کد خبر: 4093241
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۴

نسل جدید روش‌های سنتی آموزش قرآن را نمی‌پذیرد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با تأکید بر ضرورت تحول در رویکردهای آموزش قرآن گفت: نسل جدیدی که امروز با آنها مواجهیم، اصلاً روش‌های قدیمی ما در ارائه قرآن به جامعه را نمی‌پذیرد و خبری از ایده‌های خلاق و جذاب برای این نسل در حوزه قرآن نیست.

مهدی فوقی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام مهدی فوقی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان که امروز، 28 مهرماه در باشگاه شماره دوی شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با بروز انقلاب اسلامی، فعالیت‌های خوبی در عرصه آموزش صورت گرفت و وجود مؤسساتی که امروز شاهد تشکیل مجمع عمومی آنها هستیم، نمایان‌گر جهشی فوق‌العاده در عرصه‌های آموزشی است، حتی در مقاطعی شاهد برگزاری جشنواره‌ها، تولید محصولات و بروز ایده‌های خلاق بودیم، ولی امروز شاید نتوانسته‌ایم ارتباطی جدی با نسل جدید برقرار کنیم.

وی افزود: نسلی که امروز با آنها مواجهیم و ارتباط برقرار می‌کنیم، اصلاً روش‌های قدیمی ما در ارائه قرآن به جامعه را نمی‌پذیرد. برای نسل جدیدی که ارتباطی خاص و خطرناک در فضای مجازی برقرار کرده و تا حد اعتیاد به این فضا وابسته شده است، خبری از ایده‌های خلاق و جذاب در حوزه قرآن نیست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: آنچه نجات‌بخش است و می‌تواند فرزندان ما را بیمه کند، همین ارتباط با قرآن است. ما باید این تفاوت نسلی را متوجه شویم، ولی هنوز بر سبک‌های قدیمی خودمان تأکید داریم و فکر می‌کنیم این سبک‌ها با استقبال نسل جدید نیز مواجه می‌شود، در صورتی که باید اتاق‌های اندیشه‌ورزی را فعال کرد و نظرات همین نسل جدید را جویا شد. انقلاب اسلامی بدون هیچ امکاناتی، کشورها را درنوردید و امروز در کشورهای دیگر، مریدان و معتقدانی دارد که هیچ کس برای آنها از انقلاب سخن نگفته است، ولی علاقه‌مند به آن هستند. انقلاب بار خود را جلو می‌برد، ولی آیا ما باید در سبک‌های سنتی و قدیمی خودمان متوقف شویم؟

وی با تأکید بر تحول در رویکردها گفت: این نوعی طرح مسئله است، نه اینکه همه زحمات گذشته را زیر سؤال ببریم. باید بررسی شود که در مؤسسات قرآنی چه کاری می‌توان برای نسل جدید انجام داد که مشکلاتی جدی در حوزه دین برایش ایجاد شده است. چگونه است که بهائیت دست از سر روستاهای اصفهان برنمی‌دارد، در این مناطق مهدکودک تأسیس و جذاب‌ترین برنامه‌ها را اجرا می‌کند، ولی ما برای ابلاغ پیام قرآن که نشاط، آرامش و معنویت است، چه کاری انجام داده‌ایم؟

حجت‌الاسلام فوقی بیان کرد: مقام معظم رهبری سال‌ها پیش در یک سخنرانی خطاب به مبلغان اعلام کرده روزی خواهد آمد که با مخاطبانی مواجه می‌شوید که حرف شما را نمی‌فهمند و نمی‌پذیرند. ما خوشبختانه هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم و باید فکر و تلاش کنیم. مؤسسات قرآنی می‌توانند با تکیه بر مبانی و دعوت از بزرگان و جوانان نخبه، در تولید محتوا خلاقیت به خرج دهند و در عین توجه به تفاوت نسلی، نسبت به انتقال تجربیات اهتمام داشته باشند. خروجی جلساتی از این دست و نیز فعالیت مؤسسات قرآنی باید در دانشگاه‌ها و مدارس مشاهده شود.

انتهای پیام
captcha