علی کرباسیزاده، مدیر خانه حکمت اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان از برگزاری سلسلهنشستهایی با عنوان «نسبت معنویت با علم و هنر جدید» از سوی این مجموعه خبر داد و اظهار کرد: در شرایط پرتحول جهان بهویژه در کشورهای در حال توسعه، معمولاً ترک گذشته به سمت آینده با ترک سنتها، معنویت و اصالت به سوی رفاه و تجدد مترادف است. از اینرو، مداقه و تأمل در خصوص این تحول، نوعی الزام برای هر فرد تلقی میشود.
وی افزود: از سوی دیگر، بعضی از علوم جدید مانند روانشناسی، زیستشناسی، فیزیک، جامعهشناسی، عصبشناسی، فلسفه و... با مفاهیم ذهن، حیات، آگاهی و شعور (در حیوانات، گیاهان و حتی جمادات)، تجارب خارج از بدن و نهایتاً معنایابی برای پدیداری جهان و زندگی انسان وارد چالشهایی شدهاند و ظاهراً علوم و هنرهای جدید بیش از پیش در حال ورود به حوزه معنویت هستند.
مدیر خانه حکمت تصریح کرد: لذا، این مجموعه در پیروی از اهداف کلی خود که انتقال عمیقترین مفاهیم مفید زندگی با سادهترین، قابلفهمترین و کاربردیترین زبان برای مردم است، سلسلهنشستهای «نسبت معنویت با علم و هنر جدید» را در تابستان جاری برگزار میکند.
وی ادامه داد: در این سلسلهنشستها قرار است به پرسشهایی از این دست پاسخ داده شود که آیا علوم جدید میتوانند مفاهیم و معانی جدیدی برای وجود جهان و انسان مهیا کنند؟ آیا معنویتها و به اصطلاح، ادیان عصر جدید قادر به جایگزینی با عرفان و ادیان پیشین هستند؟ آیا علوم جدید آنگونه که به زندگی مادی شکل جدیدی بخشیدهاند، قادرند زندگی معنوی انسان را نیز متحول کنند؟ و چالشهای علوم جدید در برابر مفاهیم آگاهی، حیات و معنا چیست؟
کرباسیزاده بیان کرد: در سلسلهنشستهای «نسبت معنویت با علم و هنر جدید»، به دنبال بررسی و تحلیل چالشهای علوم جدید با معناجویی انسان در شاخههای گوناگون علمی به کمک متخصصان هر رشته هستیم تا شاید گامی بهمنظور کاهش سرگشتگی مخاطبان باشد. از اینرو، تلاش کردیم از استادان و پژوهشگرانی که عموماً نگرشی میانرشتهای دارند و خود چنین دغدغهای را دنبال میکنند، برای حضور در این نشستها دعوت کنیم، حتی اگر آنسوی زمین باشند.
وی یادآور شد: این دوره نه تنها برای دانشجویان و متخصصان رشتههای گوناگون که دغدغه زیستن معنادار و هدفمند دارند، مفید است، بلکه برای عموم افرادی که از اطلاعاتی درباره معنویتهای جدید برخوردارند و یا به هر شکلی درگیر تضاد بین معنویت و مدرنیسم هستند نیز سودمند است.
مدیر خانه حکمت درباره جزئیات برگزاری این نشستها گفت: این دوره شامل ۱۵ نشست است که امکان شرکت بهصورت کامل یا تکجلسهای برای مخاطبان وجود دارد و گواهی شرکت در دوره نیز در صورت درخواست به آنان ارائه خواهد شد. همچنین نشستهای مربوط به سخنرانان انگلیسیزبان با زیرنویس فارسی خواهد بود و در هنگام پرسش و پاسخ، از همراهی مترجم نیز بهرهمند خواهیم شد. از آنجا که برای نشستهای دو هفته اول، سخنرانانی از آلمان و آمریکا دعوت شدهاند، این جلسات بهصورت مجازی برگزار میشود. البته علاقهمندانی که تمایل داشته باشند، میتوانند به خانه حکمت مراجعه و بهصورت جمعی در برنامه شرکت کنند، ولی نشستهای بعدی به هر دو شکل حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
یادآور میشود، سلسلهنشستهای «نسبت معنویت با علم و هنر جدید» از فردا، 17 تیرماه جاری، شنبههای هر هفته، ساعت 17 در خانه حکمت برگزار میشود.
ساموئل بندک سوتیوس، روانشناس، نویسنده و پژوهشگر از کالیفرنیا؛ نیکلاس استون، معمار، نویسنده و طراح مسجد و بناهای اسلامی از شیکاگو؛ شهریار پیروزرام، مدرس و پژوهشگر هنر، طراح نقوش سنتی و خوشنویس؛ رسول رکنیزاده، استاد برگزیده کشوری و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان؛ رضا کورنگ بهشتی، مترجم و عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان؛ امیراحسان کرباسیزاده، نویسنده، مترجم و عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان؛ محسن رنانی، اقتصاددان، نویسنده و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و علیرضا فرهنگ، مدرس و پژوهشگر در حوزه مطالعات تطبیقی ادیان، از جمله سخنرانان داخلی و خارجی این نشستها هستند.
در نشست اول که فردا، 17 تیرماه برگزار میشود، ابتدا شهریار پیروزرام درباره «تفاوتهای بنیادین دیدگاه سنتی و مدرن در باب هنر و زیبایی» به ارائه سخنرانی میپردازد و سپس نشست دیگری در ساعت 19 با حضور نیکلاس استون در خصوص «معماری اسلامی: سنت و مدرنیته» برگزار میشود.
علاقهمندان برای ثبتنام و حضور در این نشستها میتوانند با شمارههای 09367942387 و 3 ـ 36636672 ـ 031 تماس بگیرند.
انتهای پیام