروسه‌ای طولانی بود، ولی با موفقیت پیش رفت و به اذعان بسیاری از افراد حاضر در این دوره‌ها، علی‌رغم غیرحضوری بودن کلاس‌ها، در خصوص قرائت با افت مواجه نشدیم.

وی بیان کرد: از جمله فعالیت‌های جنبی مؤسسه، می‌توان به تشکیل گروه تواشیح متشکل از نخبگان و ممتازان دوره‌های تخصصی اشاره کرد که در حال حاضر، با 30 نفر عضو فعالیت می‌کند و علاوه بر اجراهای داخلی و حضور در مراسم‌ و همایش‌های ملی، در چند کشور نیز اجرا داشته است. این گروه با سبک جدیدی فعالیت می‌کند و تنوع کاری آن زیاد است و برخلاف بسیاری از گروه‌های تواشیح که در اجرای خود به یک قطعه فارسی یا عربی بسنده می‌کنند، این گروه کارهای ابداعی زیادی مثل فرازخوانی انجام می‌دهد و به موضوعات روز می‌پردازد. با توجه به اجرایی که گروه تواشیح مؤسسه در محضر مقام معظم رهبری انجام داد، ایشان نیز به این سبک جدید ابداعی اشاره و توصیه کردند که این نوآوری‌ها ادامه داشته باشد.

مدیر مؤسسه قرآن و عترت بینه اصفهان اظهار کرد: برای قرآن‌آموزانی که در دوره‌های آموزشی مؤسسه شرکت می‌کنند، مسابقات بانشاط و هیجان‌انگیزی با عنوان «سُرور» طراحی و مباحث آموزشی قرائت به‌صورت زیرکانه در آن گنجانده شده است. قرآن‌آموزان به‌صورت گروهی در این مسابقات شرکت می‌کنند و ضمن ارائه توانمندی‌های قرآنی خود، فعالیت‌های تفریحی، نمایشی، ورزشی و مهارتی نیز انجام می‌دهند.

وی افزود: مؤسسات قرآنی عموماً فعالیت‌های متنوع زیادی انجام می‌دهند و ممکن است موضوع و شیوه اجرای این فعالیت‌ها مدام تغییر کند. همچنین بعضی از مؤسسات شعبه‌های متعددی دارند که در هر کدام فعالیت‌های مختلفی انجام می‌شود، ولی آموزش قرائت به‌گونه‌ای است که به‌دلیل ارزیابی اولیه و استعدادیابی، امکان تأسیس شعبه برای ما فراهم نیست و ناچاریم به‌صورت متمرکز فعالیت کنیم. از طرف دیگر، فعالیت مؤسسه فقط در یک زمینه پیش می‌رود و در هر ترم و هر سال، فقط تلاش می‌شود کیفیت این فعالیت‌ها افزایش پیدا کند. بنابراین، اضافه کردن یک زمینه یا برنامه دیگر، فعالیت اصلی مؤسسه و کیفیت آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل، قرار نیست تغییری در روند فعالیت‌ها و برنامه‌های مؤسسه بینه رخ دهد.

انتهای پیام
captcha