حجتالاسلام علیاصغر بیگی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان از برگزاری سومین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه در این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: نهجالبلاغه، دومین کتاب شریعت و امیرالمؤمنین(ع) معلم ثانی شریعت است؛ اگر کسی بخواهد به همه اهداف متعالی انسان در زمینههای گوناگون دست پیدا کند، باید با این متن الهی آشنا باشد. بعد از قرآن، نهجالبلاغه در عالم هستی نظیر ندارد؛ زیرا تفسیر واقعی قرآن کریم است.
وی افزود: غفلت ما باعث شده تا درصد کمی از افراد جامعه با نهجالبلاغه آشنا باشند و طبق نتایج نظرسنجیها، پنج تا 6 درصد مردم بهطور نسبی با این کتاب آشنایی دارند. انسانشناسی مبنای اصلی نهجالبلاغه به شمار میآید و ما توانایی استفاده از این کتاب را بهعنوان مبنایی قوی در رشتههای علوم انسانی از جمله مدیریت، حقوق، علوم تربیتی، جامعهشناسی و روانشناسی داریم؛ ولی تاکنون دستنخورده باقی مانده است.
دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه تصریح کرد: امیدواریم محققان علوم انسانی، انسان تراز نهجالبلاغه و مسیری پیش روی او را معرفی کنند. مبنای کنگره سال گذشته را معرفی انسان تراز نهجالبلاغه در نظر گرفتیم؛ ولی امسال علاوه بر آن، ارائه زیست شرافتمندانه را در دستورکار قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه زیست شرافتمندانه در عرصه اخلاق، سیاست، اقتصاد، جامعه و فرهنگ بروز مییابد، گفت: امیدواریم همانطور که این کنگره سال گذشته مورد استقبال محققان قرار گرفت، امسال نیز آموزههای نهجالبلاغه بهصورت گستردهتر با مشارکت استادان، دانشجویان و بهویژه دانشآموزان در سطوح گوناگون جامعه رواج پیدا کند و در زندگی مردم تأثیرگذار باشد.
بیگی درباره حوزههای عام و خاص این کنگره توضیح داد: حوزه عام شامل بخش دانشآموزی و حفظ مفاهیم نهجالبلاغه است که همه اقشار جامعه میتوانند در آن شرکت کنند. حوزه خاص به دو بخش تقسیم میشود که یکی از آنها ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتراست؛ با توجه به اینکه کنگره قابلیتهای ISC و سیویلیکا را دارد، شرکتکنندگان میتوانند مقالات و پایاننامههای دانشجویی خود را ارائه دهند. در بخش دوم استادان دانشگاه میتوانند با شرکت در کرسیهای آزاداندیشی، ترویجی و نظریهپردازی در این کنگره مشارکت داشته باشند.
وی ادامه داد: فراخوان ارسال مقاله به کنگره اعلام و محورها نیز مشخص شده است. شعار کنگره سوم، زیست شرافتمندانه و محورهای اصلی آن شامل زیستبوم سیاسی و اقتصادی، زیست مدنی و حقوقی در نهجالبلاغه، تربیت و روانشناسی در نهجالبلاغه و زیست فرهنگی و اجتماعی در نهجالبلاغه است؛ ریز موضوعات هر کدام از این محورها و جدول زمانبندی در سایت کنگره درج شده است و علاقهمندان تا اواخر آذرماه برای ارسال چکیده و سپس اصل مقاله فرصت دارند.
دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه بیان کرد: از دیگر برنامههایی که برای این کنگره در نظر گرفته شده، معرفی ترجمههای گوناگون از این کتاب است. نهجالبلاغه تا امروز به هفت زبان زنده دنیا ترجمه شده و باز هم باید گسترش پیدا کند. در بخش بینالملل به دنبال شناسایی مراکز و مؤسسات بینالمللی هستیم که پژوهش و فعالیتهای موضوعی درباره نهجالبلاغه را در دستورکار خود قرار دادهاند؛ همچنین به دنبال ایجاد بانک اطلاعاتی نهجالبلاغهپژوهان و آموزشدهندگان و انجام فعالیتهایی با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) هستیم؛ مشارکت این دو سازمان بهصورت تعریفشدهای در حال انجام است.
وی تأکید کرد: کنگره در بهمنماه سال جاری برگزار میشود؛ ولی تاریخ دقیق آن مشخص نیست. این برنامهریزی انجام شده که حداقل سه پیشمقاله، 20 وبینار تخصصی در موضوعات گوناگون، کنگره نهایی و مراسم اختتامیه برگزار شود که به احتمال زیاد، آیین اختتامیه در ماه مبارک رمضان و بهار سال آینده برگزار خواهد شد.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام