محمدعلی بصیری، رئیس گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» و عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان در گفتوگو با ایکنا از اصفهان از برگزاری دادگاه شبیهسازی محاکمه سران رژیم صهیونیستی (Moot Court) خبر داد و اظهار کرد: این آیین با محوریت جنایات علیه ملت فلسطین، اواسط آذرماه سال جاری به همت گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» و با همکاری دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
وی افزود: کنشهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه بشریت و فطرت انسانی در کالبد واحد سیاسی جعلی اسرائیل، سابقهای به بلندای تاریخ خونآلود چند دههای این رژیم دارد. در همین راستا، ملت بیدفاع فلسطین بهمثابه قربانی اصلی این جنایات، همواره فارغ از اندوه اشغال وطن، اندوه از دست دادن عزیزان را نیز به اشکال گوناگون تجربه کردهاند و از این حیث، شاخصترین الگوی رنج و غم در عصر معاصر محسوب میشوند؛ ملتی که با مقاومت سرسختانه خود، سران رژیم مزبور را به ستوه آورده و آنان را ملزم به نشان دادن خوی ضدبشری خود در قالب حملات متعدد به غزه کردهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: دور جدید حملات این رژیم که از اواسط مهرماه جاری آغاز شده، آشکارا و به شکلی دلخراش، مظهری از جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نسلکشی محسوب میشود و فارغ از ابعاد فطری خود، اسناد و معاهدات حقوق بشر بینالمللی را به طرز وقیحانهای لگدمال کرده است. منشور ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر و دو میثاق آن، کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی (ژنوسید)، کنوانسیون ژنو و… از جمله این اسناد بینالمللی بهشمار میرود که فصلها و بندهای آنها بهطور بدیهی از سوی رژیم صهیونیستی نقض شدهاند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که دولت فلسطین از جمله اعضای اساسنامه رم محسوب میشود، دیوان کیفری بینالمللی (ICC) صلاحیت رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی را علیه ملت فلسطین بر مبنای معاهدات مزبور داراست؛ به همین واسطه، گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» در راستای جامه عمل پوشاندن به تعهدات اخلاقی و اهداف کلان خود و در همکاری با دیگر نهادها، درصدد اجرای دادگاه شبیهسازی و مردمی مبتنی بر دیوان کیفری بینالمللی بهمنظور رسیدگی به جنایات مزبور برآمده است.
بصیری ضمن دعوت از تمامی افراد متخصص در حوزه حقوق بینالملل برای مشارکت در برگزاری این دادگاه گفت: تشکیل دادگاه شبیهسازی بدون شک بهمثابه پیشدرآمدی برای محاکمه آتی سران این رژیم در محاکم بینالمللی مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت؛ به همین منظور، از تمامی وکلا، استادان، دانشجویان و متخصصان حوزه حقوق بینالملل دعوت میشود تا لوایح خود را مبتنی بر موضوع یادشده از تاریخ اول آبان تا اول آذرماه جاری از طریق ایمیل info@ofohr.com به دبیرخانه این گروه ارسال کنند.
الههسادات بدیعزادگان
انتهای پیام