الهام سیدان، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان از برگزاری چهارمین همایش بینالمللی مولویپژوهی خبر داد و اظهار کرد: آیین گشایش این همایش، فردا، ۲۳ مهرماه ساعت ۹ با حضور علیمحمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران، سیدعلیاصغر میرباقریفرد، رئیس کرسی مولویپژوهی و جمعی از استادان و صاحبنظران این حوزه در تالار پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان برگزار میشود.
وی افزود: از محورهای این همایش، پذیرش مقالات به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی، انتخاب و معرفی پژوهشهای برتر حوزه مولویپژوهی در قالب رساله، مقاله و کتاب، رونمایی از بارگاه مجازی مولوی و برگزاری رویدادهای کمک نوآور(startup) است.
دبیر اجرایی چهارمین همایش بینالمللی مولویپژوهی ادامه داد: مقالات تا پایان آبانماه از طریق وبگاه همایش دریافت میشود. همچنین به تعدادی از واجدان شرایط از میان دانشآموختگان داخل و خارج کشور، فرصت پسادکترا و برای تعدادی از اعضای هیئت علمی خارج از کشور، فرصت مطالعاتی اعطا میشود.
وی بیان کرد: براساس برنامهریزیهای انجامشده، سلسلهنشستهای این همایش تا اواخر آذرماه سال جاری ادامه دارد و بیش از ۳۰ نشست در سه حوزه ارتقای بنیانهای علمی و نوآوری، بینالملل و حوزه کاربردی و میانرشتهای بهصورت هفتگی برگزار میشود.
سیدان اضافه کرد: در حوزه ارتقای بنیانهای علمی و نوآوری به مواردی از قبیل سنت عرفانی مولانا، مشرب عرفانی مولانا، زبان عرفانی مولانا، مولوی و شمس، شعر و نثر مولوی، نسخهپژوهی و تصحیح متن در حوزه مولویپژوهی، طریقههای عرفانی متأثر از مولوی، سیر تطور اثرگذاری مولانا در ادب فارسی، ادب عامه و مولویپژوهی و شروح مثنوی پرداخته میشود.
وی یادآور شد: همچنین در حوزه بینالملل به موضوعاتی نظیر مولوی در عرصه بینالملل، شبهقاره، آسیای میانه، اروپا، آمریکا، آفریقا، بالکان، شرق دور، ترکیه، کشورهای عربزبان و مولوی در میان کردزبانان توجه میشود و در حوزه کاربردی و میانرشتهای نیز موضوعات اسلامشناسی و مولویپژوهی، ایرانشناسی و مولویپژوهی، مولوی در دنیای امروز، ادبیات کودک و مولویپژوهی، علوم انسانی دیجیتال و مولویپژوهی، مولوی و جامعهشناسی، مولوی و مشاوره، مولوی و روانشناسی و مولوی و علوم تربیتی مورد بررسی قرار میگیرد.
دبیر اجرایی چهارمین همایش بینالمللی مولویپژوهی تصریح کرد: این همایش با حمایت دانشگاه اصفهان و کرسی مولویپژوهی، بنیاد ملی علم ایران، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، قطب علمی مطالعات بنیادی و کاربردی ادب عرفانی، کمیسیون ملی یونسکو در ایران و نیز شماری از دانشگاهها و مراکز علمی داخل و خارج از کشور برگزار میشود.
وی گفت: علاقهمندان برای ارسال مقاله و دریافت اطلاعات بیشتر میتوانند به وبگاه همایش به نشانی https://mvp2023.ui.ac.ir مراجعه کنند یا با تلفن دبیرخانه به شماره ۳۷۹۳۳۱۲۳ ـ ۰۳۱ یا شماره همراه ۰۹۱۶۲۳۸۸۲۱۳ تماس بگیرند.
فاطمه کاظمینی
انتهای پیام