به گزارش ایکنا از اصفهان، حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان در آیین گشایش چهارمین همایش بینالمللی مولویپژوهی که امروز، ۲۳ مهرماه در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: انتقال و آموزش میراث فرهنگی و تمدن ایرانی اسلامی به جوانان و نوجوانان اهمیت بسیاری دارد؛ در طول سال چنین همایشهایی باید ادامه داشته باشد و ما به فرهنگ و تمدن خودمان مفتخر باشیم.
وی با تأکید بر اینکه در دانشگاه اصفهان و دیگر دانشگاهها باید مباحث فرهنگی و تمدنی به نسل جدید منتقل شود، افزود: ضمن شناخت مباحث فرهنگی و تمدنی خود باید بدانیم شخصیتهایی مثل مولانا که مباحثی فراتر از زمان و مکان بیان کردهاند، چه پیشنهادهایی برای حل مشکلات و معضلات امروز در سطح ملی و بینالمللی دارند.
رئیس دانشگاه اصفهان ادامه داد: تنشها و ستیزهای هویتمحور از جمله مسائل و مشکلات اساسی در جهان امروز هستند، بهویژه اینکه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، غرب گمان کرد میتواند بر جهان مسلط شود و فرهنگ خود را به دیگر ملتها تحمیل کند.
وی بیان کرد: فوکویاما بحث پایان تاریخ و هانتینگتون بحث ستیز تمدنها را مطرح کرد؛ طبق ادعای این متفکران، هیچ رقیبی برای تمدن غرب وجود ندارد و نسخههایی که این دو برای بشریت پیچیدهاند، به حیرت و سردرگمی یا جنگ میان تمدنها میانجامد. بحث اصلی که در این زمینه مطرح شده، تنش هویتی است. هویت سطوح گوناگونی دارد، شامل هویت فردی، اجتماعی، قومی و... . برای اینکه کشور ما بتواند راه خود را در این میان پیدا کند، به کار پژوهشی عمیق و میانرشتهای نیاز است.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام