کد خبر: 4093260
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۶

حفظ قرآن ضمن تحصیل بهترین راه برای تربیت قرآنی است

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان اصفهان با بیان اینکه مراکز تخصصی حفظ قرآن ضمن تحصیل، یکی از راه‌های بسیار عالی برای تربیت قرآنی به‌شمار می‌رود، گفت: تقاضای ما این است که هر شهرستانی که مرکز تخصصی حفظ قرآن ضمن تحصیل ندارد، به فکر ایجاد آن باشد تا تعداد این مراکز در سال آینده، به 100 مرکز برسد.

حسینعلی جان‌نثاری مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی مردمی قرآن و عترت استان اصفهان

به گزارش ایکنا، حسینعلی جان‌نثاری، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان اصفهان در مجمع عمومی سالیانه این اتحادیه که امروز، 28 مهرماه در باشگاه شماره دوی شهرداری اصفهان برگزار شد، با اشاره به تهیه جزوه‌ای از فعالیت‌های اتحادیه اظهار کرد: بخش اول این جزوه شامل اهداف اساسنامه، بخش دوم حاوی طرح‌ها و برنامه‌ها و بخش سوم دربرگیرنده فعالیت‌های انجام شده در اتحادیه است.

وی در خصوص فعالیت‌های انجام شده در اتحادیه در طول دوران مسئولیت خود گفت: 9 گروه تخصصی در اتحادیه تشکیل دادیم و برای هر کدام از اعضای هیئت مدیره، وظایفی تعیین شد. از طرف دیگر، چند سالی می‌شد که قرار بود بانک اطلاعاتی فعالان قرآنی استان ایجاد شود که در این دوره، پای کار آن ایستادیم و اکنون به نقطه خوبی رسیده و در انتظار تأیید مسئولان امر در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد و تبلیغات اسلامی استان است. همزمان با تهیه این بانک اطلاعاتی، نرم‌افزار دیگری در حال تهیه و تدوین است که طی ماه‌های آینده، بارگذاری اطلاعات بر روی آن آغاز می‌شود و شامل همه کسانی است که به نوعی، فعالیت قرآنی انجام می‌دهند و 23 گروه را دربر می‌گیرد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی قرآن و عترت استان اصفهان بیان کرد: اقدام دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، تشکیل ستاد هماهنگی فعالیت‌های قرآنی با حضور نمایندگانی از ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و آموزش و پرورش است که دبیرخانه آن در اتحادیه قرار دارد. از جمله اقداماتی که این ستاد پیگیری کرده، طرح حفظ قرآن همراه با تحصیل بوده است. زمانی که مقام معظم رهبری از تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم سخن گفت، بررسی‌ها نشان داد که دستگاه‌های اجرایی توان تحقق این امر را ندارند و این مؤسسات قرآنی بودند که به‌طور خودجوش، طرح حفظ قرآن ضمن تحصیل را کلید زدند. اتحادیه نیز نسبت به سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی این طرح اقدام کرد و آن را به تأیید دستگاه‌های مربوطه رساند. تقاضای ما این است که هر شهرستانی که مرکز تخصصی حفظ قرآن ضمن تحصیل ندارد، به فکر ایجاد آن باشد تا تعداد این مراکز در سال آینده، به 100 مرکز برسد.

وی ادامه داد: مراکز تخصصی حفظ قرآن ضمن تحصیل علاوه بر اینکه پاسخی به خواسته مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن است، یکی از راه‌های بسیار عالی برای تربیت قرآنی به‌شمار می‌رود و دانش‌آموزانی تربیت می‌کند که علاوه بر فعالیت در رشته‌های تخصصی، حافظ قرآن نیز هستند.

جان‌نثاری اضافه کرد: پیگیری بیمه مربیان قرآن، ایجاد هماهنگی میان مؤسسات قرآنی و دستگاه‌های دولتی، بازدید از مؤسسات و ایجاد هماهنگی میان برنامه‌های آنها، تشکیل قرض‌الحسنه، تدوین چشم‌انداز اتحادیه و تشکیل هیئت اندیشه‌ورزان، از دیگر اقدامات اتحادیه طی یک سال اخیر بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه‌ای از قرآن که مسلمانان را به دشنام ندادن به مقدسات ادیان دیگر فرامی‌خواند، اظهار کرد: اگر به ادبیات قرآن پناه ببریم، یقیناً در مقابل فرهنگ غرب پیروز می‌شویم، چون دشنام ندادن، منطق قرآن و دشنام دادن، منطق کسانی است که خدا را باور ندارند. از نظر قرآن، بی‌احترامی به مقدسات ادیان و مذاهب دیگر، باعث تحریک احساسات پیروان‌شان می‌شود و آنها را نیز وامی‌دارد تا به مقدسات مسلمانان اهانت کنند، در حالی که منطق قرآن در مقابل مخالفان، حکمت، موعظه و جدال احسن است.

یادآور می‌شود، در مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی، مردمی قرآن و عترت استان اصفهان که با حضور 75 درصد از مدیران و نمایندگان این مؤسسات تشکیل شد، بازرس اتحادیه به ارائه گزارش تراز مالی یک ساله این اتحادیه پرداخت و با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، از علیرضا مکاری، رتبه اول بیست‌وهشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کرواسی در رشته قرائت تحقیق، تقدیر به‌عمل آمد.

انتهای پیام
captcha