کد خبر: 4013478
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
یک فعال قرآنی:

موانع اداری مانع اجرایی شدن طرح‌های قرآنی می‌شود

مدیر مؤسسه نورالقرآن اصفهان گفت: طرح‌های زیادی در مجمع مؤسسات قرآنی استان ارائه و تصویب می‌شود، ولی به‌دلیل موانع اداری و فقدان بودجه، به مرحله اجرا نمی‌رسد.

فعالیت‌های قرآنی

بدرالسادات نقوی، مدیر مؤسسه قرآن و عترت نورالقرآن اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره تشکیل هیئت اندیشه‌ورز در اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان، اظهار کرد: سال‌هاست که شبیه همین هیئت اندیشه‌ورز با عنوان مجمع مؤسسات قرآنی و با هدف هم‌اندیشی، بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای جدید در اتحادیه استان اصفهان تشکیل شده و همین فعالیت اندیشه‌ورزی در آنجا انجام می‌شود، ولی هر کاری که درصدد اجرای آن بوده‌ایم، با موانع قانونی و اداری دست‌وپاگیر و فقدان بودجه مواجه می‌شود. تاکنون طرح‌های زیادی در جلسات این مجمع ارائه شده، ولی به‌دلیل همین مشکلاتی که به آنها اشاره شد، به مرحله اجرا نرسیده است. بنابراین، فکر می‌کنم تشکیل هیئت اندیشه‌ورز نیز به همین سرنوشت دچار خواهد شد.

وی افزود: جلساتی از این قبیل کمی حالت تشریفاتی پیدا کرده است و عملاً کاربردی ندارد، بنابراین شخصاً به این موضوع خوش‌بین نیستم. ریشه این مشکلات به فقدان مدیریت واحد و موازی‌کاری در فعالیت‌های قرآنی برمی‌گردد. نهادهای متعددی متولی فعالیت‌های قرآنی در کشور هستند و لذا، بسیاری از طرح‌ها به نتیجه نمی‌رسد. اگر یک مدیریت واحد وجود داشت، بودجه مصوب برای فعالیت‌های قرآنی عادلانه تقسیم می‌شد، ولی به‌دلیل موازی‌کاری و تعدد متولیان عملاً کارها پیش نمی‌رود، مثلاً همه این متولیان مدعی هستند که حافظان قرآن زیر نظر آنها تربیت شده‌اند و لذا درصدد دریافت بودجه برای این منظور برمی‌آیند.

مدیر مؤسسه قرآن و عترت نورالقرآن اصفهان تصریح کرد: شاید تعداد حفاظ قرآن افزایش یافته باشد، ولی معتقدم کار اساسی و بنیادی در خصوص فعالیت‌های قرآنی انجام نشده و همه گزارش‌ها به نوعی تکراری است، چراکه اسامی برخی قرآن‌آموزان در گزارش‌های چندین مؤسسه وجود دارد و کنترلی در این خصوص صورت نمی‌گیرد. از طرف دیگر، بودجه‌ای که برای فعالیت‌های قرآنی تصویب می‌شود، باید چگونگی هزینه‌کرد آن تحت نظارت و بررسی قرار گیرد.

نقوی ادامه داد: اگر مردم و خیران به میدان نیایند و برای فعالیت‌های قرآنی هزینه نکنند، این کار بر زمین می‌ماند، ولی از طرف دیگر، آن‌قدر مشکلات اقتصادی در زمینه‌های دیگر بیشتر شده که نوبت به فعالیت‌های قرآنی نمی‌رسد و برخی قرآن‌آموزان بدون دریافت کمک‌هزینه نمی‌توانند در کلاس‌های خود شرکت کنند. بنابراین، با وجود مشکلات اقتصادی، یکی از اولین حوزه‌هایی که با آسیب مواجه می‌شود، فعالیت‌های قرآنی است. برای آموزش قرآن نیز به تجهیزات روز نیاز است، تا در فضای مجازی امکان رقابت با دیگران را داشته باشیم، ولی در حال حاضر در خصوص ساختارها و سازوکارهای این موضوع دچار ضعف هستیم.

انتهای پیام
captcha