به گزارش ایکنا، سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان در مراسم رژه یگانهای مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران که امروز، 29 فروردینماه در مقابل گلستان شهدای اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ارتش، جنود خداوند متعال در نظام اسلامی است و این جنودالله تعریف و مقتضای خودش را دارد. اگر بخواهیم به وضعیت امروز ارتش در جمهوری اسلامی ایران بپردازیم، باید اعتراف کنیم که امنیت و آرامش حاکم بر این سرزمین مرهون مجاهدتهای ارتش، سپاه و نیروهای نظامی و انتظامی است.
وی افزود: جنودالله، اعتباری است که ذیل خود مشخصات و شاخصهایی برای ارتش تعریف میکند و اگر نیروهای نظامی و انتظامی را بهعنوان جنودالله میشناسیم، از این بابت است که ارتش امروز مجموعهای معنویتگرا محسوب میشود و چهارچوب حرکت خود را ذیل معارف الهی تعریف کرده است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه امروز فرمانده ارتش نایب ولی عصر(ارواحنا فداه) است، گفت: ارتش خود را برای حاکمیت الله و استقرار نظام اسلامی آماده نگه میدارد. اگر از جنودالله بودن ارتش صحبت میکنیم، به این دلیل است که ارتش هر جا تلاش و مبارزه میکند، به دنبال اقامه عدل و داد است و برای سربازی در رکاب حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه) آماده میشودکه امام(ره) در پیام تاریخی خود به این نکته اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر ارتش را جنودالله مینامیم، به این دلیل است که منظومهای از ارزشهای اخلاقی را در خود جمع کرده و جایگاه بسیاری از ارزشهای اسلامی است. وجود فرماندهان شهیدی که تقدیم انقلاب و نظام اسلامی شدهاند، گواه این مدعاست و ویژگیهای شخصیتی این شهدا نشان میدهد که مسیر حرکت ارتش در چنین منظومهای تعریف شده است. حضور ارتش در عرصههای مختلف ایثار و شهادت و تقدیم بیش از 48 هزار شهید و بیش از 200 هزار جانباز در دوران مجاهدتهای خود، گواه این مدعاست. حرکت ارتش برای پایداری و توانمندی نظام اسلامی، یکی از عناصری است که میتوان به آن اتکا کرد و ارتش را جنودالله نامید.
مرتضوی ادامه داد: اگر ارتش را پناهگاه مردم میدانیم، حاکی از مستقل بودن آن است و ایادی شرق و غرب آن را مدیریت نمیکنند. بعضی از واژهها در تاریخ سیاسی و نظامی دنیا، بار معنایی ویژهای دربر دارد. وقتی از جنگ شش روزه صحبت میکنیم، عنصر تحقیر در اذهان همگان شکل میبندد، چون ارتشی که نتوانسته بود هویت استقلالطلبانه داشته باشد، در جنگی شش روزه شکست خورد و به نمادی از ارتشهای عربی در دوران گذشته تبدیل شد که با تأکید بر مؤلفههای غیراسلامی، سعی در معرفی خود بهعنوان جنودالله داشتند.
وی به مؤلفه مردمی بودن ارتش اشاره کرد و گفت: ذیل این مؤلفه، بعضی از رویدادهای گذشته در ذهن نقش میبندد، نظیر روزهایی که ارتش به دنبال وقوع زلزله، سیل و همهگیری کرونا، با نگاهی اجتماعی به کمک مردم شتافت. وقتی از ارتش بهعنوان پناهگاه مردم صحبت میکنیم، به این معناست که مردم به واسطه وجود چنین ارتشی احساس آرامش و اطمینان میکنند که در بزنگاهها قابل تکیه است. وقتی درباره تجلی شعار «ارتش فدای ملت» صحبت میکنیم، در طول 45 سال گذشته، از مصادیق زیادی میتوانیم نام ببریم.
استاندار اصفهان تأکید کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز به دانش و فناوری مجهز است و به تمام معنا در مسیر معنویت، توانمندی فردی، دانشافزایی و مهارتافزایی تلاش میکند. امروز از یک واردکننده و بهرهبردار تجهیزات نظامی که در بسیاری از مواقع نیز امکان آن برای ما وجود نداشت، به کشوری تبدیل شدهایم که امکان صادرات تجهیزات نظامی را درون خود فراهم کرده است و بسیاری از قدرتهای استکباری دنیا این موضوع را به خوبی فهمیده و مراقبتهای متعددی در حوزه مانیفست نظامیشان تعریف کردهاند تا بتوانند دانشافزایی و مهارتافزایی موجود در این سرزمین را کنترل کنند.
وی اضافه کرد: مؤلفه دیگری که ارتش جمهوری اسلامی در آن با مختصات متفاوتی شناخته میشود، رویکرد فرماندهی آن است که در سایر ارتشها وجود ندارد. وقتی به سایر دولتها مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی نگاه میکنیم، میبینیم ارتش آنها تجلی خشونت و آدمکشی یا فساد و بداخلاقی است، ولی ارتش ما اینگونه نیست. برنامهریزی برای گسترش فساد در کشورهای مختلف، از برنامههای ثابت و پایدار ارتش کشورهای مستکبر محسوب میشود، ولی رویکرد ارتش جمهوری اسلامی ایران، تقویت و ارتقای روحیه معنوی نیروها و توانمندسازی آنها به لحاظ ظرفیتهای نظامی است. وقتی درباره رویکردهای فرماندهی در ارتش صحبت میکنیم، میتوانیم از تواضع، فروتنی، در کنار مردم بودن، مشارکت در حرکتهای مردمی و حضور در میدانهای مورد نیاز جامعه نام ببریم و ارتش ما امروز با چنین مختصاتی تعریف شده است. بنابراین، در چنین مناسبتهایی باید بر این مختصات تأکید کنیم تا یادآوری برای ادامه مسیر باشد.
انتهای پیام