مریم عادلنیا، مدیر مؤسسه قرآن و عترت مشکات نجفآباد در گفتوگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: این مؤسسه با نام ترنم تسنیم در سال 1398 تأسیس شد که در جریان اخذ مجوز و پروانه فعالیت، نام آن به مشکات تغییر پیدا کرد و عملاً فعالیت مؤسسه در زمستان 1399 آغاز شد. با توجه به اینکه بهعنوان مدیر مؤسسه، دارای مدرک دکترای علوم قرآن و حدیث و مدرک تخصصی حفظ هستم، مجوز آموزش عمومی و تخصصی قرآن را در مؤسسه دریافت کردیم.
وی افزود: آموزشهای عمومی مؤسسه شامل روخوانی، روانخوانی، مفاهیم، تفسیر و حفظ قرآن است و آموزشهای تخصصی، دورههای تربیت مربی حفظ، مفاهیم و عناوین مختلف و تربیت داور قرآن را شامل میشود. کلاسهایی که تاکنون برگزار شده، هم بهصورت حضوری و هم بهصورت مجازی بوده است. دوره تربیت مربی حفظ قرآن را با همکاری اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت و ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان برگزار کردیم. دوره ارتقای حافظان قرآن نیز تاکنون در مؤسسه برگزار شده است و با توجه به تفاهمنامهای که با ادارهکل اوقاف وجود دارد، اگر این دوره طبق برنامه این ادارهکل برگزار شود، گواهی پایان دوره از طرف مؤسسه و اداره اوقاف صادر میشود.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت مشکات نجفآباد ادامه داد: از آغاز فعالیت مؤسسه تاکنون، 100 نفر قرآنآموز در دورههای حضوری و مجازی شرکت کردهاند و همچنان به شرکت در این دورهها ادامه میدهند. از دیگر برنامههایی که در مؤسسه اجرا میشود، میتوان به حفظ ترتیبی و سورهای قرآن و آموزش مفاهیم اشاره کرد که شرکتکنندگان در دوره مفاهیم، تا پایان دوره، ترجمه کل قرآن کریم را فرامیگیرند. کسانی هم که علاقهمند به دریافت مدرک روخوانی و روانخوانی قرآن باشند، میتوانند بدون گذراندن دوره، در آزمون مؤسسه شرکت و در صورت قبولی، گواهی پایان دوره دریافت کنند.
وی اضافه کرد: همچنین میتوان به اجرای طرح تلاوت و برگزاری محافل انس با قرآن، از سوی مؤسسه اشاره کرد، چنانکه در روز شهادت سردار سلیمانی، طرح تلاوت همگانی سوره ملک را اجرا و محفل انس با قرآن، یادبود دومین سالگرد شهادت سردار دلها را نیز برگزار کردیم. علاوه بر این، در حال برنامهریزی بهمنظور اجرای طرح مرور اجزا هستیم که بازه زمانی 30 ماهه برای آن در نظر گرفته شده و برنامه بعدی، تشکیل جلسات قرآن خانگی است، به این صورت که هر یک از افراد شرکتکننده در دوره تربیت مربی، جلسات قرآن خانگی با حمایت مؤسسه مشکات تشکیل دهند.
عادلنیا بزرگترین مشکل مؤسسه را کمبود فضای فیزیکی بیان کرد و گفت: با وجود اینکه مؤسسه مشکات از مربیان توانمندی بهره میبرد، ولی متأسفانه فضای کافی برای برگزاری کلاسها و دورهها نداریم و مجبوریم هر دورهای را با تعداد محدودی از افراد برگزار کنیم. برای دریافت کمک در این خصوص، به ادارات و ارگانهای بسیاری مراجعه کردهایم، ولی تاکنون هیچ کمکی صورت نگرفته است و مکانی که در حال حاضر در اختیار مؤسسه قرار دارد، موقوفهای قرآنی است که از طرف اداره اوقاف به مؤسسه واگذار شده، ولی متراژ پایینی دارد و جوابگوی تمام برنامهها و فعالیتهای مؤسسه نیست، ضمن اینکه اجاره یک مکان نیز هزینه زیادی میطلبد و مؤسسه توان پرداخت آن را ندارد. اگر کمکی در این زمینه دریافت شود، این توانایی و ظرفیت در مؤسسه وجود دارد که فعالیتهای بیشتر و بهتری انجام دهد.
وی تصریح کرد: شهرستان نجفآباد ظرفیت بالایی در خصوص فعالیتهای قرآنی دارد، ولی شاید بتوان گفت نیمی از این ظرفیت بهکار گرفته شده است و مؤسسات قرآنی شهر آنطور که باید و شاید از این ظرفیت استفاده نمیکنند، البته ممکن است مسائل و مشکلات خاص خود را داشته باشند.
مدیر مؤسسه قرآن و عترت مشکات تأکید کرد: از جمله برنامههایی که دغدغه اجرای آنها را برای سال آینده داریم، برگزاری کلاسهای تفسیر و نیز آموزش تخصصی تجوید، صوت و لحن است، چون در شهرستان نجفآباد این آموزشها صورت نمیگیرد و امیدواریم مؤسسه مشکات بتواند این کمبود را برطرف کند.
انتهای پیام